صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران طبق «قانون» پهپاد جاسوسی آمریکا را هدف قرار دادند

۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۳:۲۳
کد خبر: ۵۲۷۵۱۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس پیشین سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح گفت: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران طبق قانون دریایی جمهوری اسلامی ایران و همچنین کنوانسیون ۱۹۵۸، به دلیل نقض حریم هوایی کشورمان توسط پهپاد جاسوسی آمریکا، پس از فرستادن چند پیام اخطار و بی‌توجهی پهپاد، به درستی آن را مورد هدف قرار دادند.

امیر «محمدحسن نامی» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه سه کنوانسون حقوق بین‌الملل دریا‌ها تا کنون برگزار شده است، اظهار کرد: اولین کنوانسیون حقوق بین‌الملل دریا‌ها در سال ۱۹۳۰ با وجود آنکه شش سال به طول انجامید، اما فرآیندی برای امضا توسط کشور‌ها و پذیرش آن وجود نداشت و این کنوانسیون بستر و زمینه‌ای برای کنوانسیون حقوق بین‌الملل دریا‌ها در سال ۱۹۵۸ در وین شد.

وی افزود: در کنوانسیون سال ۱۹۵۸ وین، ۶۷ کشور از جمله ایران در این کنوانسیون شرکت می‌کنند و مصوبات این کنوانسیون به تصویب مجلس ایران هم در آن زمان می‌رسد. در کنوانسیون ۱۹۸۲ حقوق بین‌الملل دریا‌ها در جاماییکا ۹۲ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند، ولی مصوبات آن به تایید مجلس شورای اسلامی کشورمان نرسید و به همین دلیل، قانون دریایی جمهوری اسلامی ایران مصوبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی، عموما منطبق بر کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بین‌الملل دریاهاست.

رئیس پیشین سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح تاکید کرد: کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بین‌الملل دریاها، هنوز هم جزو قرارداد‌های متقن و پابرجای بین‌المللی به حساب می‌آید.

امیر نامی در ادامه بیان کرد: خط مبدا جمهوری اسلامی از دهانه فاو تا بندر گواتر شامل ۲۹ نقطه است که از به هم پیوستن این خطوط، «خط مبدا» تشکیل می‌شود و آب‌هایی که پشت خط مبدا می‌مانند به عنوان «آب‌های داخلی» کشورمان محسوب می‌شوند و حکم خشکی را دارند. از خط مبدا تا ۱۲ مایل جلوتر شامل «دریای سرزمینی» می‌شود و از خط دریای سرزمینی تا ۱۲ مایل جلوتر نیز به عنوان «منطقه نظارت» یا «دریای مجاور» قلمداد می‌شود. ضمن اینکه از خط مبدا تا ۲۰۰ مایل جزو آب‌های انحصاری اقتصادی است.

وی افزود: پس از تهدید حدود تنگه هرمز در سال ۱۳۵۳ میان ایران و عمان، بیشتر این تنگه به لحاظ وسعت برای ایران شد.

مشاور عالی فرمانده کل ارتش تصریح کرد: مرز هوایی جمهوری اسلامی ایران در مناطق دریایی جنوبی کشور، متناسب با آب‌های سرزمینی ما در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان تعریف می‌شود.

امیر نامی با بیان اینکه پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک نه تنها به آب‌های سرزمینی ما وارد شده بود بلکه چند کیلومتر هم از آن عبور کرده بود، گفت: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران طبق قانون دریایی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۷۱ و همچنین کنوانسیون ۱۹۵۸ حقوق بین‌الملل دریاها، به دلیل نقض حریم هوایی کشورمان توسط پهپاد جاسوسی آمریکا، پس از فرستادن چند پیام اخطار و بی‌توجهی پهپاد، به درستی آن را مورد هدف قرار دادند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *