صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سوء استفاده نتانیاهو از نام ترامپ برای خروج از بن بست سیاسی؛ معامله‎ای که شکست خورد

۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۲۲
کد خبر: ۵۲۶۱۲۰
نامگذاری منطقه‌ای اشغالی در جولان به نام بلندی‌های ترامپ تنها در راستای تلاش‌های نتانیاهو برای خروج از بن بست سیاسی بوده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ اقدام «بنیامین نتانیاهو» در نامگذاری بخشی از اراضی اشغالی جولان به نام «بلندی‌های ترامپ»، در واقع دارای دلایل سیاسی متعددی مانند تلاش رژیم صهیونیستی برای تقویت و بهبود روابط با آمریکا در پی شکست دونالد ترامپ در متقاعد ساختن قدرت‌های جهانی در به رسمیت شناختن «قدس» به عنوان مرکز اراضی اشغالی بوده است.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه طی مراسمی، نام بخشی از بلندی‌های جولان که در اشغال این رژیم بوده و ۱۰ نفر جمعیت دارد را به بلندی‌های ترامپ تغییر داده و اعلام کرد به زودی شهرک سازی در این اراضی را آغاز خواهد کرد.
 
 
 

براساس حقایق موجود، دلایل متعددی را می‌توان برای این اقدام نخست وزیر رژیم صهیونیستی مطرح کرد که مهم‌ترین آن دلجویی نتانیاهو از ترامپ به دلیل عدم موافقتش با "معامله قرن" بوده است. رئیس جمهور شیفته توجه آمریکا که از زمان حضور در اتاق بیضی شکل کاخ سفید سیاست حمایتی مستحکمی از رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو را در دستور کار قرار داده، با تشکیل تیمی ویژه تلاش کرد تا طرح به اصطلاح صلحی را برای پایان دادن به مناقشه فلسطین ارائه کند. ناگفته نماند که واشنگتن در حالی ادعای میانجیگری در این موضوع را مطرح کرده است که سیاست‌های ضد فلسطینی او سبب از بین رفتن تردید‌ها و شائبه‌ها در مورد جانبداری‎اش از رژیم صهیونیستی شده است.

از سوی دیگر انتشار بخش نخست معامله قرن در ماه گذشته پس از قریب به ۲ سال تاخیر در زمان انتشار در نهایت به دلیل ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه ائتلافی پس از موفقیت شکننده در انتخابات پارلمانی آوریل سال جاری که به انحلال پارلمان منجر شد، باز هم با شرایط دشواری مواجه شد. اکنون دولت آمریکا با قطعی دانستن موفقیت نتانیاهو در انتخابات آتی پارلمانی رسما اعلام کرد که انتشار این طرح تا زمان تشکیل کابینه بعدی توسط او به تعویق خواهد افتاد.
 
 

البته احتمال موافقت رژیم صهیونیستی با این طرح حتی پس از تشکیل کابینه ائتلافی نیز همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ چرا که نتانیاهو در دوران انتخابات در پی مواجهه با چالش‌های متعدد داخلی و قضایی، مجبور به دادن وعده‌هایی مانند الحاق بخشی کرانه باختری به اراضی اشغالی شد و پس از آن نیز به دلیل نیاز به ائتلاف با احزاب دست راستی برای تشکیل کابینه این مواضع خود را تشدید کرد.

در واقع نخست وزیر رژیم صهیونیستی که شکست سیاسی‎اش صبر ترامپ را لبریز کرده و موجب انتقاد رئیس جمهور آمریکا از او شده، به زعم خود با این اقدام در صدد دلجویی از او برآمده است. ضمن این که اقدام اخیر او می‌تواند تلاشی برای گرفتن امتیازات بیشتر در برنامه صلح پیشنهادی ترامپ نیز باشد.

با در نظر داشتن موارد پیش گفته، به نظر می‌رسد اقدام نتانیاهو در نامگذاری شهرک جدید به نام ترامپ، دلیل محکمی بر بن بست سیاسی او باشد.
 
 

از آن جایی که توسعه این منطقه و شهرک سازی در آن به دلیل وجود موانع زیاد کار آسانی نیست، استفاده از نام ترامپ می‌تواند به عاملی برای تشویق شهرک نشینان برای سکونت در این منطقه در نظر گرفته شده باشد. این منطقه پوشیده از مین‌های زیرزمینی بوده و تنها ۱۲ مایل با مرز سوریه فاصله دارد. در حالی که فاصله آن با اولین شهرک صهیونیستی دارای ۲۰ هزار نفر جمعیت در نزدیکی مرز لبنان معادل با نیم ساعت رانندگی است. پتانسیل اندک کشاورزی و صنعتی از دیگر موانع توسعه این منطقه است.

ضمن این که سوریه تاکنون بار‌ها بر تلاش خود برای دست یافتن به حق مسلم خود در مالکیت بر اراضی این منطقه تاکید کرده و جامعه بین المللی نیز مخالفت خود با تداوم اشغال این منطقه را اعلام کرده است.
 
 
 

از سوی دیگر یادداشت منتشر شده توسط دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی در ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) نشان دهنده غیر قابل اجرا بودن این برنامه است؛ زیرا این یادداشت فاقد تعیین بودجه این پروژه به موازات عدم تصویب نهایی محل دقیق آن بوده است.

یک مشاور حقوقی صهیونیست ضمن بی اعتبار دانستن این اقدام نتانیاهو به لحاظ قانونی می‎گوید: نخست وزیر اسرائیل که با انتخابات زودهنگام ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) مواجه است، در حالی چنین وعده‌ای را مطرح می‌کند که توانایی ایجاد ائتلاف برای تشکیل کابینه را نیز نداشته است.

مراسم اخیر از سوی دیگر با انتقاد چپ گرایان صهیونیست مواجه شده و آنان این اقدام را مضحک توصیف کردند.

«زوی هوسر» وزیر پیشین کابینه نتانیاهو که اکنون در حزب مخالف فعالیت می‌کند، با انتشار توییتی نوشت که هرکسی با خواندن این طرح، متوجه ساختگی بودن آن می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *