تمرینات مقاومتی برای بیماران دیابتی مفید است/ اجرای نظام مراقبت از خون در ۸۰ درصد بیمارستانهای کشور/ پرستاران مناطق محروم کشور در حیطههای تخصصی
• تمرینات مقاومتی برای بیماران دیابتی مفید است
پزشکان در یک مطالعه جدید به بررسی نقش تمرینات قدرتی در کمک به افراد مبتلا به دیابت پرداختند. به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان برزیلی تحقیقاتی روی موشهای آزمایشگاهی انجام داده و دریافتند که تمرینات مقاومتی میتواند چربی کبدی را کاهش داده و سطح قند خون را در مبتلایان به دیابت بهبود دهد. انسولین هورمونی است که لوزالمعده (پانکراس) به منظور کنترل سطح قند خون تولید میکند. زمانیکه بدن انسولین کافی تولید نکرده یا نتواند از آن استفاده کند بیماری دیابت ظاهر میشود. سازمان جهانی بهداشت (WHO) در برآوردی اعلام کردهاست که در سال ۲۰۱۶ میلادی دیابت عامل فوت ۱.۶ میلیون نفر بوده و سطح بالای قند خون در سال ۲۰۱۲ در مرگ ۲.۲ میلیون نفر نقش داشته است. در بسیاری از موارد افراد با داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش کردن میتوانند از خطر ابتلا به دیابت مصون بمانند.
• اجرای نظام مراقبت از خون در ۸۰ درصد بیمارستانهای کشور
سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: در حال حاضر نظام مراقبت از خون و سلامت خون در ۸۰ درصد بیمارستانهای کشور اجرا میشود. به گزارش مهر، بشیر حاجی بیگی اظهارداشت: از بدو تاسیس سازمان انتقال خون تا پایان خرداد ۹۸، آمار اهدای خون در کشور به مرز ۵۰ میلیون نفر رسید که آمار قابل توجهی در منطقه مدیترانه شرقی است. وی با عنوان این مطلب که ایران جزو ۲۰ کشور عضو انجمن علمی خون نادر است، افزود: ما جزو پنج کشور برتر آسیا در زمینه طب انتقال خون هستیم.
• پرستاران مناطق محروم کشور در حیطههای تخصصی، آموزش دیده و توانمندسازی میشوند
مدیرکل دفتر توانمند سازی و بهبود سرمایههای انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: ۲۸۰ پرستار مناطق محروم کشور با حضور در دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در تهران، آموزش و توانمندسازی در ۵ حیطه تخصصی مراقبتهای پرستاری ویژه ICU، سوختگی، CCU، دیالیز و اورژانس را دریافت کردند. به گزارش برنا، احمد نجاتیان با اعلام این خبر افزود: در سال ۹۷ با هدف ارتقای دانش و توانمندیهای پرستاران شاغل در مراکز درمانی مناطق محروم کشور با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی تعداد ۲۸۰ پرستار شاغل در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور در دورههای تخصصی شرکت کردند. وی با اشاره به توسعه بخش درمان در تمامی مناطق کشور و ایجاد بخشهای تخصصی و فوق تخصصی در شهرهایی که قبلا فقط خدمات سرپایی در آن انجام شده بود، گفت: خوشبختانه در طرح تحول سلامت به توسعه خدمات در مناطق محروم توجه ویژهای شد هاست و با ساخت و تجهیز بیمارستانها و تامین پزشکان متخصص، خدمات تخصصی در این شهرها به مردم ارائه میشود که گام مهمی در ارتقای دسترسی آحاد مردم به خدمات سلامت دارد.
• کاهش ۵۰ درصدی زمان پاسخدهی معاینات پزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سالهای گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیونها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است. به گزارش تسنیم، مسجدی آرانی در تشریح عملکرد حوزه پزشکی و آزمایشگاهی در سال گذشته به راه اندازی سه آزمایشگاه سم شناسی و یک آزمایشگاه آسیب شناسی، تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی ۱۱ مرکز، تهیه و تامین تجهیزات واحدهای معاینات بالینی ۱۴ مرکز پزشکی قانونی، راه اندازی ۹ مرکز تشریح در شهرستانهای فاقد تالار تشریح و تکمیل تجهیزات مورد نیاز واحدهای تشریح ۱۲ مرکز و تکمیل تجهیزات گروههای بررسی صحنه جرم سه مرکز در سطح کشور اشاره کرد. وی با تاکید بر سرعت بخشی در ارائه نظرات کارشناسی افزود: با تلاش همکاران سازمان میزان متوسط زمان پاسخدهی در حوزههای مختلف تخصصی طی سالهای قبل کاهش یافته به طوری که متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سالهای گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیونها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است.
• بیمارستانهای کشور «شبکهای» میشوند
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت جزییات برنامه این وزارتخانه برای شبکهای کردن بیمارستانها را توضیح داد. به گزارش ایسنا، بهزاد کلانتری از اقدام وزارت بهداشت برای اداره شبکهای بیمارستانهای کشور خبر داد و گفت: راهاندازی بیمارستانهای شبکهای یا زنجیرهای، اقدامی است که در دنیا در حال انجام است. وزارت بهداشت هم مدتی است که آییننامه آن را تدوین کرده که اکنون این آییننامه در مرحله نظرخواهی بوده و نهایتا در ماه جاری نهایی میشود. وی افزود: بیمارستان زنجیرهای یا شبکهای به این معناست که بیمارستانهای کوچکی که اداره آنها از نظر اقتصادی بهصرفه نیست، زیر مجموعهای از بیمارستانهای بزرگتر و به نوعی جزئی از بیمارستانهای بزرگتر میشوند. با این اقدام دیگر بیمارستانهای کوچک رییس، امور مالی و اداری مستقل نداشته و همه اقداماتشان در بیمارستان بزرگتر انجام میشود. بر این اساس رییس بیمارستان بزرگتر باید بیمارستان کوچک را هم مدیریت کند. در واقع بیمارستانهای بزرگ همه اقدامات بیمارستان کوچک را انجام میدهند و به نوعی بیمارستان بزرگ یک بیمارستان کوچک را تحت پوشش قرار داده و معین آن محسوب میشود.
• گردش مالی بالای محصولات طب سنتی در دنیا
اولین همایش "طب فراگیر، کارآفرینی و اشتغال" از سوی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت آروماتراپی (رایحه درمانی)، هومیوپاتی (پزشکی فرامولکولی)، بیوتراپی (زیست درمانی) و مارکتینگ و فروش با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. به گزارش ایسنا، فرج حسینیان با اشاره به وضعیت بحرانی اشتغال فارغالتحصیلان در کشور، عنوان کرد: متأسفانه فضای مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان رشتههای مختلف و به خصوص رشتههای مرتبط با طب فراگیر و سنتی در کشور مهیا نیست و در این رابطه جهاد دانشگاهی به دنبال مهارت افزایی، ایجاد فرصت و کارآفرینی برای فارغالتحصیلان هر دو حیطه طب رایج و سنتی است. وی با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای مهارتی و آموزشی با مضمون طب سنتی و رایج در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: در حوزه پژوهش نیز در زمینه ارائه مقالات و انجام پروژههای بنیادی و کاربردی و همچنین تولید محصول و دارو فرایندهایی آغاز شده است.
• نگرانی از کاهش مراجعه مردم به مراکز بهداشتی درمانی به دلایل اقتصادی
معاون کل وزارت بهداشت گفت: این نگرانی وجود دارد که طی امسال مردم به علت فشارهای اقتصادی و بالارفتن هزینههایی همچون هزینه مواد غذایی و …، کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی: در همین راستا انتظار میرود تا بخشهایی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهند همچون خیریهها، ارائه خدمات خود را گسترش دهند. وی ادامه داد: به علت مذکور، رشد برخی از تعرفهها کنترل شده است به عنوان مثال در بخش جراحی افزایش تعرفه نداشتهایم و رشد قیمت داروی خارجی را صفر اعلام کردهایم. حریرچی اظهار کرد: علاوه بر آن افزایش نرخ خدمت نیز در بخش دولتی فقط ۱۰ درصد بوده است.
• یزدیها سالانه حدود ۸۰ میلیارد تومان دخانیات مصرف میکنند
مدیرگروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد میگوید: مردم این استان روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نخ انواع سیگارت داخلی و خارجی استعمال میکنند که هزینه سالانه آن، به ۷۵ الی ۸۰ میلیارد تومان میرسد. به گزارش ایرنا، وحید جعفری تاکید کرد: طبق تحقیقات انجام شده ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان یعنی ۱۲۰ هزار نفر دخانیات مصرف میکنند. وی افزود: بر اساس پژوهش یادشده سه درصد بانوان و ۲۶ درصد مردان یزدی بالای ۱۸ سال دخانیات مصرف میکنند، که جایگاه بانوان و مردان این گروه در ۳۱ استان کشور به ترتیب در ردیف هشتم و دوازدهم قرار دارد.