پیامدهای رسوایی برای بوریس جانسون؛ هانت از جانسون پیشی گرفت
بوریس جانسون کاندیدای سمت نخست وزیری انگلیس در پی رسانهای شدن زد و خورد خانوادگی، شاهد تنزل حمایتهای مردمی و حزبی و عقب ماندن از جدیترین رقیب خود برای رسیدن به این سمت شد.
به گزارش رویترز، انتشار گزارشهایی مبنی بر مشاجره و دعوای شدید بامداد روز جمعه وزیر خارجه سابق انگلیس و نامزدش سبب آسیب دیدن کارزار انتخاباتی وی برای رقابت به منظور رسیدن به سمت نخست وزیری و بروز تردیدهایی در مورد صلاحیت و شایستگی برای این سمت شد.
نظرسنجیهای منتشر شده در روزنامههای انگلیسی در روز یکشنبه نشان دهنده از بین رفتن برتری جانسون بر «جرمی هانت» وزیر خارجه فعلی انگلیس هم از دیدگاه رای دهندگان و هم در میان محافظه کاران بود.
در حالی که نظرسنجیهای روز پنجشنبه از حمایت ۳۶ درصدی از جانسون در مقابل حمایت ۲۸ درصدی از هانت خبر میدادند، نتایج صبح یکشنبه روندی معکوس داشت.
جانسون در نظرسنجیهای روز یکشنبه با از دست دادن برتری خود بر هانت، تنها ۲۹ درصد آرا را به خود اختصاص داد. هانت نیز با افزایش آرا به میزان ۴ درصد، با کسب ۳۲ درصد آرا به جایگاه اول صعود کرد.
براساس نظرسنجی موسسه «سورویشن»، در میان رای دهندگان محافظه کار نیز آرای جانسون از ۵۵ درصد به ۴۵ درصد کاهش یافت. همزمان هانت با رشد آرا، شاهد حمایت ۳۴ درصدی اعضای محافظه کار بود. پیشتر ۲۸ درصد محافظه کارها به هانت رای داده بودند.
جانسون روز شنبه در گردهمایی در «بیرمنگام» در مرکز انگلیس ضمن خودداری از پاسخگویی درباره ماجرای اخیر در خانهاش، گفت حاضران خواهان شنیدن برنامههای وی برای انگلیس در سه سال آینده و پس از خروج از اتحادیه اروپا هستند.
«لیام فاکس» وزیر تجارت بین المللی انگلیس و از حامیان هانت نیز اعلام کرد چنین موضوعاتی نباید سبب انحراف از بحثهای مهم سیاسی در رقابت برای احراز پست نخست وزیری که در ماه آینده توسط ۱۶۰ هزار عضو حزب محافظه کار مشخص میشود، شوند.
تصمیم جانسون برای دور ماندن از طرح این موضوع سبب شده تا مخالفانش وی را به تلاش برای جلوگیری از بررسیهای دقیق ماجرا و نیز دادن گاف که از ویژگیهای حرفهای او بودند، متهم کنند.
دعوای پر سر و صدای جانسون و نامزدش در بامداد روز جمعه توسط یکی از همسایه که ترسیده و نگران امنیت جانی افراد حاضر در مشاجره بودند، به پلیس گزارش شد.
جانسون از حامیان سرسخت برگزیت و از فعالان کارزار همه پرسی خروج ۲۰۱۶، روز شنبه مجددا بر خروج از اتحادیه اروپا در تاریخ مقرر ۳۱ اکتبر (۹ آبان) "با یا بدون توافق" تاکید کرد.
در مقابل هانت که از حامیان ماندن در اتحادیه اروپا در جریان همه پرسی مذکور بود، گفت اگر اتحادیه اروپا تمایلش برای مذاکره در راستای دست یافتن به توافق را نشان ندهد، کشور را بدون توافق از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد.
بحران برگزیت در انگلیس در پی رد چند باره توافق برگزیت توسط پارلمان این کشور در نهایت منجر به استعفای ترزا می از سمت نخست وزیری در ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) و ریاست حزب محافظه کار انگلیس شد. با استعفای می رقابت میان ۱۰ کاندیدای این سمت در ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) به صورت رسمی آغاز شد. می تا ۲۲ جولای (۳۱ تیر)، روز پایانی رای گیری برای انتخاب نخست وزیر جدید، همچنان در سمت خود به فعالیت ادامه میدهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *