صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه‌های اصلاحی و تربیتی سازمان زندان‌ها برای زندانیان اتباع خارجی/ از ارائه خدمات حرفه‌آموزی در ۱۳۰ رشته به زندانیان اتباع خارجی تا بهره‎مندی از تسهیلات آموزشی و بهداشتی

۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۱:۴۹
کد خبر: ۵۲۷۰۳۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
با وجود ادعا‌های بی اساس و واهی برخی کشور‌ها پیرامون مسائل حقوق بشری علیه کشورمان و شرایط زندانها در ایران، سازمان زندانها با ارائه برنامه‎های آموزشی و حرکت در مسیر عدالت ترمیمی، اصلاح و تربیت زندانیان اتباع خارجی و مراقبت‌های این افراد را نیز در دستور کار قرار داده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، در حالی  آیت الله رئیسی، رییس قوه قضاییه صبح امروز در نشست سفرا و کارداران کشور‌های خارجی و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی بر اهمیت نظارت بر زندان‌ها به نحو مستمر و تربیت و تادیب در این حوزه  تاکید کرد که سازمان زندانها با ارائه برنامه‎های آموزشی و حرکت در مسیر عدالت ترمیمی، اصلاح و تربیت زندانیان اتباع خارجی و مراقبت‌های این افراد را نیز در دستور کار قرار داده است.

یکی از اقدام‌های اساسی و اصولی برای کاهش جرم و در نهایت تعداد مجرمان برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و اجتماعی است و در این میان بسیاری از روسا و مسئولین مرتبط با حوزه زندان بر اهمیت نقش حرفه‎آموزی در جلوگیری از ورود دوباره زندانیان به چرخه جرم و در نتیجه کاهش جمعیت کیفری تاکید کردند.

به اعتقاد مقامات مسئول در کشور ما، مدیریت زندان‌ها در جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های غربی متفاوت است و همانطور که امام راحل (ره) فرمودند: نگاه ما به زندان نگاه به یک دانشگاه است، از این رو باید شرایطی فراهم آوریم تا زندان‌های ما به یک دانشگاه تبدیل شوند. این امر نیازمند الزاماتی از جمله ارائه آموزش، تسهیلات، خدمات و حرفه آموزی و همچنین رفتار اسلامی و انسانی با زندانیان است که همه این امور در زندان‌های ما مورد ملاحظه قرار می‌گیرد.

طبق گفته جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها ۲ و نیم درصد زندانیان در کشور اتباع بیگانه هستند که از این تعداد ۹۲ درصد تبعه افغانستان هستند که تنها ۳ درصد آن‌ها زن بوده و ۹۷ درصد مرد هستند و در ۲۷ استان کشور دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند، ۲۳ درصد از این زندانیان در تهران، ۱۱ درصد خراسان رضوی و ۱۰ درصد در اصفهان هستند.مواد مخدر، سرقت و جرایم علیه اشخاص سه جرم نخست در کشور هستند که جرایم محکومین تبعه افغانستان در همین سه رده جرم تقسیم می‌شود که ۳۰ درصد سرقت، ۱۷ درصد جرایم علیه اشخاص و مواد مخدر با ۳۶ درصد جرایم اتباع افغانستانی را به خود اختصاص می‌دهند که البته در این میان ۷ درصد از جرایم مربوط به جرایم مالی است که از این ۷ درصد ۱۰ نفر نیز برای مهریه در زندان هستند.

اصغر جهانگیر رییس سازمان زندان‌ها آبان ماه سال گذشته با عبدالبصیر انور وزیر دادگستری کشور افغانستان و هیئت همراهش دیدار و گفتگو کرد و پیرامون برنامه‌های ارائه شده به زندانیان اتباع خارجی مطالبی را بیان کرد.

رییس سازمان زندان‌ها با اشاره به خدمات فرهنگی، درمانی و بهداشتی و آموزشی به زندانیان تبعه افغانستان گفت: بحث اصلاح و تربیت این زندانیان و مراقبت‌های این افراد در دستور کار قرار داده شده است و در خصوص محکومین مالی افغانستانی نیازمند مشارکت کشور افغانستان هستیم؛ چرا که برخی از شکات حاضر نیستند و به کشور افغانستان رفتند و باید برای تعیین تکلیف پرونده‌های این افراد سفارت افغانستان در ایران به ما کمک کند.

وی تصریح کرد: امیدواریم با برنامه‌هایی که در دستور کار قرار گرفته شاهد کاهش آمار اتباع خارجی در زندان‌ها باشیم و برنامه‌های اصلاحی و تربیتی منجر به این شود که این زندانیان بتوانند بعد از آزادی زندگی شرافتمندانه‌ای را در پیش بگیرند.

رییس سازمان زندان‌ها گفت: ماموریت انتقال زندانیان برعهده وزارت دادگستری است و این وزارتخانه پیگیر این موضوعات است ما نیز همکاری لازم را در این خصوص داریم البته آمار زندانیان ما در کشور افغانستان بسیار ناچیز است، ولی آمار زندانیان افغانستان به دلیل جمعیت بالای مهاجر، زیاد است و امیدواریم در برنامه‌های طرفینی سریعتر مقدمات انتقال این عزیزان را به کشورشان فراهم کنیم.

ارائه خدمات حرفه‌آموزی در ۱۳۰ رشته به زندانیان اتباع خارجی

خدمات حرفه آموزی در ۱۳۰ رشته به زندانیان ارائه می‌شود که اتباع خارجی هم از آن بهره‌مند هستند به طوری که طبق آمار موجود ۱۰۷۰۰ ساعت برنامه آموزشی فقط در سال ۹۶ به زندانیان اتباع خارجی ارائه شده است.

۳۳۱۳ نفر از زندانیان اتباع خارجی در کلاس‌های قرآنی شرکت کردند که از این تعداد ۲۱۰۸ نفر موفق به اخذ گواهینامه شدند و ۲۲ نفر از زندانیان تبعه افغانستان از طریق کمک‌های مردمی در ماه رمضان از زندان آزاد شدند.

با وجود ارائه برنامه‌های اصلاحی و حرکت در مسیر عدالت ترمیمی ادعا‌های بی اساس و واهی برخی کشور‌ها پیرامون مسائل حقوق بشری علیه ایران در حالی ادامه دارد که در تیرماه سال ۹۶ حدود ۵۰ سفیر کشور‌های خارجی از ۵ قاره جهان در بازدیدی که از زندان اوبن داشتند از وضعیت زندان اوین و خدمات و تسهیلات ارائه شده به مددجویان، اظهار شگفتی کردند؛ به طوری که برخی از سفرا با صراحت گفتند آنچه که از زندان اوین در این بازدید دیدند، با آنچه تصورشان از این زندان با تصور و مطالبی که قبلا شنیدند، بسیار متفاوت بود.  

بیشتر بخوانید: آنچه در بازدید 45 سفیر مقیم تهران از معروف‌ترین زندان ایران گذشت/ سفرای خارجی: اوین شرایط و امکانات تربیتی و اصلاحی بسیار خوبی دارد

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *