فاکتور خطرزا در بروز سرطان کبد
همچنین تحقیقاتی که پیش از این انجام گرفته حاکی از آن است که بیماریهای دندان و لثه فاکتور خطرزایی در بروز انواع بیماریها از جمله سکته مغزی، بیماری قلبی، دیابت و برخی انواع سرطانهاست.
یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه «کوئینز بلفاست» در ایرلند شمالی گفت: در مورد رابطه بین عدم رعایت بهداشت دهان و انواع خاصی از سرطانهای دستگاه گوارش شواهد متضادی وجود داشته که در این بررسی مورد مطالعه قرار گرفتهاند. سرطانهای دستگاه گوارش از جمله نگرانیهای اصلی حوزه سلامت عمومی در سطح جهان به حساب میآید.
در این بررسی محققان به نتایج یک مطالعه جهانی مراجعه کرده که در آن برآورد شده بود تقریبا ۲۸ درصد موارد جدید ابتلا به سرطان و ۳۷ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان در سال ۲۰۱۸ میلادی به دلیل ابتلا به سرطان دستگاه گوارش بودهاست. تعداد مبتلایان به سرطانهای دستگاه گوارش رو به افزایش است که بالا رفتن میانگین سنی جمعیت و افزایش برخی از فاکتورهای خطرزای رفتاری و محیطی از جمله دلایل محتمل در گسترش بیماریهای سرطان دستگاه گوارش به حساب میآید.
محققان در این بررسی اطلاعات مربوط به بیش از ۴۹۰ هزار فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله را که در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ جمع آوری شده بود، مورد بازبینی قرار دادند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان با بیان اینکه در مدت زمان انجام این مطالعه حدود ۴۰۶۹ نفر به سرطان دستگاه گوارش مبتلا شدند، اظهار داشتند: ۱۳ درصد از این بیماران در زمان شروع مطالعه به بیماریهای دهان و دندان مبتلا بودهاند.