صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شمار شهدای شیعه در عربستان از آغاز ۲۰۱۹ به ۵۰ نفر رسید؛ مرتجی قریریص آخرین قربانی نظام فاسد سعودی

۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰:۲۲
کد خبر: ۵۲۳۵۰۴
گزارش رسانه‌ها حاکی از آن است که «مرتجی قریریص»، نوجوان ۱۸ ساله سعودی احتمالا از سوی مقامات قضایی عربستان با اعدام مواجه می‌شود و اکنون گزارش‌ها از مورد شکنجه قرار گرفتن وی حکایت دارد.

به گزارش گروه بین الملل ، شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در گزارشی به احتمال صدور حکم اعدام برای «مرتجی قریریص» پرداخته و می‌نویسد که اسناد منتشره حاکی از آن است که این نوجوان ۱۸ ساله عربستانی مورد شکنجه قرار گرفته است.

ویدئوی منتشر شده از سوی رسانه‌ها، قریریص را در حالی که با دوچرخه در یک تظاهرات مسالمت‌آمیز در سال ۲۰۱۱ در استان «قطیف» عربستان حرکت کرده نشان می‌دهد.

 

 

این نوجوان ۳ سال پس از شرکت در این تظاهرات از سوی مقامات عربستان سعودی و زمانی که ۱۳ سال داشته بازداشت می‌شود و به عنوان کم سن و سال‌ترین زندانی سیاسی در عربستان سعودی به شمار می‌رود.

یافته‌های سی‌ان‌ان حاکی از آن است که مرتجی قریریص پس از ۴ سال حبس پیش از محاکمه، در آستانه مواجه شدن با حکم اعدام است.

 

 

قریریص اکنون ۱۸ ساله است و در دادگاه عربستان در حال محاکمه است؛ دادگاهی که در آن دادستان او را متهم به «ارتباط با یک گروه افراط‌گرا» متهم کرده است. قریریص با اتهامات دیگری مواجه است؛ از اقدامات خشونت‌آمیز ادعایی در جریان تظاهرات گرفته تا تیراندازی به سمت نیرو‌های امنیتی و تظاهرات در جریان مراسم یادبود برادرش. (برادر بزرگتر مرتجی القریریص» در جریان یک تظاهرات مسالمت‌آمیز در سال ۲۰۱۱ از سوی نیرو‌های امنیتی عربستان سعودی به شهادت رسیده است).

 

بیشتر بخوانید:شیعیان هدف اصلی جنایات ضد بشری ریاض

 

مقامات عربستان سعودی تاکنون به درخواست سی‌ان‌ان برای اظهار نظر درباره این پرونده پاسخی نداده‌اند.

 

 

اگرچه دادستان عربستان، قریریص را مسئول هیچ مرگی نمی‌داند، اما یافته‌های سی‌ان‌ان حاکی از آن است که دادگاه به دنبال آن است که شدیدترین نوع حکم اعدام برای او که شامل مصلوب شدن و یا قطعه قطعه شدن بعد از اعدام است را صادر کند.

بر اساس گزارش فعالان حقوقی، پدر و یکی از برادران مرتجی قریریص نزیز سال گذشته و در جریان تظاهرات از سوی مقامات عربستان سعودی بازداشت شده‌اند.

 

 

سال ۲۰۱۶ یک کارگروه از سوی سازمان ملل که مسئول بررسی «بازداشت‌های خودسرانه» بوده، پرونده یک نوجوان در عربستان را مورد بررسی قرا داده است. این کارگروه نام نوجوان را ذکر نکرده، اما اطلاعات پرنده با جزئیاتی که سی‌ان‌ان درباره قریریص جمع‌آوری کرده مطابقت دارد.

تاریخ تولد، مکان و تاریخ بازداشت ذکر شده از سوی کارگروه سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ باجزئیات پرونده مرتجی القریریص مطابقت دارد.

 

 

کارگروه سازمان ملل در هفتادوهفتمین نشست خود در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ اعلام کرده بر این عقیده است که این نوجوان مورد شکنجه قرار گرفته است، اعترافات به زور از او گرفته شده و بازداشتش خودسرانه بوده است.

یافته‌های کارگروه سازمان ملل حاکی از آن است که نوجوان مورد بررسی قرار گرفته احتمالا به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز در راستای درخواست برای اجرای عدالت درباره برخی از معترضان که پیش از این کشته شده‌اند بازداشت شده است.

 

 

«محمد دمان»، منتقد سعودی ساکن انگلیس که در تظاهرات سال ۲۰۱۱ حضور داشته (تظاهراتی که مرتجی قریریص در آن حضور داشته است)، به سی‌ان‌ان می‌گوید که این تظاهرات مسالمت آمیز بوده و مقامات عربستان در آن زمان هیچگونه ویدئو و یا تصویری که دال بر اعمال خشونت از سوی معترضان ارائه نداده است.

سی‌ان‌ان در گزارش خود می‌نویسد: سرکوب مخالفان در عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ که «سلمان بن عبدالعزیز» به پادشاهی رسیده و چند پست مهم را به «محمد بن سلمان» واگذار کرده، به شدت افزایش یافته است.

 

 

در همین حال فعالان حقوق بشری شیعه اهل قطیف عربستان در صفحه توییتر خود نوشته‎اند که عربستان سعودی از آغاز سال ۲۰۱۹ تاکنون ۵۰ نفر از شیعیان را در این کشور اعدام کرده است.

فعالان حقوقی همچنین فهرستی جدید از ساکنان اهل قطیف ارائه داده‌اند که از آغاز سال ۲۰۱۹ تا پایان ماه می‌ بدون هیچگونه دلیلی از سوی نیرو‌های امنیتی عربستان بازداشت شده و دادگاه عربستان حتی اجازه نداده که این افراد برای خود وکیل انتخاب کنند.

 

 

ماه آوریل نیز عربستان سعودی ۳۷ نفر را اعدام کرد که بیشتر این افراد از شیعیان بوده‌اند.

اسناد و شواهد منتشر شده حاکی از آن است که این افراد تحت شکنجه‌های شدید قرار گرفته و از آن‌ها اعتراف گرفته شده است.

 

 

این در حالی است که گزارش‎های دیگر نشان می‌دهد طی سال جاری در عربستان حدود ۱۰۰ نفر اعدام شده‌اند و برآورد‌ها حاکی از آن است که دست‌کم ۱۷۰ نفر دیگر نیز تا پایان سال در این کشور اعدام خواهند شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *