صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظر اکثر نمایندگان مجلس این نیست که تشکیل وزارت بازرگانی، مشکلات مردم را حل می‌کند

۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴:۰۹
کد خبر: ۵۲۷۲۶۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره اینکه تشکیل وزارت بازرگانی می‌تواند مشکلات معیشتی مردم را حل کند؟، گفت: نظر اکثریت نمایندگان مجلس این نیست و چنین اعتقادی را ندارند.
محمدحسین فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، در ارزیابی خود از تشکیل «وزات بازرگانی» گفت: ادغام بخش بازرگانی به دلیل ناهماهنگی‌های وزارتخانه‌هایی همچون «جهاد کشاورزی» و «صمت» رخ داد. در آن مقطع چندین نوبت در طول سال گرفتار ناهماهنگی‌های این دو بخش با هم بودیم.

وی با بیان اینکه بخش بازرگانی به موضوع تولید اهمیتی نمی‌داد، اظهار داشت: این بخش در زمان برداشت محصولات کشاورزی و یا تهیه مایحتاج شب عید اقدام به واردات می‌کرد که این واردات باعث به هم ریختگی در مسائل تولید داخل می‌شد. همچنین این مسئله باعث شد تا تولیدات و محصولات زیادی از بین برود و یا دور ریخته شود. همچنین در پی ورشکستگی برخی کشاورزان بازار هم وضعیت ملتهبی پیدا کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: طبق این شرایط و با گذشت زمان، مبحثی تحت عنوان تمرکز بر اختیارات بخش کشاورزی در مجلس تصویب شد؛ طی این قانون شرکت‌های دولتی از بخش بازرگانی منتزع شد و در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفت و پیرو این موضوع حوزه دیگری باقی نماند تا توزیع کننده تولیدات باشد.
 
فرهنگی با بیان اینکه دولت به جای انتزاع بخش بازرگانی باید مدیریت صحیحی بر این بخش میداشت، گفت: این مسئله به خودی خود هم مغایر قانون و  سیاست‌های ابلاغی رهبری بود. لذا بنده معتقدم در این شرایط نه نیاز به انتزاع وجود دارد و نه نیاز به ایجاد دستگاهی جدید، چرا که دولت هر اختیاری که می‌خواهد تحت وزراتخانه بازرگانی ایجاد کند می‌توانند به معاونت مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی بدهند تا امور تسهیل شود.
 
این نماینده مجلس تاکید کرد: همچنین در رابطه با تشکیل وزارت بازرگانی مخالفت جدی در مجلس وجود دارد و این مسئله چندین بار هم توسط نمایندگان اعلام شده است.

وی درباره اینکه تشکیل این وزارتخانه می‌تواند مشکلات معیشتی مردم را حل کند؟ گفت: نظر اکثریت نمایندگان مجلس این نیست و چنین اعتقادی ندارند.

عضو کمیسون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: قطعا زمانی زیادی صرف شکل گیری دستگاه جدید و شرح وظایف آن‌ خواهد شد، بنابراین معلوم نیست در مدت زمان باقی مانده از عمر دولت، چنین وزارتخانه‌ای سامان بگیرد؛ در حال حاضر بخشی از بازرگانی در وزات جهاد و بخشی در وزارت صمت متمرکز شده است بنابراین وقتی دولت نمی‌تواند سیاست‌های خود را در دو وزارتخانه پیگیری کند چطور می‌خواهد اقدامات خود را درقالب یک وزارتخانه هماهنگ کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *