بیانیه پایانی کنفرانس سیکا؛ کشورهای عضو بر محکومیت تحریمهای یکجانبه تاکید کردند
کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا موسوم به سیکا ساعتی قبل با انتشار بیانیه پایانی با محوریت پشتیبانی از اصل عدم مداخله در امور داخلی و خارجی سایر کشورها به کار خود پایان داد.
مقامات حاضر در کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا در «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان، در بیانیه پایانی این نشست که از جانب تمامی کشورهای عضو مورد تایید قرار گرفت، ضمن بررسی موضوعات متنوعی مانند روند صلح در افغانستان، نگرانی در مورد وضعیت خاورمیانه، همکاری های خارجی، مبارزه با سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی، ... بر خطرناک بودن جدایی طلبی برای استقلال، تمامیت ارضی، امنیت و ثبات کشورها تاکید و اعلام کردند کشورهای متبوعشان قصد ندارند با سایر گروههای جدایی طلب ارتباط برقرار کرده یا از آنها حمایت کنند.
مقامات شرکت کننده در این نشست ضمن تاکید بر مخالفت با تحریمهای یک جانبه، اعلام کردند از اصل عدم مداخله مستقیم یا غیرمستقیم در امور داخلی و خارجی دیگر کشورها پشتیبانی میکنند.
در بیانیه پایانی این کنفرانس در موضوع فلسطین تاکید شده که کشورهای عضو قاطعانه با هرگونه تصمیم گیری یکجانبه که منجر به تغییر وضعیت شهر قدس شود، مخالف هستند. در این مورد، بیانیه تصریح کرده است: " ما خواهان پایبندی به حق مسلم مردم فلسطین در راستای تشکیل دولت مستقل فلسطینی براساس مرزهای تعیینشده در سال ۱۹۶۷ به مرکزیت قدس هستیم. "
این بیانیه که در سایت رسمی کاخ کرملین منتشر شد، در موضوع ایران نیز با تصریح مواضع خود، از امضاکنندگان برنامه جامع اقدام مشترک خواسته تا به طور کامل بر تعهدات خود پایبند باشند؛ چرا که "برنامه جامع اقدام مشترک هیچ جایگزینی ندارد. "
این بیانیه در موضوع توافق هسته ای ایران نیز آورده است: "ما پشتیبانی تغییرناپذیر خود از برنامه جامع اقدام مشترک در موضوع برنامه هستهای ایران را که هنوز هم دستاورد عظیمی در زمینه دیپلماسی چندجانبه موفقیت آمیز به حساب میآید و طی قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ به اتفاق آرا مورد تایید اعضا قرار گرفته، اعلام میکنیم."
در ادامه بیانیه ضمن تاکید بر پایبندی کامل ایران به تعهدات هستهای خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک که تاکنون بارها مورد تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفته، اعلام کرد: "ما از این برنامه استقبال میکنیم و از دیگر طرفین این توافق نیز میخواهیم به تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک عمل کنند تا نیل به اهداف این توافق امکان پذیر شود. "
این نشست که صبح امروز با حضور سران عضو این سازمان در تاجیکستان آغاز به کار کرده بود، ساعتی قبل با تصویب بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
کنفرانس مذکور در سال ۱۹۹۲ به عنوان اتحادیهای بین دولتی به ابتکار قرقیزستان آغاز به کار کرد. در حال حاضر ۲۷ کشور آسیایی عضو این کنفرانس هستند. ضمن این که ۸ کشور از جمله ایران و ۵ نهاد بین المللی نیز عضو ناظر آن هستند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *