صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قامت شکسته امنیت عربستان زیر آتش موشک‌های بومی یمن؛ نقطه امنی در عربستان نمانده است

۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۶
کد خبر: ۵۲۶۶۹۱
عربستان که همواره به دلیل قرارداد‌های تسلیحاتی گرانقیمت حود با کشور‌های غربی مدعی امنیت نفوذناپذیر خود می‎شد اکنون در مواجهه با موشک‌های بومی یمن حرفی برای گفتن ندارد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ عربستان سعودی در ماه‌ها و هفته‌های اخیر شاهد عملیات هوایی تلافی‎جویانه نیرو‌های یمنی به مواضع حیاتی و استراتژیک در قلب سرزمین خود است.

ثروتمندترین کشور جهان عرب و بزرگ‌ترین صادرکننده و دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان از آوریل سال ۲۰۱۵ یمن را با هدف بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت زیر حملات هوایی خود گرفت و با مشاهده ناکامی در به زانو درآوردن فقیرترین کشور غرب آسیا در مقابل ائتلافی از کشور‌های عربی تحت حمایت مالی، جنگی و تسلیحاتی غرب به جنگ زمینی روی آورد.
 
 

ریاض در سکوت جامعه بین المللی حربه‌های متعددی اعم از حملات نظامی تا محاصره اقتصادی، از سیاست گرسنگی تا قتل عام غیرنظامیان با مدرن‌ترین تسلیحات غربی را برای پیروزی به کار گرفت، اما بازهم به نتیجه‌ای دست نیافت.
 

یمن که در سال‌های اخیر جنگ، با ارتقا دانش نظامی و موشکی خود دستاورد‌هایی قابل تامل داشته است، در ماه‌ها و هفته‌های اخیر رشته عملیات تلافی جویانه‌ای را علیه مواضع مختلف در عربستان انجام داده است.
 
 

عملیات موشکی نیرو‌های یمنی علیه تاسیسات نفتی آرامکو در قلب ریاض، هدف قرار دادن فرودگاه «ابها» و پایگاه هوایی «ملک خالد» در استان «عسیر» در جنوب عربستان و فرودگاه‌های «نجران» و «جیزان» در جنوب و جنوب غرب عربستان که از آن‌ها در عملیات هوایی علیه یمن استفاده می‌شود، نشان داد که در عربستان منطقه به اصطلاح امن و دست نیافتنی وجود نداشته و اساسا این کشور به رغم قرارداد‌های کلان تسلیحاتی و ادعا‌های مبالغه آمیز خود و متحدانش از شکنندگی امنیتی رنج می‌برد.

از جمله دلایل ناکامی عربستان در تامین امنیت خود در عرصه‌های هوایی و زمینی می‌توان به وابستگی تسلیحاتی این کشور در زمینه‌های سوخت‎گیری و نگهداری مهمات و تسلیحات، ضعف در سرمایه انسانی به رغم به کار گرفتن متخصصان غربی، ضعف اطلاعاتی، ساختار عملیاتی بسیار متمرکز و عدم آگاهی از شرایط منطقه‌ای اشاره کرد.
 
 

در مقابل نیرو‌های یمنی هستند که در سال‌های اخیر و با وجود مشکلات مالی فراوان زیر آتش ائتلاف سعودی به ارتقا و توسعه تسلیحاتی خود پرداخته‎اند تا جایی که عربستان در هیچ نقطه از سرزمینش نتواند تعریفی دقیق از امنیت را ارائه بدهد.
 

رسانه صهیونیستی دبکا فایل اخیرا در گزارشی با اشاره به رشته عملیات تلافی جویانه اخیر نیرو‌های یمنی، از توان موشکی قابل ملاحظه آنان یاد کرده و به نقل از منابع نظامی خود نوشت: نیرو‌های یمنی دارای سیستم موشکی هستند که درصد خطایش ۱.۵ میلی متر است.
 
 
 
 
این موضوع برای نخستین بار در پی عملیات موشکی ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) علیه فرودگاه ابها مشخص شد. در جریان این عملیات برج کنترل فرودگاه ابها به صورت کامل تخریب شد. این عملیات ضمن نمایش قدرت موشکی یمن، گمانه بومی بودن این سیستم موشکی را تقویت کرد. موشک‌های به کار رفته در رشته عملیات اخیر نیرو‌های یمنی دامنه‌ای به وسعت ۲۵۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهند.

«آرون دیوید میلر» مشاور پیشین امور خاورمیانه آمریکا نیز پیشتر با اشاره به این که نیرو‌های یمنی طی سه سال جنگ بیش از ۸۷ موشک را به خاک عربستان شلیک کردند، تاکید کرده بود که عربستان قادر به خارج شدن از جنگ در قامت طرف پیروز نخواهد بود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *