صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ناشران از جوانان پول می‌گیرند تا کتابشان را چاپ کنند/افزایش قیمت کاغذ آینده ادبیات را به خطر انداخته است

۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۶:۰۳
کد خبر: ۵۲۴۲۴۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «ستاره‌های کوکب» گفت: ناشران به دلیل مشکلات مالی و نبود اطمینان از فروش، از نویسندگان جوان پول دریافت می کنند تا کتابشان را چاپ کنند، به همین دلیل دیگر کیفیت کتاب برایشان اهمیت زیادی ندارد و در پخش آن هم کمک خاصی نمی‌کنند.

راضیه تجار نویسنده و محقق عرصه ادبیات در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص آخرین فعالیت‌های خود در عرصه نویسندگی گفت: به تازگی نگارش کتاب جدیدم با نام «ستاره‌های کوکب» را به پایان رسانده‌ام که زندگینامه داستانی برادران مظفر است و هم اکنون زیر چاپ رفته و به زودی از طریق انتشارات روایت فتح وارد بازار کتاب می‌شود.

این نویسنده با اشاره به اینکه «ستاره‌های کوکب» نگاهی کلی به سیر زندگی برادران مظفر است بیان کرد: محوریت این کتاب با مادر این شهدا است که «کوکب» نام دارد. این کتاب را با دو زاویه دید خطابی و سوم شخص مفرد نوشته‌ام که همچون پازل تکه‌های مختلف از شخصیت این سه تن را معرفی می‌کند.

وی درباره تاثیر افزایش قیمت کتاب بر سرانه مطالعه کشور افزود: از یک زاویه اگر کسی خواهان دانش و یا مطالعه کتاب باشد به هر قیمتی آن را تهیه کرده و می‌خواند زیرا نگاهش به کتاب دغدغه‌مند بوده و همیشه بخشی از هزینه‌های خود را برای خرید کتاب در نظر می‌گیرد.

نویسنده کتاب "بانوی رنگین کمان" در همین راستا تاکید کرد: البته نگاه فوق را نمی‌توان تعمیم داد زیرا خواه یا ناخواه افزایش قیمت کتاب در برخی خانواده‌ها باعث می‌شود تا آن خانواده بر اساس نیازهای اولیه زندگی، کتاب را در اولیت های آخر خرید قرار دهد.

وی افزایش قیمت کاغذ را عاملی برای کاهش سرانه مطالعه کشور خواند و افزود: یکی از لطمات افزایش قیمت کاغذ آن است که ناشران تعداد تیراژ کتاب را پایین می‌آورند، این اتفاق در ابتدا درصد آشنایی مخاطب با اثر را کم کرده و از طرفی به نویسنده لطمه می زند، زیرا درآمد نویسنده به صورت حق التالیفی از تعداد جلدهایی تامین می‌شود که در بازار به فروش برسد.

نویسنده کتاب "زن شیشه ای" ادامه داد: افزایش قیمت تمام شده کتاب ضربه مهلکی به ادبیات کشور خواهد زد زیرا از ظهور نسل جوان به طور کامل جلوگیری می‌کند، چراکه نویسندگان باسابقه همیشه به صورت معمول کتاب می‌نویسند و چاپ می‌شود، اما ناشران دیگر ریسک چاپ آثار نویسندگان جوان را به هیچ وجه قبول نمی‌کنند.

وی با اشاره به دریافت پول توسط ناشران از نویسندگان جوان اضافه کرد: ناشران به دلیل مشکلات مالی و نبود اطمینان از فروش، از نویسندگان جوان پول دریافت می کنند تا کتابشان را چاپ کنند، به همین دلیل دیگر کیفیت کتاب برایشان اهمیت زیادی ندارد و در پخش آن هم کمک خاصی نمی‌کنند زیرا به جای نشر تبدیل به چاپخانه می‌شوند که هر اثری به آنها بدهند چاپ می‌کنند.

نویسنده کتاب "شعله و شب" در ادامه افزود: واقعاً در شان یک نویسنده جوان نیست که خودش کتابش را در دست گرفته و در پارک و یا اماکن فرهنگی به صورت رو در رو بفروشد، این اتفاق هم از لحاظ فرهنگی و شخصیتی به وی ضربه می‌زند و هم اینکه انگیزه وی برای ادامه راه نویسندگی را از بین می برد.

تجار با تاکید بر لزوم ایجاد راهکار برای حل مشکل کاغذ خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کاغذ آینده ادبیات را به خطر انداخته و امیدوارم وزیر ارشاد و مسئولین فرهنگی با تمهیداتی که در نظر دارند به سرعت وضعیت فعلی را بهبود بخشیده و راه حلی مناسب برای خروج از این بحران پیدا کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *