صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلفات انرژی در کشور بسیار زیاد است/ با استانداردهای جهانی فاصله داریم

۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۵:۲۸
کد خبر: ۵۲۳۷۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان: معاون وزیر نفت با بیان این که تلفات در سیستم انرژی کشور خیلی زیاد است، گفت: شاخصهای انرژی‌بری کشور با استانداردها و میانگین جهانی فاصله زیادی دارد.
به گزارش گروه اقتصادی ، منصور معظمی معاون وزیر نفت با اشاره به این که در کل سیستم انرژی کشور از تولید تا مصرف نهایی، شاخص های انرژی‌بری کشور فاصله زیادی با استانداردهای جهانی دارد درباره اجرای طرح جامع انرژی و هدف آن گفت: اجرای طرح جامع انرژی کشور را برای چند هدف اساسی می‌توان تعریف کرد؛ در درجه نخست پیش بینی دورنمای انرژی کشور (Energy Outlook) که بتوان با استفاده از آینده بخش انرژی را در افق ٣٠ ساله ترسیم کرد و بر مبنای آن بتوان برنامه های پنجساله توسعه اقتصادی-اجتماعی را بصورت علمی و کاربردی تدوین کرد.

وی با بیان این که دورنمای انرژی کشور کمک بسیار شایانی برای برنامه ریزی در این بخش می کند، کاهش شدت مصرف انرژی را یکی دیگر از اهداف طرح جامع انرژی عنوان کرد و افزود:  امیدواریم تا حد امکان در نزدیکترین‌ زمان ممکن به آن شاخصی که در چشم‌انداز هست برسیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به این که در مورد فاصله میان شاخص های انرژی در کشورمان و میانگین جهانی بسیار صحبت به میان است، یادآور شد: شدت مصرف انرژی در کشور ما پنج برابر متوسط جهان و ٩ برابر کشورهای پیشرفته مثل ژاپن است.

وی با بیان اینکه بر اساس نتایج به روز شده در طرح جامع انرژی در بخش ساختمان و مسکن «مصرف انرژی به ازای هر متر مربع در سال» در کشور ما با آن چیزی که در دنیا هست فاصله خیلی زیادی وجود دارد، تصریح کرد: این عدد در ایران ٤٦٠ کیلووات متر مربع ( Kw/m٢ ٤٦٠ ) در  سال است در حالی که در دنیا به طور میانگین ١٦٠ کیلو وات متر مربع ( Kw/m٢ ١٦٠) و حتی در بعضی کشورها زیر ١٠٠ است.

تلفات انرژی بالاست

معظمی با بیان اینکه در بخش حمل و نقل، مصرف خودروهایمان و در بخش صنعت مصرف انرژی به ازای واحد تولید با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد، گفت: به طور خلاصه می‌توان گفت در کل سیستم انرژی از تولید تا مصرف نهایی، شاخص های انرژی‌بری کشور با استانداردها و حتی با میانگین جهانی فاصله دارد. برای مثال راندمان میانگین نیروگاه‌های ایران ٣٥ درصد و میانگین جهانی ٤٥ درصد است. نیروگاه های‌ با سیستم سیکل ترکیبی ٥٥ درصد است. سوخت و ضایعات پالایشگاه های ما حدود هشت درصد و میانگین جهانی چهار درصد است. بنابراین تلفات انرژی در سیستم انرژی کشور بسیار زیاد است.

وی افزود: سیستم عرضه در کشور به طور عمده در اختیار بخش دولتی است، اما سیستم تقاضا به طور عمده در اختیار مصرف‌کننده عام است، هدف طرح جامع انرژی، برنامه‌ریزی طرف عرضه و تقاضا در کشور البته با رعایت معیارهای فنی و شاخصهای‌کلان اقتصادی بوده است.

معاون وزیر نفت دیگر هدف اصلی طرح جامع انرژی کشور را دستیابی به ترکیب بهینه حامل های انرژی دانست و اظهار کرد: باید ترکیب بهینه حامل های‌انرژی در بخش های مختلف انرژی کشور مشخص شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *