صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارات مضحک بی اعتبارترین رئیس جمهور جهان؛ رد اتهامات ترامپ علیه ایران در سطح بین المللی

۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۲۱
کد خبر: ۵۲۵۳۶۹
اتهامات اخیر دونالد ترامپ به ایران، با واکنش‌های گسترده بین المللی روبرو شد که عمده‌ترین علت این واکنش‌ها را می‌توان در بی اعتباری رئیس جمهور آمریکا دانست.
به گزارش گروه بین الملل ؛ «دونالد ترامپ» در جدیدترین اظهارات خصمانه خود علیه ایران، تهران را مسئول آتش سوزی ۲ نفتکش اخیر در خلیج فارس معرفی کرد؛ ادعایی که صراحتا و قویا از سوی مقامات کشورمان و نیز برخی از کشور‌های دیگر رد و تکذیب شد.

در پی آتش سوزی در ۲ نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه رئیس جمهور آمریکا در ادامه سیاست‌های خصمانه خود، تهران را مسئول این حوادث اعلام کرد و گفت: "احتمالا ایران در پشت این حوادث قرار دارد. "

نیویورک تایمز در مورد اتهام اخیر ترامپ علیه ایران نوشت، متهم کردن یک کشور به اقدامی جنگ طلبانه از سوی رئیس جمهور کشوری دیگر، چالشی بزرگ از شک و تردید در عرصه‌های داخلی و خارجی برای کشور وارد کننده اتهام ایجاد می‌کند. اما اعتبار و درستی چنین اتهامی از سوی رئیس جمهوری که به دروغگویی و بحران آفرینی معروف است، با دشواری زیادی مواجه است.
 
 
 

دونالد ترامپ که در ۲ سال و نیم ریاست جمهوری خود، اظهارات نادرست و گمراه کننده بسیاری در مورد خود، دشمنان، سیاست‎ها، خطوط مشی، خانواده، داستان شخصی، امور مالی و تعاملات با کارکنانش مطرح کرده است، موجب شده تا از مدت‌ها پیش بسیاری از آمریکایی‌ها به این باور برسند که رئیس جمهورشان فرد قابل اعتمادی نیست.

البته این بی اعتمادی ریشه در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا به ویژه در مورد ادعا‌های دروغین «جورج دبلیو بوش» در مورد سلاح‌های کشتار جمعی عراق و نیز ادعای دروغ حمله شیمیایی دولت سوریه علیه مردم این کشور توسط «باراک اوباما» دارد. در واقع اظهارات دروغین ترامپ دنباله سریال دروغگویی‌های روسای جمهور آمریکا است که تا حد زیادی اعتبار خود را از دست داده است.

باید توجه داشت که عدم اعتماد مردم آمریکا به دونالد ترامپ بنا به دلایلی در قیاس با سایر روسای جمهور تشدید شده است؛ بی اعتمادی شخص ترامپ به قابلیت‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و حتی روسای این سازمان‌ها که توسط خود وی انتخاب می‌شوند، بر بی اعتمادی به نتایج و یافته‌های این سازمان‌ها و رئیس جمهور دامن می‌زند. مخالفت ترامپ با یافته‌های سازمان‌های اطلاعاتی در صورت تضاد با نگرش وی، نه تنها خود وی بلکه کارآمدی این سازمان‌ها را نیز با مشکل مواجه کرده است. موضوع مداخله کشور‌های خارجی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، قتل برادر رئیس کره شمالی، موضوع هسته‌ای ایران و ... از جمله مواردی هستند که به عرصه چالش رئیس جمهور آمریکا با نهاد‌های اطلاعاتی تبدیل شدند.

«جان مک لاگ لین» یکی از معاونان سازمان سیا در زمان جنگ آمریکا علیه عراق، بر این باور است که مشکل دولتمردان آمریکایی در سال‌های اخیر ۲ برابر شده است؛ نخست، هوشیاری مردم و دو، بی اعتباری و تناقض گویی خودشان.
 

«جن ساکی» مدیر ارتباطات کاخ سفید و سخنگوی وزارت خارجه باراک اوباما، اعتبار ترامپ را به اعتبار "فروشندگان روغن مار" تشبیه کرده و تاکید کرد ترامپ در موضوعات سیاسی فاقد حسن نیت و صداقت بوده و تنها درصدد است به مقاصد خود دست یابد.
 

باید در نظر داشت که رابطه بیمارگونه ترامپ با حقیقت، یکی از ویژگی‌های تعیین کننده دوران ریاست جمهوری او است. بخش حقیقت سنج روزنامه واشنگتن پست در ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) اعلام کرد که ترامپ از زمان حضور در اتاق بیضی شکل کاخ سفید تاکنون ۱۰۷۹۶ دروغ یا ادعای گمراه کننده را بیان کرده است.

براساس نظرسنجی دانشگاه «کوئینپیاک» در ماه گذشته، تنها ۳۵ درصد آمریکایی‌ها به رئیس جمهورشان در مورد اظهار حقایق در مورد مسائل مهم اعتماد دارند و ۵۲ درصد آمریکایی‌ها اعلام کردند بیش از ترامپ به رسانه‌های خبری اعتماد می‌کنند.
 
 
با وجود تلاش برنامه ریزی شده دولت آمریکا برای مقصر جلوه دادن ایران در موضوع آتش سوزی در ۲ نفتکش در دریای عمان، رد این ادعا از سوی ایران و تاکید بر عملیات "پرچم دروغین" از سوی آمریکا سبب شد تا بار دیگر بی اعتباری سخنان و ادعا‌های ترامپ مشخص شود.

به گفته کارشناسان "ارتباط ترامپ با حقیقت" به اندازه‌ای مورد شک است که تا زمانی که شواهد کاملی دال بر ادعا‌های وی وجود نداشته باشد، صرف ادعاهایش محلی از اعراب ندارد. ضمن این که به گفنه آنان کشور در دوران ریاست جمهوری آمریکا به دو گروه تقسیم شده و حتی حامیان ترامپ نیز کاملا به صداقت وی باور ندارند. این تردید در میان حامیان رویکرد سختگیرانه ترامپ به ایران نیز مشاهده می‌شود.

«مارک والاس» مدیرارشد اجرایی اتحاد علیه ایران هسته‌ای و از منتقدان جدی توافق هسته‌ای ایران، ضمن تاکید بر بی اعتباری اظهارات ترامپ و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در دیدگاه مردم این کشور، بر این باور است که دولت این کشور باید برای متقاعد کردن مردم در مورد فعالیت‌های ایران به متخصصان خود اتکا کند.
 
 

ایران در واکنش به اتهام اخیر آمریکا، آن را "مسخره" و خطرناک" توصیف کرد. به نظر می‌رسد تکذیب اتهام واشنگتن از سوی تهران بیش از تلاش‌های آمریکا اعم از انتشار ویدئو ادعایی، مورد استقبال کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی قرار گرفته است.

«یوتاکا کاتادا» مالک نفتکش «کوکوکا کاریجس» ضمن مورد تردید قرار دادن ادعای آمریکا از رویت یک شی پروازی در آسمان توسط خدمه نفتکش پیش از انفجار دوم خبر داد. وی در ادامه ضمن نادرست خواندن حمله به نفتکش و انفجار آن در اثر مین، تاکید کرد با توجه به اظهارات خدمه مبنی بر انفجار در اثر شی پروازی، موضوع بررسی قرار دادن بمب در کناره بدنه خارجی نفتکش از دستور کار ما خارج شده است.
 

به موازات رد ادعا‌های آمریکا از سوی ایران، برخی کشور‌ها و نیز سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات بین المللی مستقل در مورد این حادثه شدند. در حالی که دبیرکل سازمان ملل خواستار تشکیل تیم تحقیقاتی مستقل در مورد مسببان این اتفاق شد، وزارت خارجه روسیه نیز با انتشار بیانیه‌ای با اتهامات مطرح شده علیه ایران مخالفت کرد. روسیه ضمن محکوم کردن رویکرد ایران هراسی واشنگتن، در مورد هرگونه موضع گیری علیه ایران تا زمان "تکمیل بازرسی‌های کامل و بی طرفانه بین المللی" هشدار داد. چین، قطر و آلمان نیز از دیگر کشور‌هایی بودند که با رد ادعا‌های آمریکا خواستار انجام تحقیقات در مورد علل و مسببان حادثه شدند.

«جاستین برانک» کارشناس نبرد‌های هوایی و فناوری اندیشکده سلطنتی انگلیس، ویدئوی منتشر شده توسط آمریکا مبنی بر تلاش قایق‌های ایرانی در جدا کردن بمب از بدنه خارجی کشتی را نادرست و غیر واقع گرایانه خواند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *