صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سالانه 30 هزار میلیارد تومان صرف درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات می‌شود

۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶:۰۱
کد خبر: ۵۲۵۷۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: معاون بهداشت بر لزوم تقویت سیستم مدیریتی، قانون و استفاده از تکنولوژی و علم در راستای کاهش قاچاق سیگار تاکید کرد و گفت:متاسفانه سالانه 30 هزار میلیارد تومان صرف درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات در ایران می‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی ، علی اکبر سیاری در همایش روز جهانی کنترل دخانیات با اشاره به مرگ سالانه 600 هزار نفر در اثر دود غیر مستقیم دخانیات، گفت: سالانه 6 میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف مواد دخانی فوت می کنند.

وی با بیان این که در ایران، مردم حدود 10 هزار میلیارد تومان بابت محصولات دخانی خرج می کنند تا زودتر بمیرند، افزود: برای درمان بیماری های ناشی از مصرف مواد دخانی 20 تا 30 هزار میلیارد تومان توسط همین مردم و دولت هزینه می شود.

سیاری با بیان اینکه اغلب افرادی که سیگار و قلیان مصرف می کنند در گروه سنی 35 تا 63 سال هستند و با تاکید بر این که مصرف مواد دخانی قابل کنترل است، تصریح کرد: دولت ها در این راستا تلاش می کنند تا مصرف سیگار و مواد دخانی را کنترل کنند.

معاون بهداشت بر لزوم تقویت سیستم مدیریتی، قانون و استفاده از تکنولوژی و علم در راستای کاهش قاچاق سیگار تاکید کرد و گفت:سالانه 30 هزار میلیارد تومان صرف درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات در ایران می‌شود.

وی در ادامه، هدف شرکت های تولید کننده مواد دخانی را افزایش میزان تقاضا به منظور رونق بازار مواد دخانی و فروش زیاد دانست و گفت: یکی از راههایی که این شرکت ها می توانند به سود زیادی برسند، قاچاق مواد دخانی است.

معاون بهداشت متوسط قاچاق مواد دخانی در دنیا را 40 درصد میزان مصرف دخانیات بیان کرد و گفت: در کشورهای با درآمد بالا، میانگین درصد بازار سیگار غیر قانونی 9.8 درصد و قیمت هر پاکت سیگار 4.89 دلار است.

سیاری  افزود: همچنین در کشورهای با درآمد متوسط، میانگین درصد بازار سیگار غیرقانونی 11.8 درصد و قیمت هر پاکت سیگار 1.89 دلار و در کشورهای با درآمد پایین، میانگین درصد بازار سیگار غیرقانونی 16.8 درصد و قیمت هر پاکت سیگار 1.13 دلار است.

به گفته وی، 10 درصد هزینه یک خانواده فقیر، خرج مواد دخانی می شود و معلولیت و ناتوانی ناشی از مصرف مواد دخانی در کشور زیاد است.

سیاری در ادامه بر لزوم تقویت سیستم مدیریتی، قانون و استفاده از تکنولوژی و علم در راستای کاهش قاچاق سیگار تاکید کرد و افزود: متاسفانه پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی سیگار جزء اولویت های صدم مجلس است که امیدواریم با اصلاح ضعف در سیستم کارشناسی و مدیریتی این مسائل حل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *