لزوم رعایت حق و حقوق شهروندان در پی لغو مصوبه برجباغ/شهرداری به پرونده معترضان مالی وارد شود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، علی اعطا در صد و چهل و ششمین جلسه شورای شهر تهران به دنبال استماع گزارش معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ضمن گلایه از موازیکاری در بحث طراحی و اجرای طرحهای شهری اظهار کرد: موضوعات مربوط به طرحهای شهری در معاونت معماری و شهرسازی، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی معاونت اجتماعی و فرهنگی، سازمان عمرانی مناطق و همچنین سازمان زیباسازی معاونت خدمات شهری و محیط زیست، طراحی و اجرا میشود و در کنار تمامی موارد، مناطق شهرداری تهران هم طرحهایی را تهیه و اجرا میکنند و مجموعهای از فعالیتهای موازی که بعضاً با یکدیگر همپوشانی دارند انجام میشوند. این در حالی است که گاهی اقدامات انجام شده با یکدیگر هماهنگ نیست.
وی با تأکید بر اینکه این شیوه فعالیت اتلاف منابع محسوب میشود، اضافه کرد: انتظار میرود در این دوره که شاهد انسجام بیشتر هستیم، این موضوع دنبال شود و از طریق معاونت شهرسازی و معماری به سمت و سویی مناسب حرکت کنیم.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مباحث مطرح شده از سوی معاون شهردار بعضاً مسایلی بود که در برنامه پنج ساله سوم و طرح تفصیلی اعلام شد، اضافه کرد: کلانمسألههایی هم وجود دارد که باید به آن بپردازیم. مسئله امروز ما موضوع لغو برجباغهاست که آن را در دستور کار قرار دادیم، اما تا به امروز نتوانستیم این موضوع را به خوبی حل کنیم. شورای شهر تصمیم گرفت تا شهرداری به ۶۲ پرونده اجازه صدور پروانه دهد و در بیش از ۷۰ پرونده شهرداری موظف به بازپسدهی پول شهروندان شد و در بقیه موارد اجازهای صادر نشد. در حال حاضر صاحبان پروندهها بلاتکلیف هستند. اجازه ساختوساز نمیدهیم، اما قصد نداریم حق و حقوق شهروندان را ضایع کنیم. در این میان افرادی به لحاظ ریالی معترض هستند و به نظر میرسد شهرداری برای این موضوع برنامه جدی ندارد. معاونت معماری و شهرسازی باید این موضوع را دنبال کند تا تبدیل به مسأله نشود.
اعطا در ادامه به دستور جلسه پیشین شورای شهر تهران مبنی بر ارائه لایحه الزام شهرداری تهران به ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه اشاره کرد و گفت: کلیات این لایحه در جلسه پیش رأی نیاورد و مجدداً برای بررسی به شهرداری بازگشت. البته من از این متعجب هستم که چرا معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این موضوع فعال نشده بود و صرفاً آتشنشانی به این موضوع ورود پیدا کرده بود. اگرچه سازمان آتشنشانی اقدام خوبی را در حوزه تخصصی حریق انجام داده، اما باید در این لایحه کار دقیق تیمی صورت میگرفت و معاونت شهرسازی و معماری هم فعال میشد.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه در دوره پیشین، معاونت شهرسازی و معماری دارای اتاق فکرهایی برای تصمیمگیریهای مناسب بود، عنوان کرد: نمیدانم چرا در حال حاضر این اتاق فکرها تشکیل نمیشود. کلانشهر تهران مسایل پیچیدهای دارد که تنها با نظر کارشناسان شهرداری قابل حل نیست و باید برای این موضوع از مجموعه نقطهنظرات صاحبنظران نیز استفاده کنیم.