صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شبکه فاضلاب اهواز فرسوده است/ پایداری شبکه طی برنامه ۳ تا ۵ ساله در صورت تامین اعتبار

۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸:۰۱
کد خبر: ۵۲۷۲۰۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
معاون وزیر نیرو در امور آبفا گفت: شبکه فاضلاب اهواز با توجه به اینکه در بسیاری از نقاط بتنی و قدیمی است نیاز اصلاح دارد که در این مورد مطالعات مربوطه انجام شده و درصورت تامین اعتبار لازم می‌توانیم طی برنامه ۳ تا ۵ ساله شبکه را به وضعیت پایدارتر برسانیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، قاسم تقی زاده خامسی در نشست خبری همزمان با شروع هفته صرفه جویی اظهار کرد: صرفه جویی تنها مربوط به آب شرب نمی‌شود به این دلیل که تنها ٧ درصد مصرف مربوط به آب شرب است و ٩٠ درصد در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود.

وی افزود: در بارش‌های اخیر حدود ٧۶ میلیارد متر مکعب به مخازن سد‌ها ورودی داشتیم که به دلیل ظرفیت ۵٠ میلیارد مترمکعبی ظرفیت سد‌ها نتوانستیم رقم قابل توجهی را حفظ کنیم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه از نظر تامین آب وضعیت بهتری داریم عنوان کرد: از نظر آبرسانی با مشکلاتی روبرو هستیم که امیدوارم با اعتبارات تخصیص داده شده بتوانیم مشکلات را رفع کنیم‌.
 
خامسی خاطرنشان کرد: اکنون با هماهنگی وزارت کشور، محیط زیست و وزارت نیرو می‌توانیم مشکل الگوی کشت را حل کنیم و این موضوع باید در نظرگرفته شود که نباید در منطقه‌ای که آب شرب به سختی تامین می‌شود، کشت برنج صورت گیرد چراکه کشت برنج مختص استان‌های گیلان و مازندران است.
 
وی با اشاره به اینکه ۸۲ درصد مخازن سد‌ها پر است، افزود: بسیاری انتظار دارند با توجه به پرشدگی مخازن، آب در اختیارشان قرار گیرد، اما افقی از سال آینده نداریم و مجبوریم بابت سیلاب‌ها و هم اینکه به عدد قابل اتکا برای تامین آب برسیم، آب را صرفه‌جویی کنیم که بدون کمک مردم امکان پذیر نیست و مجبور به حفاظت از آب هستیم.
 
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در ادامه به اقدامات صورت گرفته در سال‌های قبل و بعد انقلاب در حوزه آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب در روستا‌ها ۱۲ درصد آب پایدار داشتیم که این رقم در حال حاضر به ۷۵ درصد رسیده است از طرفی قبل از انقلاب حدود ۲۷ تصفیه‌خانه در سطح کشور وجود داشت که درحال حاضر به ۱۴۲ تصفیه‌خانه رسیده است همچنین تصفیه‌خانه فاضلاب نیز قبل از انقلاب فقط چهار عدد بود که اکنون به رقم ۲۲۱ رسیده است.
 
خامسی با بیان جزئیات آبرسانی به روستا‌ها گفت: در این دولت شش میلیون نفر در روستا‌ها به آب قابل اطمینان دسترسی پیدا کرده‌اند که به این رقم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز در سال جاری اضافه می‌شود و قرار است تا پایان دولت دوازدهم هفته‌ای ۳۲ روستا از آب پایدار بهره‌مند شوند.
 
وی در خصوص آمار چاه‌های کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۰۸ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که از این رقم ۳۲۰ هزار حلقه غیرمجاز بوده و در کل برداشت آب به صورت مجاز ۴۹ میلیارد متر مکعب است و بالغ بر ۷.۳ میلیارد متر مکعب نیز غیرمجاز برداشت می‌شود ضمن اینکه از چاه‌های مجاز نیز بیشتر از پروانه آب برداشت می‌شود.
 
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به شهر‌های دارای تنش آبی در سال جاری و سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، ۳۳۶ شهر با ۳۵ میلیون نفر جمعیت با تنش آبی روبرو بودند که با بارش‌ها در سال جاری ۱۰۰ شهر از این تنش خارج شد و اکنون ۲۳۳ شهر با جمعیت ۲۸ میلیون نفر همچنان در تنش هستند.
 
وی افزود:در حال حاضر ۱۵۰ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی در زمینه عبور از تنش و آبرسانی روستایی هزینه خواهد شد که از این رقم صد میلیون یورو به آبرسانی روستایی و ۵۰ میلیون یورو نیز برای عبور از تنش هزینه خواهد شد.

خامسی در ارتباط با انتقال آب از دریا و مباحث زیست محیطی درنظر گرفته شده اظهار کرد: انتقال آب از خزر به سمنان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده و به دلیل اینکه اکثر آب شیرین‌کن‌ها وارداتی هستند و بهای تمام شده انتقال آب را بسیار بالا می‌برند به همین خاطر برای انتقال از خزر و عمان جهت استفاده از صنعت اقتصادی است، اما برای کشاورزی و شرب هنوز نهایی نشده است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در ادامه نشست به موضوع تخصیص بودجه جهت لایروبی رودخانه‌ها گفت: در هر سال درخواست اعتبار در این زمینه اعلام می‌شود، اما میزان تخصیص کافی نیست به طوریکه تنها ۱۲ درصد از اعتبارات تخصیص یافته است در خسارت سیل اخیر نیز عدد قابل توجهی پیشنهاد کردیم که تخصیص نیافته است.

وی با اشاره به نقش لایروبی در کنترل سیلاب‌ها خاطرنشان کرد: لایروبی در همه جا تاثیرگذار نیست مثلا هیچ جای جهان سد‌ها لایروبی نمی‌شوند، اما در هر حال ما برای کارون به صورت اختصاصی برنامه لایروبی در نظر گرفته‌ایم و در مورد اروند نیز با دولت عراق در حال مذاکره هستیم.

 

خامسی در پاسخ به سوال در خصوص پس زدگی فاضلاب اهواز در پی سیلاب اخیر و راهکار‌های رفع این مشکل اظهار کرد: شبکه فاضلاب اهواز به دلیل قدمت بالا فرسوده است و مشکل جدی دارد به همین دلیل با وقوع سیلاب و درگیر شدن بخشی از اهواز سیلاب به شبکه فاضلاب نفوذ کرد و مشکلاتی را ایجاد کرد.

وی افزود: شبکه فاضلاب اهواز به گونه‌ای طراحی شده است که فاضلاب از ۲۴ نقطه قبل از فرآیند جمع آوری و تصفیه از شبکه سنتی و مدرن به رودخانه کارون وارد می‌شود و یکی از موارد پذیرنده این شبکه رودخانه کارون است که با بالاآمدن سطح آب کارون بیشتر خروجی‌های فاضلاب زیر آب رفت.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا خاطرنشان کرد: این پس زدگی باعث شد شبکه فرسوده فاضلاب روند ریزشی بیشتری پیدا کرد و بیشتر خیابان‌های نزدیک رودخانه کارون را مورد تاثیر قرار داد که با تلاش شبانه روزی مشکل نقاط اسیب دیده از سیل به طور موقت مرتفع و شبکه پایدار شد.

خامسی تاکید کرد: شبکه فاضلاب اهواز با توجه به اینکه در بسیاری از نقاط بتنی و قدیمی است نیاز اصلاح دارد که در این مورد مطالعات مربوطه انجام شده و درصورت تامین اعتبار لازم می‌توانیم طی برنامه ۳ تا ۵ ساله شبکه را به وضعیت پایدارتر برسانیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *