مسدود کردن ورودی سفارت ایران در لندن توسط عدهای/ سوابق تعرض سفارتخانهای در انگلیس
«روز شنبه تعداد اندکی معترض، تنها دَرِ ورودی سفارت ایران در لندن را مسدود کردند و مانع ورود دیپلماتهای ایرانی به ساختمان سفارت شدند. این اقدام در حالی است که روزهای شنبه و یکشنبه در ایران روزهای کاری است و عوامل دیپلماتیک ما اکثر امور را در این دو روز با پایتخت هماهنگ میکنند».
بعیدینژاد حوالی ظهر روز یکشنبه ۲۶ خرداد نیز پیرو توئیت قبلی خود پیرامون مسدود کردن ورودی سفارت ایران در لندن توسط عدهای، در توئیت دیگری نوشت:« علیرغم هشدارهای متعدد به پلیس و وزارت امور خارجه انگلیس، چند نفر با مسدود کردن مسیر، دیروز و دیشب را جلوی سفارت سپری کردند. امروز علاوه بر افراد، رسانهها برای تهیه گزارش جلوی سفارت اجتماع کردهاند. کماکان پیاده روی جلوی سفارت مسدود است و امکان تردد دیپلماتها وجود ندارد.»
وی در توئیت دیگری، نوشت: «حریم سفارت باید مصون از هر گونه مانع باشد.حضور معترضین و دوربینهای رسانه در جلوی تنها درب ورودی سفارت با فقط چند متر عرض، امنیت رفت و آمد پیاده دیپلماتها بهنگام ورود به ساختمان را بخطر میاندازد.اعتراض مدنی حق شهروندی است ولی باید در خارج از حریم سفارت تحت نظارت پلیس انجام گیرد».
تعرض یک فرقه انگلیسی
گفتنی است، تعرض به سفارت ایران در لندن و اهمال پلیس انگلیس در برخورد با متعرضان، امری مسبوق به سابقه است. در تاریخ ۱۸ اسفند ۹۶، اندک اعضای یک فرقه وابسته به انگلیس در اقدامی تجاوزکارانه، سفارت ایران در لندن را مورد تعرض قرار دادند.
عوامل این فرقه در حالیکه حامل قمه و چماق بودند با شکستن پرچم کشورمان، وارد بالکن بیرونی ساختمان سفارت شدند و با سردادن شعار و سروصدا قصد جلب توجه داشتند. بگونهای که در همان نخستین دقایق اقدام خرابکارانه آنها، رسانههای وابسته به آنها و رسانههای ضدانقلاب، مدعی اشغال سفارت ایران شدند و بصورت زنده و لحظه به لحظه اقدامات خشن و خرابکارانه اعضای این فرقه منحرف را پوشش دادند.
البته خبر اشغال سفارتمان در لندن به سرعت از سوی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تکذیب شد؛ بهرام قاسمی سخنگوی وقت وزارت امور خارجه کشورمان در همین رابطه گفت که «در حال بررسی موضوع تعرض تعدادی عناصر تفرقهافکن و منحرف به سفارت کشورمان در انگلیس، از طریق سفارت ایران در لندن و سفارت انگلیس در تهران هستیم. برخلاف اخبار منتشر شده سفارت ایران در لندن اشغال نشده و تنها عناصر تفرقهافکنان که تعداد اندکی بودهاند به بالکن سفارت وارد شدهاند».
حمله به سفارت ایران با دستور رئیس MI6
همچنین در روز دهم اردیبهشت ۱۳۵۹ یعنی به فاصله ۵ روز پس از شکست مفتضحانه آمریکاییها در عملیات تجاوز طبس، شش مرد مسلح، سفارت ایران در لندن را به اشغال درآوردند و ۲۶ نفر از جمله ۱۷ کارمند سفارتخانه، هشت نفر مراجعهکننده و یک مأمور نگهبانی را به گروگان گرفتند.
۱۷ سال پس از حمله به سفارت ایران در لندن، یک مامور بازنشسته سرویس جاسوسی انگلیس از نقش پلیس این کشور و MI6 در شکل گیری این حادثه تروریستی پرده برداشت و فاش ساخت که «اشغال سفارت و مرگ دیپلماتهای ایرانی را رئیس MI6 طرحریزی کرده و اجرای آن را به چند تروریست عراقی که دستپرورده سازمان اطلاعاتی انگلیس بودند واگذار نمود».
بیشتر بخوانید:
تکرار تعرض/ فراز و فرود سفارت ایران در انگلیس