صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران در پیوند کبد رتبه اول جهان را دارد/ مراکز درمانی مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند

۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۴:۲۱
کد خبر: ۵۲۶۶۲۱
ایران در پیوند کبد رتبه اول جهان را دارد، مراکز درمانی مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند، ایران رتبه اول تولید علم را در بین کشور‌های اسلامی دارد و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ایران در پیوند کبد رتبه اول جهان را دارد، مراکز درمانی مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند، ایران رتبه اول تولید علم را در بین کشور‌های اسلامی دارد، فشارخون بالا منجر به زوال حافظه می‌شود، وزارت بهداشت برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت عزم جدی دارد، تاثیر نور خورشید بر پیشگیری از ابتلا به دیابت و چاقی و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

• ایران در پیوند کبد رتبه اول جهان را دارد
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، با اشاره به برنامه‌های ترویج اهدای عضو، گفت: ایران در پیوند کبد، رتبه یکم جهان را دارد. به گزارش مهر، مهدی شادنوش، با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات خوبی که در زمینه ترویج فرهنگ اهدای عضو در کشور انجام شده است، اظهار داشت: آنچه مسلم است، اینکه در حال حاضر با روش‌های سنتی گذشته نمی‌توان حوزه سلامت را مدیریت کرد. وی با اشاره به وجود ۳۲ هزار بیمار دیالیزی در کشور، گفت: ضرورت ایجاب می‌کند در هفته ۲۰ هزار دیالیز انجام شود که هر بار ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد. شادنوش ادامه داد: وزارت بهداشت در تلاش است که زیرساخت‌های مناسب‌تری را برای توسعه فرهنگ اهدای عضو مهیا کند.

• مراکز درمانی مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: میزان نیرو‌های پزشکی حتی پزشکان متخصص در برخی از مناطق به حد نصاب نرسیده و بسیاری از مراکز درمانی در مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند. به گزارش فارس، محمدحسین قربانی با بیان اینکه توزیع نیروی انسانی متخصص پزشکی در مناطق محروم همواره مورد بحث کارشناسان بوده است، توضیح داد: در سال‌های گذشته وقتی متخصصی به منطقه محروم اعزام می‌شد طرح خود را می‌فروخت و دوباره به شهرستان و مراکز استان‌های برخوردار بازمی‌گشت.


• ایران رتبه اول تولید علم را در بین کشور‌های اسلامی دارد
مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به روند صعودی تولید علم در کشور اشاره کرد و گفت: ایران رتبه اول تولید علم را در میان کشور‌های اسلامی دارد. حسین وطن پور افزود: در زمینه تولید علم توانستیم جایگاه خوبی به دست آوریم و از کشور ترکیه پیش افتادیم. وی به ارتقای رتبه فناوری کشور اشاره کرد و گفت: جایگاه ما در سال ۲۰۱۷ رتبه ۷۵ بود که در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۶۵ دست یافتیم. به گزارش ایرنا، وطن پور به روند ثبت اختراع بین‌المللی اشاره کرد و گفت: باید توجه جدی به ثبت اختراعات بین‌المللی، ایده‌های نوآورانه و مشتری پسند صورت گیرد.

• وزارت بهداشت برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت عزم جدی دارد
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت عزم جدی داشته و قاعدتا طبق برنامه پیش بینی شده اقدام خواهد کرد و منتظر جایی نخواهد ماند. به گزارش ایرنا، کیانوش جهانپور درباره استقرار پرونده الکترونیک سلامت، افزود: در تمام جلسات پرونده الکترونیک سلامت نمایندگان وزارت ارتباطات حضور دارند و داشتند و حداقل یک جلسه هم با حضور وزیر ارتباطات بوده که البته موکدا از کندی روند در برخی زیرمجموعه‌ها هم انتقاد کردند. وی اضافه کرد: برای استقرار کامل پرونده الکترونیک سلامت در سال‌های گذشته به اندازه کافی وقت برای انتظار وجود داشته است و به لطف الهی به زودی با حضور رییس جمهوری استقرار پرونده الکترونیک سلامت کلید خواهد خورد.

• افزایش ریسک بیماری‌های قلبی با مصرف روزانه بیش از دو تخم مرغ
محققان هشدار می‌دهند مصرف بیش از دو تخم مرغ در روز می‌تواند ریسک مرگ و ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش دهد. به گزارش مهر، محققان دانشگاه ماساچوست در این مطالعه به بررسی رژیم غذایی، سلامت و عادات سبک زندگی حدود ۳۰ هزار فرد بزرگسال در آمریکا پرداختند و تا ۳۱ سال آن‌ها را تحت نظر داشتند. «کاترین تاکر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «کلسترول موجود در تخم مرغ زمانیکه به میزان زیاد مصرف می‌شود با بروز مشکلات سلامت مرتبط است.» طبق اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، یک تخم مرغ بزرگ حاوی حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسترول است که تقریبا میزان کلسترول آن معادل یک استیک ۲۲۵ گرمی است.

• فشارخون بالا منجر به زوال حافظه می‌شود
محققان دریافتند فشارخون بالا با ایجاد تداخل در سیستم مدیریت دفع ضایعات مغز در بروز مشکلاتی نظیر بیماری آلزایمر تاثیر دارد. به گزارش مهر، یافته‌ها نشان می‌دهد فشارخون موجب سفتی و از دست رفتن قابلیت ارتجاعی عروق خونی شده که در نتیجه مانع از پاکسازی مولکول‌های زائد و اضافی از مغز می‌شود.

• تاثیر نور خورشید بر پیشگیری از ابتلا به دیابت و چاقی
دانشمندان دریافتند که اشعه ماوراءبنفش نور خورشید بر جلوگیری از ابتلا به دیابت و چاقی موثر است. این اشعه روند افزایش وزن را کُند می‌کند و بر کاهش علائم بیماری دیابت تاثیرگذار است. به گزارش مهر، مطالعات و پژوهش‌های جدیدی که توسط دانشمندان استرالیایی انجام گرفته نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در جلوگیری از ابتلا به دیابت و چاقی تاثیرگذار است. طبق یافته‌های این مطالعه، اشعه ماوراءبنفش (UV) روند افزایش وزن را کُند کرده و علائم دیابت از قبیل: سطح گلوکز و مقاومت به انسولین را در بدن انسان کاهش می‌دهد.

• کمبود بیمارستان دولتی در قلب پایتخت
عضو شورای شهر تهران با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم پایتخت گفت: در برخی از مناطق تهران دسترسی به بیمارستان و مراکز درمانی دولتی مشکل است. به گزارش فارس، ناهید خداکرمی، درباره وضعیت سلامت شهروندان در پایتخت اظهار داشت: سلامت یک موضوع چند بعدی است که پدیده‌های مختلفی می‌تواند در آن تاثیر گذارد. وی افزود : بعد از آلودگی هوا، آلودگی صوتی یکی از معضلاتی است که سلامت پایتخت‌نشینان را تهدید می‌کند که می‌توان با انجام برنامه‌های مناسب در جهت مقابله با این مسئله اقداماتی انجام داد. عضو شورای شهر تهران افزود : همچنین دسترسی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای همه شهروندان تهرانی یکسان نیست، به طوری که در برخی مناطق ازجمله در منطقه ۲ تهران با تکثر بیمارستان‌ها به‌ویژه از نوع خصوصی مواجهیم و در برخی مناطق حتی دتسرسی به بیمارستان‌های دولتی وجود ندارد.

• برخورد‌های سلیقه‌ای کاهش می‌یابد
سرپرست سازمان غذا و دارو با اشاره به امضا‌های طلایی و فشار‌هایی که فراسازمانی به سازمان وارد می‌شود، گفت: بحث امضای طلایی بحث سلیقه‌ای عمل کردن بود. ما تلاشمان براین اساس بود که برخورد‌های سلیقه‌ای کمتر شوند. این شفافیت می‌تواند بسیاری از برخورد‌های سلیقه را کاهش بدهد. به گزارش ایلنا، محمدرضا شانه‌ساز در ارتباط با تشکیل قرارگاه در سازمان غذا و دارو گفت: سیاست‌های وزارت بهداشت و پرسش‌های متداول اشخاص درباره اتفاقات در سازمان لازمه این نشست بود. در دهه‌های گذشته پتانسیل قابلی را در زمینه دارو به دست آورده ایم. این قرارگاه جهت واکسینه کردن جامعه در مقابل تهدیدات ارزی و تحریمی تدبیر شده است. البته تدابیر اصلاح اقتصادی در رابطه با موضوعاتی که حاشیه سازمان غذا و دارو بیان شده است به خودی خودی با ایجاد قرارگاه اجرا می‌شوند.

• سازمان غذا و دارو نمی‌تواند ماموریت‌های سازمانی خود را به درستی انجام دهد
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، در مورد وجود انتقاداتی نسبت به ورود نمایندگان مجلس به موضوع جداسازی غذا از سازمان غذاودارو بابیان‌اینکه آن‌ها از این حق برخوردار هستند در قالب پیشنهاد طرح تغییراتی را در سازمان‌ها ایجاد کنند، حجم سنگین وظایف این سازمان را عاملی برای عدم‌انجام صحیح ماموریت‌های آن دانست. به گزارش خانه ملت، همایون هاشمی در مورد اظهارنظر‌هایی مبنی بر اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال جداسازی غذا از سازمان غذا و دارو هستند که این موضوع امنیت غذایی را تهدید می‌کند، گفت: سازمان غذا و دارو بر اساس قانون فعالیت می‌کند، اما چنانچه تعدادی از نمایندگان بر اساس اختیاراتی که در قانون برای آن‌ها پیش‌بینی شده است، بخواهند تغییراتی را هم به لحاظ شکلی و هم محتوا برای ماموریت‌های یک سازمان اعمال کنند، قانون مسیر را برای تحقق آن مشخص کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *