شمارش معکوس ده روزه ما برای عبور از سقف تولید ۳۰۰ کیلو اورانیوم آغاز شده است
وی افزود: همچنان وقت و فرصت برای اروپاییها وجود دارد و ما دو ماه هم بیشتر از آن دوره یک ساله صبر استراتژیک صبوری کردهایم. طرفین اروپایی هنوز در حال رفتوآمد به ایران هستند تا برجام را حفظ کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در ذهن ترامپ این است که اگر کسی از ایران آب سنگین نخرد، کارخانه آب سنگین اراک، اتوماتیکوار به دلیل آنکه دلیلی برای تولید ندارد تعطیل می شود؛ ترامپ نمیداند که ما «هم بازار داریم» و هم «نیازهای مختلف داخلی را میشناسیم».
کمالوندی افزود: آمریکا در اقدامی غیرانسانی و ترورگونه، شرکت رادیو دارو ایران را تحریم کرد اما دیدیم که هیچ اتفاقی در کشور نیفتاد به دلیل اینکه ظرفیت و امکانات ما برای تامین نیازهای بیماران در داخل کشور وجود داشت و این ظرفیت همچنان رو به توسعه است.
وی گفت: همه در سازمان انرژی اتمی گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستند و نخواهیم گذاشت صنعت هستهای کشور هیچگونه صدمهای ببیند.
کمالوندی با بیان اینکه اورهال خوبی روی کارخانه آب سنگین انجام شده است گفت: اگر تا ۲ ماه و نیم آینده بازار نداشته باشیم ذخایر آب سنگین میتواند از ۱۳۰ تن هم بگذرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دو سناریو درباره فراتر رفتن از سقف ۳.۶۷ وجود دارد. یکی این است که غنیسازی فراتر از ۳.۶۷ درصد را برای نیاز بوشهر تعریف کنیم که آنوقت ۵ درصد میشود. سناریوی دیگر هم این است که برای راکتور تهران تعریف کنیم که آنوقت ۲۰ درصد خواهد شد.
وی افزود: اگر تا ۲ ماه و نیم آینده بازار نداشته باشیم ذخایر آب سنگین میتواند از ۱۳۰ تن هم بگذرد.
کمالوندی ادامه داد: هم طراحی قبلی راکتور اراک مدنظر است وهم بازطراحی آن. اگر بدعهدی صورت بگیرد ایران لولههای کالندریا را دارد و راکتور قبلی نیز قابل احیاست. ممکن است هر دو راکتور را با هم داشته باشیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: آمریکا به چین فشاری آورده بود با این تخیل که اگر ایران رآکتور بازطراحی شده را نداشته باشد نیاز به آب سنگین ندارد. آمریکا در معافیتهای آخر هم گفته بود آب سنگین را کسی از ایران نخرد. خوشبختانه چینیها که یکی دو هفته گذشته با آنها ارتباط داشتیم در روند خوبی با ما کار میکنند.
وی با بیان اینکه ذخایر ایران با شتاب بیشتری روند افزایشی خواهد داشت، گفت: اگر برای اروپاییها حفظ برجام مهم است، باید برای اجرای تعهداتشان تلاش کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: این اقدامات ایران در راستای پاراگراف ۳۶ و ۲۶ برجام است و البته این را هم باید یادآوری کنیم که به مجرد اینکه اروپا تعهدات خود را اجرا کند اقدامات ما هم به قبل بازخواهد گشت.
کمالوندی گفت: اگر سبک فعلی ادامه پیدا کند و همه تعهدات ما خرد خرد کنار گذاشته یا تعلیق شوند، عملا برجام از محتوا خارج شده است و برجامی باقی نمیماند که ما بخواهیم در آن بمانیم یا نمانیم. مگر آنکه تغییری از سوی طرف روبرو دیده شود.
وی ادامه داد: اخیرا باز هم وعدههایی از سوی طرف مقابل شنیده میشود اما به دلیل اینکه جنس این وعدهها همانند گذشته «نیازمند زمان» است، دیگر نمیتوانیم به این وعدهها اطمینان کنیم.