صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران یکی از فعال‌ترین کشور‌ها در رابطه با تعامل حقوق بشری با مجامع بین‌المللی است / ارزش‌های مکتب اسلامی نباید در اسناد حقوق بشری جهانی مغفول باشد

۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴:۵۸
کد خبر: ۵۲۷۹۴۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
محمدجواد لاریجانی گفت: ارزش‌های مکتب اسلامی نباید در اسناد حقوق بشری جهانی مغفول باشد؛ ما معتقدیم جهان شمولی امری تحمیلی نیست بلکه تعاملی است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان طی سخنانی در نشست سفرا و کارداران کشور‌های خارجی و نمایندگان سازمان‌های بین المللی مقیم تهران با رئیس قوه قضاییه ضمن خبر مقدم به مدعوین این نشست اظهار کرد: موضوع اصلی این جلسه آن است که شما مدعوین محترم با دیدگاه‌های یکی از با تجربه‌ترین چهره‌های قضایی جمهوری اسلامی که اکنون مسئولیت ریاست قوه قضاییه را بر عهده گرفته است آشنا شوید.

وی تصریح کرد: آیت الله رئیسی پرچم تحول در قوه قضاییه را به منظور نیل سریع به اهداف مصرّح در قانون اساسی و مقاصد اصلی نظام جمهوری اسلامی به دست گرفته‌اند.

محمد جواد لاریجانی بیان داشت: بخش زیادی از موضوع این جلسه به مباحث حقوق بشر مربوط است و در این جلسه سفیر محترم ملت مظلوم فلسطین به عنوان شیخ السفرا به نمایندگی از سفرای محترم مقیم تهران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

دبیرستاد حقوق بشر اظهار داشت: بحث حقوق بشر در رابطه با جمهوری اسلامی متاسفانه از ناحیه کشور‌های عمدتا غربی در این ۴۰ سال بد مطرح شده است؛ نظام جمهوری اسلامی یک نظام جامع سیاسی مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی است و این نظام دموکراسی و مردم سالاری را در خود نهادینه کرده است و بزرگترین دموکراسی در غرب آسیا محسوب می‌شود؛ با این وجود در طی ۴ دهه گذشته هر سال یک قطعنامه توسط کشور‌های غربی علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شده و این امر به نوبه خود معنادار است.

وی بیان داشت: ما معتقدیم مکتب اسلام مبنای قدرتمندی در رابطه با مسائل حقوق بشری دارد؛ در کشور ما یک نهاد بسیار عالی به اسم ستاد حقوق بشر متشکل از ۵ وزیر کابینه، فرمانده نیروی انتظامی، دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس سازمان زندان‌ها، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و افراد موثر در مجلس و جمعی از حقوقدانان تشکیل شده است؛ که تشکیل یک چنین نهاد حکومتی در امر حقوق بشر، یک امر بی نظیر است؛ این ستاد ازحقوق بشر دفاع می‌کند و کار پیگیری تعهدات ما در عرصه جهانی و تبیین نظرات حقوق بشری جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.

محمد جواد لاریجانی تصریح کرد: میزان گزارش‌هایی که از جانب جمهوری اسلامی در رابطه با موضوعات حقوق بشری به مجامع بین المللی صادر شده است بالغ بر چندین هزار صفحه می‌شود و یکی از افرادی که در کشور ما در این رابطه موثر است جناب دکتر حکیمی از قضات با تجربه ما است که در این جلسه نیز حضور دارد.

دبیرستاد حقوق بشر تاکید کرد: ما یکی از فعال‌ترین کشور‌ها در رابطه با تعامل حقوق بشری با مجامع بین المللی هستیم.

وی اظهار داشت: ما معتقدیم وقتی اسناد حقوق بشر در حدود ۷۰ سال پیش توسط متفکران سکولار غربی با تاثیرپذیری از آثار جنگ‌های جهانی تدوین شد، تفکر اسلامی در این اسناد مغفول ماند؛ به گونه‌ای که در کمیته تألیف اسناد حقوق بشری سازمان ملل از کشور‌های اسلامی تنها یک استاد مسیحی لبنانی حاضر بود.

محمدجواد لاریجانی با بیان اینکه ما در مکتب اسلام و در جمهوری اسلامی به نظرات دیگران احترام می‌گذاریم گفت: در عین حال معتقدیم که ارزش‌های مکتب اسلامی نباید در اسناد حقوق بشری جهانی مغفول باشد؛ ما معتقدیم جهان شمولی امری تحمیلی نیست بلکه تعاملی است.

دبیرستاد حقوق بشر افزود: ما در جهان اسلام می‌خواهیم افکار بدیع خود را که نزدیک به دو میلیارد از نفوس عالم به این افکار معتقدند را در اسناد سازمان ملل بگنجانیم.

وی گفت: ما در جمهوری اسلامی مواضع خود را در مجامع بین المللی به صورت صریح مطرح می‌کنیم؛ این امر از ویژگی‌های تعاملی جمهوری اسلامی است؛ ما تمایل داریم که دیدگاه‌های خود را در مجامع بین المللی مطرح کنیم و با سایر دیدگاه‌ها نیز آشنا شویم و این امر نشان دهنده عقلانیت ما است.

محمد جواد لاریجانی گفت: ما در جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر با کشور‌های متعددی تعاملات دو جانبه داریم؛ همین چند وقت پیش گفتگو‌های دو جانبه حقوق بشری ما با کشور سوئیس به اتمام رسید و گفتگو‌هایی را نیز با کشور ژاپن در برنامه داریم.

دبیرستاد حقوق بشر تصریح کرد: هدف ما در این تعاملات حقوق بشری آن است که به دور از بازی‌های سیاسی، فهم حقوقی و قضایی خود از مسائل را در بین قضات و کارشناسان حقوقی کشور‌های مختلف مطرح کنیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم شما سفرای مقیم تهران در این جلسه بتوانید به خوبی از دیدگاه‌های حقوقی و قضایی آیت الله رئیسی که دارای تجربه‌ای ۴۰ ساله درامر قضا هستند آشنا شوید و گزارشات خود را در رابطه با این جلسه به مراکز کشور‌های خود منتقل کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *