صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هیچ تعهد قانونی در خصوص برجام در حال حاضر برای ما وجود ندارد/ جمهوری اسلامی منطق مقاومت را در سطح خود و بیرون از مرزها جلو برد/ غرب در زدن زیر تعهداتش کارنامه بسیار سیاهی دارد

۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۷:۲۴
کد خبر: ۵۲۶۸۳۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه به مدیران بسیجی در میدان نیاز داریم گفت: شرایط ما با تکنوکراتی نمی‌خواند و این سیستم در جمهوری اسلامی کار نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در همایش بصیرتی اساتید و نخبگان بسیجی حوزه علمیه قم اظهار کرد: خداوند نعمت‌های بسیاری به ما عطا کرده است که برخی از این نعمت‌ها ظاهری و برخی باطنی است، نعمت مهمی که خداوند به ما عطا کرده نعمت انسان بودن است. ما انسان و صاحب نطق و اراده هستیم و باید شاکر باشیم که انسان هستیم؛ چرا که این یک نعمت عظیمی است که می‌فهمیم و صاحب نطق و اراده و دارای شقاوت و سعادت هستیم، البته خداوند ما را رها نکرده است و این‌ها نعمت‌های بی نظیری است و قدردانی از هر یک از آن‌ها به نسبت ماهیت آن نعمت وجود دارد و نعمت هدایت، نعمت مهمی است.

وی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی موجود در کشور اظهار کرد: اولین موضوع که به آن اشاره خواهم کرد بحث اقتصادی امروز ما است که تحریم نیز در آن است. ما دو پدیده در خصوص مسائل اقتصادی داریم که یکی فتنه اقتصادی است و دیگری افت شدید کارآمدی است. فتنه اقتصادی یک واقعیتی است که اتاق فکر آشکاری در کاخ سفید دارد و انواع مکانیزم‌ها را برای عمل به آن به کار گرفته اند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه به مدیران بسیجی در میدان نیاز داریم گفت: شرایط ما با تکنوکراتی نمی‌خواند و این سیستم در جمهوری اسلامی کار نمی‌کند برای مثال در زمان جنگ اگر ما می‌خواستیم جنگ را از تهران هدایت کنیم حتماً شکست می‌خوردیم در اقتصاد نیز همین طور است و نیاز به مدیران در صحنه دارد. البته دستگاه‌های اجرایی و نزدیک به اجرایی رسوبات زیادی دارند و اصطلاحاً اکسید شده اند.

وی با بیان این که برخی معتقدند که پیشرفت ایران نهایتاً در گرو مندرج شدن در سیستم جهانی است، گفت: این اعتقاد وجود دارد که اندراج ما در سیستم جهانی سبب سراریزی سرمایه‌ها به کشور و رونق و آبادانی کشور می‌شود. اندراج در سیستم جهانی مندرجاتی لازم دارد در ابتدا باید دعوای خود را با کدخدا و کسانی که مدعی سیطره هستند حل کنیم، من می‌خواهم بگویم که این اتفاق نیفتاد، چون شدنی نیست، تئوری برجام این بود که این مشکلات را حل کنیم، اما در ابتدا باید دید که معنای جمهوری اسلامی چیست.
 
لاریجانی با اشاره به دیدار خود با یک هیئت بلندپایه آلمان در روز جاری اذعان کرد: افرادی مانند آلمانی‌ها توانایی دارند، اما جرائت ندارند. آن‌ها در خصوص یک زندانی با من صحبت کردند و من به چندین کودکی اشاره کردم که در زندان‌های رژیم صهیونیستی اسیر هستند و به آن‌ها گفتم شما یا نمی‌توانید و جرائت ندارید که اعتراض کنید.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان این که اسلام دین جامعی است اذعان داشت: آن‌هایی که در تشیع تردید دارند نیز معتقدند که شیعه موفق است و این دیدگاه پس از قضایای مربوط به داعش رشد پیدا کرده و توجه به این مکتب امروز بیش از هر زمان دیگر نه تنها در جهان اسلام بلکه در غرب نیز مشتری پیدا کرده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به شرایط برونی و درونی اظهار کرد: انتظار غربی‌ها این بود که جمهوری اسلامی پس از ۴۰ سال از پیشرفت باز بماند، اما جمهوری اسلامی منطق مقاومت را در سطح خود و بیرون از مرز‌های خود جلو برد.
 
لاریجانی در ادامه با اشاره به تئوری یکی از عالمان بزرگ غربی به نام آرنورد توئین مشهور به پدر علم تمدن شناسی اظهار کرد: وی معتقد بود که تمدن‌ها عمدتاً از بین رفته اند به جز تمدن سکولار غربی و در خصوص تمدن اسلامی نیز معتقد بود که مانند یک شیر گر گرفته است و اگر این بیماری آن را از بین ببرد خیالشان راحت می‌شود، اما انقلابی رخ داد که امواج آن دنیا را گرفت و اکنون غربی‌ها به ما به عنوان یک خطر نگاه می‌کنند به نظر من یک کار بسیار مهمی است که این مذاکراتی را که انجام شد ببینیم چه بوده اسنادنش چگونه است و چرااین اتفاق افتاده است اکنون دولت می‌گوید کار‌هایی که می‌کنیم مخالف با برجام نیست، اما باید توجه داشت که ما اصلاً پیش بینی نکردیم که اگر کشوری از برجام بیرون آید چه کنیم و جای توجه دارد که ببینیم مواد و قسمت‌های فنی برجام چه بوده است چرا که چیزی که ما امضا کردیم خیلی بی در و پیکر است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با اشاره به علت تحریم‌های غرب علیه کشورمان گفت: اولین دلیل آن این بود که پیشرفت‌های ما را در حوزه علوم و فنون پایین بکشند و موضوع بعدی مربوط به اقتصاد ما است. غربی‌ها معتقد بودند که با تحریم نظامی ما را زمین گیر می‌کنند، اما بعد از جنگ شاهد پیشرفت‌های بزرگی در این عرصه بودیم لذا تلاش می‌کنند تا ما را بین خوف و رجا نگه دارند.

وی با بیان این که تا چند روز دیگر حجم اورانیوم غنی شده بالا می‌رود گفت: در این خصوص دو بحث وجود دارد یکی این که آیا ما نسبت به برجام تعهد حقوقی داریم یا خیر که من معتقدم ما هیچ تعهد قانونی نسبت به برجام نداریم این که دولت محترم اعلام کرد اکنون برجام ۴ + ۱ است صحیح نیست ما می‌توانیم اعلام کنیم هیچ تعهد قانونی نداریم چرا که اصلاً برجامی وجود ندارد و تعهدی نسبت به قراردادی که ۶ بند ازآن حذف شده نداریم این که برجام به این جا رسید به این دلیل است که برخی فکر می‌کردند که آمریکایی‌ها و غربی‌ها می‌خواهند مسئله خود را با ما حل کنند لذا مسائل ما باید دقیق باشد و این تفکر حل مسئله در جهات مختلفی بود ما در برجام چند مبنای کاری داشتیم یکی این نگاه بود که چرخ‌های اقتصاد ما با چرخ‌های سانتریفیوژ نتیجه معکوس دارد که درست نبود گفتند که ما استراتژی و تکنیکمان برد برد است، اما این استراتژی مربوط به جایی است که طرفین نسبت به مقاصد یکدیگر حداقلی از مشروعیت را قائل هستند در این مذاکرات واقعاً حقوق ما مورد تجاوز قرار گرفته است و این تکنیک به درد آن مذاکره نمی‌خورد و در این جا تکنیک باید رفع تجاوز باشد و خواستند که ما را از توانمندی بیاندازند.

وی افزود: مسئله دیگری که وجود دارد این است که دوستان مرتب می‌گفتند که یا همه یا هیچ؛ یعنی دو طرف حوصله شان سرآمده و می‌خواهند مسئله را حل کنند البته تلقی دوستان این گونه بود که اوباما می‌خواهد مسئله را حل کند در حالی که راه درست اقدام گام به گام بود.

لاریجانی با اشاره به عهد شکنی غرب در انجام تعهدات خود در برجام اظهار کرد: اشکال دیگری که وجود دارد مسئله تضمین هاست چرا که غرب در زدن زیر تعهدات خود کارنامه بسیار سیاهی دارد.
 
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان این که هیچ تعهد قانونی در خصوص برجام در حال حاضر برای ما وجود ندارد گفت: ما باید راه را باز کنیم و به شرایط داخلی کشور توجه کنیم چرا که در آستانه انتخابات مجلس هستیم و موضوع انتخابات ریاست جمهوری را داریم باید به نسل جوان و متدین خود میدان دهیم چرا که این رویشی است که هیچ کس فکرش را نمی‌کرد این اتفاق بیفتد.

لاریجانی با بیان این که پیشرفت علمی کشور مدیون رهبر معظم انقلاب است گفت: تنها کسی که طی ۴۰ سال گذشته مستمراً و مصراً پرچم پیشرفت را بالا نگهداشته ایشان است. ایشان از محدود رهبران دنیا هستند که افکار بسیار پیشرفته‌ای دارند که این محصول کمیابی از حوزه علمیه است، ولی امر ما کمک می‌خواهد و باید نیرو‌های متدین را به میدان دعوت کنیم و کمک و تشویق کنیم

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: ما یک امپراتوری جهان گشایی در دوره مارکسیسم‌ها داشتیم که یک ایدئولوژی و مجموعه عظیمی از فعالیت داشت و ایدئولوژی آن‌ها نوعی سوسیالیسم سکولار بود پیش از انقلاب بچه‌های ما در دانشگاه را شکار می‌کرد جهان گشایی امروز مربوط به غربی‌ها است که به رهبری آمریکا در حال انجام است این‌ها هم ایدئولوژی دارند که هم اندازه ایدئولوژی مارکسیست‌ها خطرناک است و هم جذبه دارد که آزادی و حقوق بشر نیز شعار آن است ایدئولوژی آن‌ها لیبرالیسم سکولار است که یک تیم تمام عیار محسوب می‌شود و محاسبات برخی از مسئولان ما را هم خراب کرده است.

وی با بیان این که تهاجم دشمن و استکبار علیه ما یک بخش مهم فکری دارد گفت: این دین ساخته شده غربی دارای ۵ اصل است اصل اول اصالت عمل است یعنی انسان به عملش شناخته می‌شود شان او را می‌سازد اصل دوم این است که سعادت نسخه عمومی ندارد و هر کس خود سعادتش را می‌سازد و مهم این است که هر کس باید بتواند بیشترین لذت و کمترین زحمت خود را تامین کند آن‌ها کاری به دین ندارند و مصداق کسی است که خدا را هوای خود انتخاب کرده است و سعادت یک نسخه شخصی است اصل سوم اصل آزادی است چرا که هر کس باید بتواند خود را با اعمالش شکوفا کند و نسخه آن نیز شخصی است بنابراین آزادی باید در حداکثر تضمین شود اصل چهارم اصل تعارض آزادی‌ها است که بر اساس آن معتقدند تنها دلیلی که می‌تواند آزادی را تضمین کند ضرر است که مفهوم آن سلب اختیار از طرف مقابل در انجام کاری است و در اصل پنجم اعتقاد بر این است که حکومت برای این آزادی‌های فردی با دوایری با شعاع مساوی برای همه باشد و شئون دیگر آن از باب اضطرار وارد شده است لذا لیبرالیسم سکولار چنین مبنایی برای زندگی جمعی دارد که در ظاهر کاری با دین ندارد به همین دلیل مهم است که علما برای نجات نسل جوان و همچنین مردم معمولی زیان کنند این که برخی از مسئولان می‌گویند ما نمی‌خواهیم به زور کسی را به بهشت ببریم باید توجه داشت که یکی از جهات این حرف همین موضوع تفکر سکولار است چرا که ما شرعاً مسئولیم مقدمات را برای زندگی دینی محیا کنیم و این تازه قدم اول است در واقع حجاب مقابله با لختی است و حدود لخت بودن است که در تمام دنیا نیز حدی دارد و در همه کشور‌ها مشخص است از زمان دولت اصلاحات تا کنون عده‌ای برای جمع رای افرادی بی دین، بی دینی را تبلیغ کرده اند، اما باید توجه داشت زمانی که ما مسئول اجرایی می‌شویم باید چارچوب قانون را رعایت کنیم و این توفیق بزرگی برای دشمن بوده و در زمینه فکری بسیار کار کرده است.

لاریجانی با بیان این که موضع مقام معظم رهبری و پیروان ایشان موضع بسیار اصولی و مبرهنی است گفت: اصلاً نیازی نیست که زمانی که کسی با ما مخالف است به او بگوییم نفهم یا کاسب تحریم چرا که ما استدلال می‌کنیم و ما باید راه درست را از مقام معظم رهبری بگیریم و تبیین کنیم چرا که یکی از نعمت‌های بزرگی که خداوند برای ما مقدر کرده، ولی امر است و عدم توجه به نظرات ایشان کفران بسیار بزرگی است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان این که اشکال در محاسبه در میان مسئولان بروز پیدا کرده است گفت: معتقدم که این احتیاج به یک توجه عمیق دارد چرا که زندگی در دنیای امروز باید دقیق باشد و ما باید بر اساس این مبنا به حرف درست توجه کنیم.

وی در ادامه با اشاره به آسیب‌های فضای مجازی و اینترنت اشاره کرد و گفت:: دروغ امروز کسب بسیار پردرآمدی است و در آن پول است بخشی از این موارد نه تنها اطلاعات نیستند بلکه ضد اطلاعات محسوب می‌شوند و اکنون مسئله فقط مربوط به ما نیست بلکه مسئله بشریت است و ما باید با چراغ بصیرت پیش برویم.

لاریجانی با تاکید بر به کارگیری آتش به اختیاری اذعان کرد: در قدم اول باید استراتژی آتش به اختیار عملیاتی شود چرا که بسیار دقیق و استراتژیک است و حتماً باید در آن اهتمام شود و حتی اگر شده برای یک نفر وقت بگذاریم انشالله خداوند کمک می‌کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دلایل شکست دشمن در فتنه ۸۸ اظهار کرد: پس از شکست فتنه ۸۸ غربی‌ها بسیار متعجب شدند و از مراکز تحقیقاتی خود خواستند تا در این خصوص بررسی‌های لازم را انجام دهند یکی از این مراکز دربررسی نتایج علل شکست غرب در فتنه ۸۸ چنین اعلام کرد که رهبر انقلاب ایران فرد شجاعی است ایشان جلوی جمعیت آمدند و با شجاعت وارد میدان شدند همچنین در این بررسی به دستگاه‌های امنیتی، سپاه و دستگاه قضایی نیز اشاره شد که توانستند موفق عمل کنند و نکته سوم گفتند که مردم ایران زمانی که بوی دخالت خارجی را استشمام کنند عقب می‌زنند لذا نتیجه گیری کردند که این دو نهاد را باید از اعتبار خارج کنیم و مسئله نفوذ خارجی را تبدیل به یک در باغ سبز کنیم و این جمع بندی غربی‌ها از دلایل شکست در فتنه ۸۸ بود و خداوند نصر عظیمی را ارزانی داشت.
 
همچنین در این همایش از چهار تن از پژوهشگران برگزیده سال گذشته تجلیل به عمل آمد و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به سئوالات حاضرین پاسخ داد.
 
 انتهاي پيام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *