شرایط غیرانسانی در بازداشتگاههای مهاجران در آمریکا؛ مرگ در انتظار کودکان مهاجر
سیاست تحمل صفر دولت آمریکا در موضوع مهاجرت که تاکنون هزینههای انسانی فراوانی برای مهاجرین به دنبال داشته است، با وجود اعلام خاتمه آن در ماه ژوئن سال گذشته، همچنان با شدت در بازداشتگاهها دنبال میشود.
به گزارش گروه بین الملل ؛ سیاست "تحمل صفر" دولت آمریکا در موضوع مهاجرت از کشورهای مختلف آمریکای جنوبی و لاتین به این کشور، وجوه ناخوشایند فراوانی از سیاستهای غیرانسانی کاخ سفید در قبال مهاجران را آشکار کرده است. با این وجود هر روز شاهد پرده جدیدی از این جنایات غیرانسانی و غیراخلاقی هستیم.
انتشار گزارشهای متعدد از برخورد غیرانسانی و شرایط دشوار مهاجران زندانی در بازداشتگاههای آمریکا، نه تنها سبب تغییر رویکرد دولت آمریکا در قبال موضوع مهاجرت و مهاجران نشده بلکه به تشدید شرایط سختگیرانه و ابزاری شدن موضوع مهاجران برای دستیابی به خواسته های دولت این کشور منجر شده است.
*استفاده از سلول انفرادی به عنوان ابزاری برای مجازات مهاجران بازداشت شده
کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی (ICIJ) ماه گذشته گزارشی مبنی بر استفاده گسترده از سلولهای انفرادی برای تحت فشار قرار دادن مهاجران بازداشت شده از سوی سازمان اعمال مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) را منتشر کرد. این گزارش فاش میکند که علاوه بر اعمال روشهای نادرست و خشونت آمیز در بازداشت مهاجران، حبس در سلولهای انفرادی نیز به عنوان ابزاری برای ایجاد وحشت، برقراری انضباط و مجازات مهاجران و جوانانی که به شکل روزافزونی در جنگ فزاینده دولت آمریکا علیه مهاجران گرفتار شده اند، مورد استفاده قرار میگیرد.
گزارش کنسرسیوم بینالمللی روزنامه نگاران تحقیقی تاکید میکند که دولتهای اوباما و ترامپ به طور مداوم تمامی اصول شکنجه سازمان ملل را نقض کرده است. گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کرده است که حبس انفرادی بیش از ۱۵ روز مصداق شکنجه و "رفتاری غیرانسانی و تحقیرآمیز" توصیف میشود.
بررسی بین المللی بی سابقه ۸۴۰۰ پرونده در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ با عنوان "صداهای تنها" توسط کنسرسیوم بینالمللی روزنامه نگاری تحقیقی با همکاری گروههایی از گوآتمالا و مکزیک و نیز خبرگزاری «انبیسی»، «اینترسپت» و «یونی ویژن» آمریکا نشان داد استفاده گسترده دولت آمریکا از حبس انفرادی به عنوان سلاحی علیه مهاجران، شرایط ترسناک و خطرناکی است که مهاجران بازداشت شده در آمریکا با آن مواجه هستند.
براساس گزارش کنسرسیوم بینالمللی روزنامه نگاری تحقیقی تقریبا نیمی از افراد زندانی در سلولهای انفرادی هیچ قانونی را نقض نکرده و با دلایلی مانند بیماریهای روانی، معلولیت و ... زندانی شدهاند. از جمله این افراد میتوان به مرد گواتمالایی اشاره داشت که به دلیل داشتن پای مصنوعی ۲ ماه در سلولی در زندان «مریلند» زندانی بود.
بیشتر بخوانید: دولت آمریکا مسئول جداسازی هزاران کودک از خانوادههایشان
براساس این بررسی، دستکم ۳۷۳ نفر از بازداشت شدگان سلولهای انفرادی جرمشان داشتن پتانسیل خودکشی اعلام شده بود. ۲۰۰ مهاجر دیگر نیز به بهانه مراقبت برای پیشگیری از خودکشی به انفرادی منتقل شده بودند. ۱۸۷ زندانی بیش از ۶ ماه در انفرادی نگه داری شده بودند و ۱۳۲ نفر به مدت یک سال از دیگران دور نگه داشته شده بودند.
وحشت و هراسی که مهاجران در مراکز مختلف بازداشت آمریکا با آن مواجه هستند، محصول شبکهای است که تدریجا در طی سه دهه و به شکل قابل توجهی با انگیزه سود و منافع بیشتر ساخته شده است. این روند نخستین بار در دهه ۱۹۹۰ در دولت بیل کلینتون برای ایجاد وحشت و تنبیه در مهاجران الزامی و تصویب شد. تا زمان ریاست جمهوری اوباما بازداشت غیرانسانی مهاجران به جریانی معمول که سبب رقابت پیمانکاران بخش خصوصی برای دستیابی به چندین میلیون دلار کمک مالی دولت فدرال و نیز به ابزار اصلی حاکمان آمریکایی برای حل و فصل موضوع مهاجرت تبدیل شد. گزارش اینترسپت که در اواخر ماه اکتبر منتشر شد به وضوح آشکار میکند که چگونه بدترین زندانهای مهاجرت این کشور میلیونها دلار کمک مالی از دولت فدرال و مقامات محلی دریافت میکنند.
عمده بازداشتگاهها و زندانهای مخصوص مهاجران از شرایط غیر قابل قبول و غیر انسانی، نبود تیم پزشکی، رفتارهای بی رحمانه نگهبانان، سوءاستفاده جنسی از بازداشت شدگان و بی تفاوتی دربرابر تلاش برای خودکشی رنج میبرند.
*حذف بودجه رفاهی بازداشتگاه کودکان مهاجر؛ اهرم فشار سیاسی دولت
هفته گذشته هافینگتن پست در گزارشی ضمن اشاره به شرایط نامناسب بازداشتگاههای کودکان و نوجوانان مهاجر در آمریکا نوشت، دولت ترامپ از بودجه رفاهی این بازداشتگاهها به عنوان اهرمی سیاسی برای تامین بودجههای بیشتر استفاده میکند. براساس این گزارش، وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا اعلام کرد بودجه رفاهی کودکان و نوجوانان مهاجر غیرقانونی در بازداشتگاههای آمریکا را قطع خواهد کرد.
این اقدام غیرقانونی از سوی بسیاری از کارشناسان در واقع اهرم چانه زنی سیاسی ترامپ برای تصویب بودجه مدنظر خود در کنگره به ویژه بودجه دیوار مرزی است.
به گزارش وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، شمار کودکان مهاجر در بازداشتگاههای آمریکا در ماه می سال جاری به ۱۱ هزار نفر رسید که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۵۷ درصد رشد داشته است. کودکان به طور متوسط حدود ۶۶ روز در بازداشت نگه داری میشوند که تقریبا ۲ برابر زمانی است که پیش از ریاست جمهوری ترامپ در بازداشتگاه نگه داری میشدند.
تصمیم دولت آمریکا مبنی بر قطع بودجه رفاهی بازداشتگاههای کودکان و نوجوانان مهاجر غیرقانونی در واقع سیاستهای ضد انسانی مانند جدایی از خانواده را تشدید میکند.
به رغم اعلام خاتمه سیاست تحمل صفر دولت آمریکا در ماه ژوئن سال گذشته، اقدامات سختگیرانه علیه مهاجران همچنان ادامه داشته و قربانی میگیرد. مرگ پنج کودک گواتمالایی در بازداشتگاههای آمریکا سند درستی این ادعا است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *