صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز رسمی روند لغو ارسال ۸ میلیارد دلار سلاح آمریکا به عربستان

۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۸:۴۰
کد خبر: ۵۲۶۵۲۶
سناتور باب منندز به طور رسمی روند لغو طرح کاخ سفید برای ارسال ۸ میلیارد دلار سلاح به عربستان و امارات را بدون مجوز کنگره را آغاز کرد.

به گزارش گروه بین الملل ؛ باب منندز، سناتور ایالت نیوجرسی و از بلندپایه‌ترین عضو دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روند رسمی متوقف کردن طرح کاخ سفید برای ارسال ۸ میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و امارات بدون مجوز کنگره را آغاز کرده است.

بر اساس گزارش رویترز انتظار می‌رود سنای آمریکا طی هفته جاری در این باره رأی‌گیری کند.

سناتور باب منندز از مجلس سنا درخواست کرده تا بررسی طرح لغو یکی از توافق‌ها که مربوط به فروش بمب‌های هدایت شونده به عربستان از سوی شرکت تسلیحاتی «ریتون» است را در دستور کار خود قرار دهد.

این تنها یکی از ۲۲ طرحی است که ماه می‌ از سوی قانونگذاران آمریکایی شامل برخی جمهوریخواهان برای مخالفت با تصمیم ترامپ مبنی بر صادرات سلاح بدون دریافت مجوز کنگره ارائه شده است.

روز سه‌شنبه سناتور‌های آمریکایی درباره زمان مورد نظر برای رأی‌گیری درباره این طرح‌ها گفت‎وگو کرده‌اند.

اواخر ماه می «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور تسلیحاتی به ارزش ۸.۱ میلیارد دلار به کشور‌های عربستان سعودی، امارات و اردن می‌فروشد.

دونالد ترامپ در پی این بیانیه اعلام «وضعیت اضطراری» کرد که این اقدام امکان فروش میلیارد‌ها دلار سلاح را به عربستان سعودی، امارات و اردن بدون مجوز کنگره را فراهم می‌کند.

بر اساس قانون ۱۹۷۶ کنترل صدور تسلیحات آمریکا، رئیس جمهور این کشور باید ۳ روز پیش از نهایی کردن فروش سلاح، کنگره را از این اقدام خود مطلع کرده و به کنگره این فرصت را بدهد تا در صورت لزوم رأی به لغو این قرار داد فروش سلاح بدهد، اما تحت این بند (وضعیت اضطراری) که به ندرت استفاده می‌شود، رئیس جمهور می‌تواند تأیید کند که «یک وضعیت اضطراری وجود دارد» و انتقال فوری تسلیحات در راستای منافع امنیت ملی آمریکا است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *