صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز طرح سنجش نوآموزان از امروز در سراسر کشور

۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۱:۰۷
کد خبر: ۵۲۳۴۸۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مجید قدمی گفت: پیش بینی ما این است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را طی ۳.۵ ماه آینده مورد سنجش قرار دهیم. کسانی که سابقه آموزش قبل از دبستان رادارند ۲ نمره بالاتر از سایر بچه‌ها کسب می‌کنند که این امر نشان دهنده این است که آموزش قبل از دبستان در آماده کردن بچه‌ها بسیار موثر است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، مجید قدمی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ضمن اعلام شروع طرح سنجش نوآموزان از امروز در سراسر کشور گفت: پیش بینی ما این است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را طی ۳.۵ ماه آینده مورد سنجش قرار دهیم. کسانی که سابقه آموزش قبل از دبستان رادارند ۲ نمره بالاتر از سایر بچه‌ها کسب می‌کنند که این امر نشان دهنده این است که آموزش قبل از دبستان در آماده کردن بچه‌ها بسیار موثر است.

وی در ادامه درباره سایر یافته‌های طرح گفت: ۶ درصد بچه‌ها چپ دست بوده اند. این اطلاعات برای سازمان نوسازی برای ساخت صندلی تک نفره مفید است و باعث می‌شود برای بچه‌ها چپ دست صندلی آماده شود.
وی هزینه سنجش سلامت را ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: به مسئولان مراکز سنجش اجازه دادیم ۵ درصد موارد را رایگان و ۵ درصد افراد که تشخیص دهند نیازمند هستند را نیم بها مورد سنجش قرار دهند. سنجش عشایر و نوآموزان مناطق سیل زده نیز رایگان است.

قدمی گفت: ۷۶ هزار نفر از چاقی مفرط و ۲۳ هزار نفر لاغری شدید دارند که عمدتا در مناطق محروم بودند. ۶۳ هزار نفر دیر آموز ۸۷۰ نفر هم به مدارس خاص کم توان ذهنی چند معلولیتی ارجاع شدند و هزار ۸۹۰ نفر هم در مدارس عادی از آموزش تلفیقی برخوردار شدند.

وی در ادامه بیان کرد: رویکرد ما این است که تا جایی که امکان دارد بچه‌ها از یکدیگر جدا نشوند.

وی گفت: امسال نیز نوبت‌گیری از طریق سیستم الکترونیکی انجام خواهد شد و والدین باید در همان مدارسی که فرزندان خود را ثبت نام می‌کنند نسبت به نوبت گیری زمان سنجش اقدام کنند تا به نزدیک‌ترین پایگاه سنجش ارجاع داده شوند.

وی افزود: چون نظام آموزشی بچه‌ها کم توان با سایر بچه‌های عادی متفاوت است لاجرم به مدارس خاص هدایت می‌شوند. اما گروه‌های نابینا، ناشنوا و بچه‌ها مبتلا به بیماری جسمی حرکتی دارای نظام آموزشی عادی هستند و می‌تواند در مدارس عادی تحصیل کنند. سیستمی برای این امر تعبیه شده و هر سه مدرسه عادی توسط یک مدرسه استثنایی پشتیبانی می‌شود و یک معلم رابط برای آن‌ها در نظر گرفته شده است که بچه‌ها بتوانند در مدارس حضور و به تحصیل ادامه دهند.

قدمی درباره زمان اعلام نتیجه سنجش گفت: وقتی ارزیابی انجام و تمام شود اگر مشکلی نداشته باشد برگه ثبت نام قطعی به خانواده داده می‌شود و والدین به مدرسه‌ای که ثبت نام اولیه را انجام داده مراجعه می‌کند و فرآیند ثبت نام را به اتمام می‌رسانند، اما اگر پرونده ناقص باشد برای انجام خدمات به پزشک مراجعه می‌کنند و وقتی کل موارد را کنترل کند برگه نهایی را صادر می‌کنند.

وی گفت: در مناطق آسیب دیده از سیل تیم سیار گذاشته ایم طرح رایگان اجرا می‌شود تمامی خدمات توان بخشی هم در این مناطق رایگان انجام می‌شود به این صورت که اگر دانش آموزان نیاز به سمعک عینک یا خدمات دیگر داشته باشند از طرف آموزش و پرورش همان استان در طول این ۳ ماه به صورت رایگان به این فرزندان ارائه خواهد شد. در تمامی استان‌ها دچار سیل خوزستان لرستان و گلستان امکانات برای ارائه خدمات مطلوب آماده شده است.

این طرح با هماهنگی وزارت بهداشت انجام می‌شود بیش از ۲۰ هزار نفر نیرو در ۲۲۰۰ پایگاه مستقر هستند. تمامی اطلاعات در شناسنامه الکترونیکی سلامت بچه‌ها منعکس می‌شود و این اطلاعات توسط مربیان بهداشت و مدیران مدارس قابل دسترسی است.

خدمات حمایتی در مدارس خاص و نیاز‌های دارویی جراحی و توان بخشی به صورت رایگان با هر رقم و قیمتی انجام می‌شود. سال گذشته نزدیک به ۴۰ میلیون جراحی کلیه داشتیم و تاکنون برای بیش از ۳۰۰ نفر کاشت حلزون انجام داده ایم. نیاز دارویی برخی از این دانش آموزان که ماهانه حدود ۲ تا ۳ میلیون است نیز تامین می‌شود. در طول ۳ سال گذشته بیش از ۱۷ هزار نفر از خدمات استفاده کردند و نزدیک به ۱۱ میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده ایم و محدودیتی هم وجود نداشته و امسال هم پیش بینی لازم صورت گرفته البته اولویت اصلی ما مناطق محروم و سپس نیمه برخوردار است.

قدمی گفت: در مناطق شهری ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه سرویس مدارس و در مناطق محروم تا ۸۰ درصد تامین می‌شود. برآورد‌ها نشان می‌دهد امسال برای تامین هزینه سرویس مدارس ۷۰ میلیارد تومان خواهد بود. برای دانش آموز عادی و استثنایی هزینه‌ای که آموزش و پرورش انجام می‌دهد ۳ تا ۴ برابر یک دانش آموز عادی هست.

قدمی افزود: سال گذشته ۱۵۲ هزار نفر تحت پوشش در مدارس استثنایی داشتیم که ۷۸ هزار نفر در مدارس خاص بودند و ۷۴ هزار نفر در سیستم تلفیق بودند که مجموعا حدود ۱۵۲ هزار نفر شدند. ۲۴ هزار نفر نیروی انسانی در مدارس که هزار ۵۶۰ مدرسه است مشغول خدمات رسانی بودند.

وی درباره کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش استثنایی گفت: در حوزه معلمین با کمبود رو به رو هستیم. بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ نفر بازنشسته تا ۳ سال آینده خواهیم داشتیم، اما ورودی از دانشگاه فرهنگیان ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر خواهد بود. این کمبود باید از طریق جذب لیسانس صورت بگیرد، ولی به دلیل تخصصی‌تر بودن کار باید به جنبه‌های تخصصی دقت شود. مسئولین باید حمایت ویژه داشته باشند.

وی در ادامه بیان کرد: درخواست استخدام ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر از ردیف جدا را داده ایم؛ و بعد آموزش لازم از طریق دانشگاه فرهنگیان ارائه شود هنوز مشخص نشده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *