شرایط و تعهدات بیمه حجاج حج تمتع۹۸
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، همه ساله با هدف تامین آسایش هر چه بیشتر زائران، سازمان حج و زیارت اقدام به عقد قرارداد با یکی از شرکتهای بیمهای مینماید که طی آن، زائران تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. در دومین گزارش از دانستنیهای حج ۹۸ به بیان شرایط بیمهای زائران میپردازیم.
پوشش بیمهای زائران شامل «بیمه بار» و «بیمه عمر، حادثه و درمان» میباشد.
بیمه مسئولیت (بار) تعهدات و پوشش ها
شامل مفقود شدن، سرقت، آتش سوزی، آسیبدیدگی جدّی و از بین رفتن بار در مسیرهای تردّد و در زمان حضور در کشور عربستان میباشد.
اقلام زیر تحت پوشش بیمه بار نمیباشد
وجوه نقد، طلا، جواهرات، اوراق بهادار، سمعک، عینک، ساعت مچی، کالسکه بچّه، دارو و موادّ غذایی، عطر و ادوکلن، گوشی تلفن همراه و «هر آن چه که ماهیّت بار ندارد» از تعهّدات بیمه گر خارج بوده و جبران خسارت نخواهد شد.
نحوه استفاده از بیمه بار
در بسیاری از موارد، فاکتور کالای خریداری شده در بازپرداخت خسارت موثّر است، لذا فاکتور کالای مورد نظر را به ضمیمه فرم ارائه نمایید.
توصیه میشود از همراه بردن وجه نقد زیاد، وسایل گرانقیمت، زیورآلات و جواهرات به سفر حج خودداری نمایید.
بیمه عمر، حادثه و درمان
پوشش «بیمه عمر» شامل فوت به هر علت میباشد.
پوشش حادثه شامل فوت و یا نقص عضو و از کار افتادگی دائم و کلّی میباشد.
پوشش «بیمه درمان» بیماران و مصدومین شامل رسیدگی اوّلیه توسط مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت در مکه و مدینه و یا بیمارستانهای مورد نظر میباشد.
نحوه استفاده از بیمه عمر، حادثه و درمان
جهت استفاده از بیمه، فرمهای مخصوص از مراکز پزشکی اخذ و به تایید ستادهای حج و زیارت در عربستان رسانده شود.
جهت اخذ هزینههای مربوطه، فرمهای تایید شده و رسیدهای معتبر میبایست به شعب بیمه در سراسر کشور ارائه شود.
هزینههای مربوطه شامل هزینه درمانی ناشی از بیماری یا حادثه و عمل جراحی و بستری شدن بیمار در بیمارستانها، هزینه انتقال زائر فوتی تا شهر محل اقامت، هزینه انتقال زائر بیمار یا مصدوم تا شهر محل اقامت، هزینه دارو در عربستان، هزینه نقل و انتقال زائران بیمار در موارد شکستگی لگن بین شهرهای مکه، مدینه و جدّه.
تعهدات بیمه ای؛ بیمه عمر، حوادث و درمان
در صورت فوت به هر علت هر یک از بیمه شدگان پرداخت غرامت به مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال (۳۵ میلیون تومان)
در صورت فوت هر یک از بیمه شدگان در اثر حادثه پرداخت غرامت به مبلغ ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال (۲۶۵ میلیون تومان)
بدیهی است در صورت فوت بر اثر حادثه هر یک از بیمه شدگان در طول مدت قرارداد میزان غرامت فوت جمعا ۳ میلیارد ریال (۳۰۰ میلیون تومان) خواهد بود.
در صورت بروز حادثه منجر به نقص عضو و یا از کار افتادگی دائم و کامل پرداخت غرامت به مبلغ ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال (۲۶۵ میلیون تومان)
در صورت بروز حادثه منجر به نقص عضو و یا از کار افتادگی دائم و جزئی پرداخت غرامت حداکثر تا سقف مبلغ ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال (۲۶۵ میلیون تومان)
در صورت بستری شدن بیمه شده در مراکز درمانی ایران به علل بیماری یا حادثه در زمان پوشش بیمه ای، پرداخت خسارت تا سقف مبلغ ۲۷۰ میلیون ریال (۲۷ میلیون تومان)
پرداخت هزینههای درمان سرپایی و پاراکلینیکی بعلت بیماری یا حادثه همانند انجام نوار قلب، رادیولوژی، آزمایشات اورژانس، گچ گیری و نظایر آن تا سقف ۲۷ میلیون ریال (۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) امکان پذیر خواهد بود.
بیمه مسئولیت بار تعهدات و پوششها
اموال هر نفر از زائرین در زمان رفت تا سقف مبلغ ۱۰ میلیون ریال (۱ میلیون تومان) و در زمان برگشت تا سقف مبلغ ۳۰ میلیون ریال (۳ میلیون تومان) تحت پوشش بیمه خواهد بود.
خسارت دوربین فیلمبرداری و عکسبرداری پس از کسر ۲۵ درصد استهلاک تا سقف ۱۰ میلیون ریال (۱ میلیون تومان) از سوی بیمه گر پرداخت خواهد شد و برای گوشی تلفن همراه غرامتی پرداخت نخواهد شد.
اعتبار زمانی بیمهها
مدّت زمان اعتبار بیمهها از ۴۸ ساعت قبل از پرواز تا ۷۲ ساعت پس از ورود زائران به کشور میباشد.
نکته:
- مسئولیت بار زائرین که در زمان رفت یا برگشت از عربستان تحویل شرکتهای هواپیمایی شده و در ازاء آن تگ بار به زائرین تحویل شده با شرکتهای هواپیمایی بوده و شرکت بیمه گر نسبت به این لوازم تعهدی نخواهد داشت.
- وجوه نقد، طلا، جواهرات، اوراق بهادار، سمعک، عینک، ساعت مچی، کالسکه بچه، ویلچر، دارو و مواد غذائی، اکو، آمپلی فایر، لپ تاپ، تبلت، گوشی تلفن همراه، عطر و ادوکلن و هر آنچه که ماهیت بار ندارد از تعهدات بیمه گر خارج بوده و جبران خسارت نخواهد شد.
- مدت زمان اعلام خسارت از زمان وقوع حادثه، حداکثر ۹۰ روز خواهد بود؛ بنابراین زائران و مدیران کاروانها میبایست در اولین فرصت ممکن وقوع خسارت را به ستادهای سازمان حج و زیارت در عربستان یا دفاتر حج و زیارت استانها اعلام کنند؛ بدیهی است پس از گذشت ۹۰ روز از زمان وقوع حادثه در صورت اعلام خسارت بیمه تعهدی در این خصوص نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مجوّز خروج از کشور برای حجاج ۹۸/ حجاجی که نیازمند اخذ مجور خروج از کشور هستند