صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرنگونی پهپاد جاسوس؛ مصداق پیشرفتِ بدون آمریکا/ نزدیک نیایند

۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸:۳۵
کد خبر: ۵۲۷۱۶۲
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
قطعاً پیشرفت‌های بیشتری نصیب خواهد شد؛ در این شکّی نیست امّا شرطش این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند؛ شرط پیشرفت این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند. این زرنگ‌بازیِ سیاسی این آقا، مسئولان جمهوری اسلامی را فریب نمیدهد، ملّت را هم فریب نمیدهد. باید آمریکایی‌ها نزدیک نشوند.

گروه سیاسی ؛ ساعت ۱۴ دقیقه بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸، پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری «گلوبال هاوک» آمریکا در شرایطی که بر خلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده بود، در نهایت پنهان کاری، از پایگاه الظفره در نزدیکی ابوظبی امارات به هوا برخاست و به حریم هوایی ایران اسلامی تجاوز کرد.

بیشتر بخوانید: جزئیات سرنگونی هواپیمای جاسوسی متجاوز آمریکا

این پهپاد متجاوز آمریکایی در ساعت ۰۴:۰۵ در حوالی منطقه «کوه مبارک» واقع در شرق استان هرمزگان، در کرانه دریای عمان، هدف سامانه پدافندی سوم خرداد نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و منهدم شد.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2160320_102.mp4"]

بخش‌هایی از این پهپاد گرانقیمت آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران در جایی که هدف قرار گرفته بود، توسط متخصصان ایران بازیابی شد.

بیشتر بخوانید:

پهپاد جاسوسی آمریکا پس از تجاوز به فضای سرزمینی کشور توسط سپاه سرنگون شد

پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا کجا سرنگون شد؟ + مشخصات

منهدم شدن «گلوبال هاوک» این پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی توسط سامنه پدافندی سوم خرداد ایران اسلامی، موجب حیرت متخصصان نظامی جهان شد؛ چرا که این پهپاد متجاوز آمریکایی رادار گریز بود و به عنوان دوربردترین پرنده عملیاتی جهان شناخته می‌شد؛ این پهپاد متجاوز، توان حمل یک محموله ۹۰۰ کیلوگرمی حاوی سنسور‌های شناسایی را داشت و می‌توانست به مدت ۳۰ ساعت بدون نیاز به سوخت گیری تا ارتفاع ۶۵ هزارپایی پرواز کند.

بیشتر بخوانید: نخستین تصاویر از لاشه پهپاد جاسوسی آمریکا منتشر شد

بر همین اساس «اولریکه فرانک» متخصص آمریکایی کاربرد‌های نظامی پهپاد‌ها در گفت‌وگویی، با «دردناک» خواندن سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط پدافند هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان هرمزگان، تصریح کرد که تصور این بود که این پهپاد هدف قرار نخواهد گرفت، اما آمریکا وجهه خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید:
جزئیات سرنگونی هواپیمای جاسوسی متجاوز آمریکا

سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، نخستین مقام ایران اسلامی بود که به انهدام پهپاد آمریکایی واکنش نشان داد و صبح روز پنجشنبه در کنگره شهدای استان کردستان، گفت: این یک پیام واضح و صریح و دقیق بود و آن اینکه مرز‌های سرزمین ایران خط قرمز ماست و مدافعان این مرز‌ها هر دشمنی که به این مرز‌ها تعرض کند را نابود می‌کنند و دشمن متجاوز، برنخواهد گشت و نابود خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فرمانده کل سپاه: هر دشمنی به مرز‌های ایران تعرض کند، بر نخواهد گشت

سردار «امیرعلی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، طی توضیحات مشروحی با بیان اینکه در دو مرحله و چندین نوبت به این پهپاد متجاوز آمریکایی اخطار داده شد، عنوان کرد: این هواپیمای بدون سرنشین سیستم‌هایی دارد که موقع تماس، اطلاعات را به ایستگاه‌های مرکزی خود مخابره می‌کند؛ آن‌ها پاسخی ندادند. آخرین بار توسط قرارگاه پدافند در ساعت ۳:۵۵ اخطار داده شد و وقتی که از آب‌های سرزمینی ما دور نشدند، ساعت ۴:۰۵ آن را سرنگون کردیم.

سردار حاجی‌زاده همچنین در حاشیه نمایش قطعات پهپاد ساقط شده آمریکایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همراه با پهپاد آمریکایی یک هواپیمای p۸ آمریکایی نیز بود که این هواپیما ۳۵ نفر سرنشین داشت. این هواپیما نیز به مرز‌های هوایی ما تعرض کرده بود و ما می‌توانستیم آن را مورد هدف قرار بدهیم، اما این کار را نکردیم؛ چراکه هدف ما از سرنگونی پهپاد آمریکایی اخطار به نیرو‌های تروریست آمریکایی بود.

بیشتر بخوانید: دو مرحله اخطار دادیم و سرانجام سرنگون کردیم/ «امنیت ملی» خط قرمز ایران است

اما واکنش آمریکایی‌ها از همان نخستین دقایق مخابره خبر انهدام پهپاد متجاوزشان، همراه با حیرت و ترس و استیصال بود؛ آسوشیتدپرس صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد به وقت تهران، نوشت: بیل اوربن، سخنگوی سنتکام (تروریست‌های آمریکایی مستقر در غرب آسیا) حاضر به اظهار نظر در مورد سقوط گلوبال هاوک نشده است. اما این سخنگوی نظامی آمریکا تصریح کرده، هیچ پهپاد آمریکایی بر فراز قلمرو هوایی ایران نبوده است!

اما دقایقی بعد از آن، پنتاگون وزارت جنگ رژیم آمریکا، طی بیانیه‌ای ضمن تایید منهدم شدن پهپاد گلوبال هاوک، مدعی شد این پهپاد در خارج از مرز‌های ایران هدف قرار گرفته است!

بیشتر بخوانید: هواپیمای آمریکایی بعد از بارها اخطار مورد اصابت قرارگرفت و سرنگون شد

سپس در همان صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد به وقت تهران، «سی ان ان» گزارش داد بنا بر اعلام کاخ سفید، «دونالد ترامپ» رئیس رژیم آمریکا، دو بار درباره پهپاد ساقط شده آمریکا، گزارش توجیهی دریافت کرده است. بنا بر گزارش «سی ان ان» در همان نخستین ساعات صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد به وقت تهران، جلسه‌ای در اتاق امنیتی کاخ سفید با محوریت تصمیم گیری در مورد پهپاد ساقط شده گلوبال هاوک، با حضور «پاتریک شاناهان» سرپرست مستعفی وزارت جنگ آمریکا و «مارک اسپر» سرپرست فعلی وزارت جنگ این کشور تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: سفیر سوئیس در تهران به وزارت امور خارجه فراخوانده شد

«ایران اشتباه بزرگی مرتکب شد»؛ این نخستین واکنش توئیتری ترامپ به ساقط شده پهپاد متجاوزشان در ایران بود. بعد از این توئیت، همه تحلیل‌ها در فضای رسانه‌ای دنیا به این سمت رفت که آمریکا حتما تلافی می‌کند؛ اما دقایقی بعد از آن، خبر رسید که ترامپ در دیدار «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا، گفته است، احتمالا یکی از ژنرال‌های ایرانی به «اشتباه» فکر کرده است که پهپاد ما وارد حریم هوایی ایران شده است! در واقع ترامپ صریحا گفت: منظورش از بکار بردن لفظ «اشتباه»، تهدید ایران نبوده است.

اقدام بعدی آمریکایی‌ها برای اعاده حیثیت از دست رفته نظامی‌شان در ماجرای انهدام گلوبال هاوک، ترتیب دادن جلسه‌ای ۹۰ دقیقه‌ای در کاخ سفید با حضور سران کنگره و مقامات اطلاعاتی و نظامی بود.

بیشتر بخوانید: کاخ سفید برای بررسی ابعاد سقوط پهپاد تشکیل جلسه داد

ساعتی پس از این جلسه، رسانه‌های آمریکایی از جمله «نیویورک تایمز» گزارش دادند که ترامپ ابتدا تصمیم گرفته بوده در واکنش به انهدام پهپاد آمریکا، یک حمله تلافی جویانه به ایران کند؛ اما بعد تصمیمش را عوض کرد. در تصمیم اولیه قرار بود این حمله تا قبل از سحرگاه جمعه (۳۱ خرداد ۱۳۹۸) به وقت ایران انجام شود، اما بعد به فرماندهان نظامی گفتند که حمله لغو شده است.

این خبرسازی رسانه‌های آمریکایی چیزی بیشتر از یک شوی تبلیغاتی برای اعاده حیثیت نظامی آمریکایی‌ها نبود؛ حیثیتی که در ماجرای انهدام گلوبال هاوک، به عیان‌ترین شکل ممکن بر باد رفته بود. نشان به آن نشان که «نانسی پلوسی» و «چاک شومر» از سران دموکرات کنگره آمریکا که در جلسه ۹۰ دقیقه‌ای کاخ سفید، حضور داشتند، اعلام کردند در جلسه مزبور، چیزی در مورد «حمله تلافی‌جویانه» نشنیدند.

بیشتر بخوانید: تجاوز گری تازه آمریکا را به سازمان ملل متحد می‌بریم/ دنبال جنگ نیستیم، اما غیورانه از خود دفاع می‌کنیم

اما پس از این نمایش رسانه‌ای آمریکایی‌ها برای کاستن از افتضاح نظامی‌شان در تجاوز به حریم هوایی ایران که با پاسخ کوبنده پدافند هوایی ایران اسلامی مواجه شده بود، پرده دوم این بازی رسانه‌ای به نمایش درآمد و این بار خبرگزاری رویترز بازوی انگلیسی پروپاگاندای رژیم آمریکا در خبری سراسر کذب مدعی شد، ترامپ پنجشنبه شب (۳۰ خرداد) به وقت تهران از طرق یک مقام عمانی به مقامات ایران پیام داده که تهران فرصت محدودی برای مذاکره دارد و اِلا حمله قریب‌الوقوعی از جانب آمریکا صورت می‌گیرد؛ این خبرسازی رویترز بلافاصله از جانب یک مقام آگاه در کشورمان تکذیب شد. هر چند با گذشت چندین ساعت بر خلاف لاف‌زنی این بازوی رسانه‌ای آمریکا، نه خبری از حمله قریب‌الوقوع شد و نه خبری از پاسخ ایران برای مذاکره!

بیشتر بخوانید: ارسال پیام ترامپ به ایران توسط عمان تکذیب شد

در آخر، جمعه شب ۳۱ خرداد ۱۳۹۸، از آمریکا خبر رسید که ترامپ در مصاحبه با «ان بی سی» مجدد التماس مذاکره با ایران را کرده است؛ در واقع حدود ۴۸ ساعت لاف‌زنی تهدیدگونه آمریکایی‌ها در واکنش به انهدام پهپاد متجاوزشان توسط پاسداران و مرزداران ایران اسلامی، در نهایت مجددا به التماس ترامپ ختم شد.

اما فارغ از ماجرای انهدام پهپاد متجاوز گلوبال هاوک، آمریکایی‌ها در هفته گذشته، یک سیلی محکم دیگر نیز از ایران اسلامی خوردند؛ در روز دوشنبه ۲۷ خرداد، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در آستانه سفر به روسیه برای شرکت در اجلاس نمایندگان عالی امور امنیتی کشور‌های جهان، از کشف و نابودی یکی از پیچیده‌ترین شبکه‌های سایبری سازمان سیا که در حوزه جاسوسی سایبری به کار گرفته می‌شد از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی ایران خبر داد و گفت: بخش مهمی از ظرفیت‌های عملیاتی سیا در کشور‌های هدف آمریکا، با کشف این شبکه از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی ایران کاملا نابود شد.

بیشتر بخوانید: اطلاعات ایران منجر به شناسایی و فروپاشی شبکه افسران اطلاعاتی سیا و دستگیری تعدادی شد

شمخانی افزود: با توجه به همکاری جاری میان ایران و بسیاری از کشور‌های جهان در قالب ایجاد «شبکه ضد جاسوسی بین‌المللی» علیه آمریکا، ما اطلاعات شبکه کشف شده را که در چند کشور دیگر نیز فعال بود در اختیار شرکایمان قرار دادیم که منجر به شناسایی و فروپاشی شبکه افسران اطلاعاتی سیا و دستگیری تعدادی از جاسوسان ومجازات آن‌ها در کشور‌های مختلف شد.

روز سه‌شنبه ۲۸ خرداد نیز مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از انهدام بزرگ‌ترین شبکه جهانی جاسوسی آمریکا در بستر سایبر توسط این وزارتخانه خبر داد و جزئیاتی از این عملیات را تشریح کرد و گفت: وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اخیراً برای نخستین بار در جهان در یک اقدام قابل توجه یک شبکه بزرگ جاسوسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در دنیا را شناسایی و منهدم کرد.

بیشتر بخوانید: خنثی شدن عملیات ۱۸۸ تیم توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) طی یک سال گذشته/ شناسایی ۲۹۰ جاسوس مرتبط با «سیا» در کشور‌های مختلف

بنا به گفته این مقام ارشد اطلاعاتی کشورمان، سازمان اطلاعاتی آمریکا در ۲ بخشِ حملات سایبری و ارتباط امن با جاسوسان خود علیه کشور‌ها، از بستر اینترنت استفاده می‌کند. آن‌ها در این شبکه بزرگ جاسوسی برای ارتباط امن با جاسوسان خود از برخی سایت‌های استفاده می‌کردند که در ظاهر مربوط به سیستم‌های دیگری همچون بهداشت، اقتصاد، ورزشی بودند، اما دستگاه اطلاعاتی ایران به واسطه اشرافی که بدست آورد توانست در کل جهان سایت‌ها و جاسوسان آمریکایی را شناسایی کند.

مطابق اطلاعات منتشر شده از این شاهکار اطلاعاتی فرزندان ایران اسلامی، سازمان اطلاعاتی آمریکا در یک سیستم گسترده جاسوسی برای هر منبع و جاسوس خود یک سایت و فضای اختصاصی طراحی کرده بود و به تعداد هر جاسوس سایت وجود داشت. جاسوسان آمریکا در کشور‌های خود به صورت عالمانه و خائنانه دست به فعالیت می‌زدند. منابع و جاسوسان که در این پروژه شناسایی و منهدم شدند منابع حرفه‌ای و خاص برای سازمان اطلاعاتی آمریکا بودند که بر علیه منافع کشور‌ها از جمله ایران عمل می‌کردند. اطلاعاتی که در این سیستم به دست آمد توسط دستگاه اطلاعاتی ایران در اختیار متحدان اطلاعاتی‌اش قرار گرفت که در نهایت به شناسایی جاسوسان در دیگر کشور‌ها منجر شد.

بیشتر بخوانید: جزئیات انهدام بزرگ‌ترین شبکه جهانی جاسوسی آمریکا توسط ایران

پس از این اتفاق آمریکایی‌ها احساس خطر کردند و جاسوسان خود را در معرض تهدید دیدند، به همین دلیل فراخوان جهانی دادند و جاسوسان خود با ملیت‌های مختلف از کشور‌های هدف خارج شدند که در نتیجه آن یک شبکه بزرگ اطلاعاتی را از دست دادند.

آنطور که مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفته است: بخشی از جاسوسان فعال در این سیستم که در حوزه‌هایی همچون، صنعتی، نظامی، هسته‌ای، سایبری، اقتصادی و زیرساختی فعالیت داشتند به دستگاه‌های قضایی معرفی، محاکمه و حتی اعدام شدند و برخی دیگر نیز به عنوان فرصت به منظور نفوذ بیشتر و شناسایی دیگر عوامل احیا و مورد استفاده قرار گرفتند.

دو شکست سنگین فوق‌الذکر آمریکا را اگر در کنار سایر شکست‌های این رژیم از ایران اسلامی از جمله ناکامی در متهم کردن ایران در ماجرای نفت‌کش‌های دریای عمان بگذاریم، کاملا عیان می‌شود که استراتژی سردمداران کاخ سفید برای تحت فشار قرار دادن ایران اسلامی به بن‌بست رسیده است. از اینرو ترامپ جمعه شب در مصاحبه با «ان بی سی» برای چندمین بار درخواست مذاکره با ایران را کرد.

البته این رئیس دیوانه نمای رژیم آمریکا در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد از موضع مقتدرانه ایران اسلامی در باب مذاکره آگاه شده بود؛ آنجایی که مقام معظم رهبری خطاب به «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن فرمودند: من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد. صداقت در میان مقامات آمریکایی بسیار کمیاب است. ما به هیچ وجه تجربه تلخ مذاکره چند سال اخیر با آمریکا را تکرار نخواهیم کرد. ما معتقدیم از طریق مذاکره با آمریکا، مشکلات ما حل نخواهد شد و هیچ ملت آزاده ای، مذاکره زیر فشار را قبول نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: ما به لطف خداوند، بدون مذاکره با آمریکا و با وجود تحریم هم به پیشرفت خواهیم رسید

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در مراسم سی‌امین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه‌الله) فرمودند: ترفند دشمن هم اقسام و انواعی دارد؛ گاهی تهدید میکند، گاهی تطمیع میکند، مثل همین مردِ رندیِ اخیرِ این رئیس‌‌جمهور محترم آمریکا که اخیراً ایشان اظهار کرده که «ایران با همین رهبران کنونی هم میتواند به پیشرفتهای بزرگی برسد»! این معنایش این است که رهبران کنونی ایران! ما نمیخواهیم شما را براندازی کنیم، ناراحت نباشید، ما قصد براندازی شما را نداریم، ما شما را هم حاضریم قبول بکنیم. این به ‌اصطلاح یک زرنگ‌بازیِ سیاسی است خطاب به رهبران ایران. البتّه این حرف درست است؛ اگر رهبران کنونی ایران، مسئولان کنونی ایران، دامن همّت به کمر بزنند، آستین‌ها را بالا بزنند، شب و روز نداشته باشند، مجاهدت کنند، هم‌زبانی کنند، هم‌دلی کنند، به ‌نحو مناسب و شایسته‌ای از امکانات مردم استفاده کنند، قطعاً پیشرفت‌های بیشتری نصیب خواهد شد؛ در این شکّی نیست امّا شرطش این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند؛ شرط پیشرفت این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند. این زرنگ‌بازیِ سیاسی این آقا، مسئولان جمهوری اسلامی را فریب نمیدهد، ملّت را هم فریب نمیدهد. باید آمریکایی‌ها نزدیک نشوند. هر جا آمریکایی‌ها پا گذاشتند، یا جنگ شد، یا برادرکشی شد، یا فتنه شد، یا استثمار شد، یا استعمار شد، یا تحقیر شد؛ قدم آمریکایی‌ها قدم نامبارکی است. [اگر] نزدیک نشوند، خود ما میدانیم چه جوری رفتار کنیم؛ کار خودمان را بلدیم، خدای متعال هم توفیق خواهد داد و ان‌شاءالله پیش خواهیم رفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *