چرا حملات یمنیها علیه تاسیسات حیاتی عربستان طی هفتههای اخیر شدت گرفته است؟
الجزیره در گزارشی با واکاوی جنگ یمن و نقش کشورهای موثر در ایجاد بزرگترین بحران بشردوستانه جهان، یادآور شد که این حق مسلم یمنیها است که عملیات تلافی جویانهای علیه مواضع عربستان انجام دهند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پس از گذشت پنج سال از آغاز تجاوز هوایی ائتلاف سعودی به یمن به عنوان فقیرترین کشور غرب آسیا و پیامدهای فاجعه باری که برای مردم یمن در پی داشته، در ماهها و هفتههای اخیر شاهد رشته عملیات تلافی جویانه نیروهای یمنی به مواضعی در عربستان سعودی هستیم.
الجزیره با انتشار گزارشی به موضوع جنگ یمن و عوامل موثر در تداوم جنگ و قتل عام مردم یمن و پاسخ نیروهای یمنی به تجاوزات ائتلاف سعودی پرداخته است.
در این گزارش آمده است: آمریکا و برخی از متحدان اروپایی و خاورمیانهایاش، در حالی بدون ارائه مدارک و شواهد ایران را متهم به حمایت تسلیحاتی از نیروهای یمنی میکنند که خود قراردادهای کلان تسلیحاتی آشکاری با عربستان و امارات منعقد میکنند. دلیل عمده طرح این ادعا نگرانی این کشورها از قدرت یافتن هر چه بیشتر نیروهای یمنی است.
نیروهای یمنی در پاسخ به جنایات متعدد عربستان و امارات به عنوان دو عضو اصلی ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن، در هفتههای اخیر با تسلیحات بومی خود موفق شدند مواضع حیاتی و استراتژیکی عربستان را هدف قرار دهند. نیروهای یمنی ضمن انتقاد از تجاوزهای عربستان علیه کشورشان و تلاش برای نقض آتش بس در حدیده بر ادامه اقدامات تلافی جویانه و هدف قرار دادن فرودگاهها و پایگاههای نظامی سعودی تاکید کردند.
استانداردهای دوگانه در جنگ یمن به صورت واضحی مشاهده میشوند. «ربکا رباریچ» سخنگوی پنتاگون در واکنش به عملیات هجومی اخیر نیروهای یمنی میگوید: "چنین حملاتی دلیل مهمی برای نگرانی و در معرض خطر قرار گرفتن زندگی افراد بی گناه است. "
این در حالی است که «پروژه گردآوری دادههای مربوط به رویداد و مکان وقوع درگیری مسلحانه» (ACLED) -سازمانی غیر دولتی که اطلاعات درباره خشونتهای سیاسی در سراسر جهان را گردآوری و تجزیه و تحلیل میکند- آمار جدیدی را در مورد جنگ یمن اعلام کرد؛ جنگ یمن دستکم سبب مرگ ۹۱ هزار نفر در اثر اقدامات نظامی شده است.
در این آمار تلفات انسانی ناشی از بلایای مرتبط با جنگ مانند گرسنگی و وبا محاسبه نشده است. براساس این گزارش مزدوران ائتلاف سعودی و متحدان آن مسئول اکثریت قریب به اتفاق مرگ و میرهای غیرنظامیان هستند. به عنوان مثال میتوان به دو حمله جنگندههای ائتلاف به مراسم خاکسپاری در «صنعا» پایتخت یمن در اکتبر ۲۰۱۶ اشاره کرد که در نتیجه آن ۱۵۵ نفر کشته و ۵۲۵ نفر زخمی شدند.
بیشتر بخوانید: فرودگاه «ابها» در جنوب عربستان چگونه زمین گیر شد
یک روزنامه نگار یمنی و بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی «مونا ریلایف» در گفتگو با الجزیره تاکید کرد نیروهای یمنی در پاسخ به حملات روزانه ائتلاف سعودی به بیمارستانها، مدارس، زیرساختها که مردم بی گناه یمن را به کام مرگ میفرستند، اهدافی را در عربستان زیر آتش میگیرند و تلاش می کنند جنگ را به داخل خاک این کشور بکشانند.
وی افزود: "آنها حق دارند به اقدامات وحشیانه نظامی عربستان از سال ۲۰۱۵ تاکنون واکنش نشان بدهند. "
این فعال رسانهای یمنی ادعاها مبنی بر ارتباط میان تشدید تنشهای آمریکا و ایران و تشدید حملات نیروهای یمنی علیه مواضعی در عربستان سعودی را بی مورد خواند.
اما جنبه کمتر دیده شده و مورد بحث قرار گرفته جنگ یمن، حمایتهای خارجی به ویژه حمایتهای تسلیحاتی، پرسنلی و تخصصی آمریکا و انگلیس از عربستان است.
در اوایل ماه آوریل کانال ۴ تلویزیون انگلیس مستندی تحقیقاتی در مورد نقش انگلیس در جنگ تحت هدایت عربستان و این که جنگ یمن تا چه حد حاصل مداخله انگلیس در این مناقشه بوده را پخش کرد.
کشف تسلیحات انفجاری پس از جنایتهای متعدد عربستان علیه کودکان و غیرنظامیان یمنی موید این ادعا است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *