صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توصیه به خواندن ۲۰۰ دعا در روز اول ماه شوال/لزوم انجام عبادت تا دقایق پایانی عید سعید فطر

۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۲۳۱۲۶
کارشناس علوم قرآنی گفت: دعا‌های زیادی برای مناجات کردن در شب‌ها و روز‌های ماه رمضان وارد شده است، اما متاسفانه به روز عید فطر که می‌رسیم همه مناجات‌ها را رها می‌کنیم در حالی که ۲۰۰ دعا فقط برای این عید مبارک که همزمان با روز اول ماه شوال است توصیه شده.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین فاتحی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره روزهای پایانی ماه مبارک رمضان گفت: هر فرد در سفر یا در هر جایی که باشد سعی می‌کند از روزهای پایانی ماه مبارک رمضان حداکثر استفاده را کند و حسرت می‌خورد که چرا زود گذشت. شاید اوایل سفر به خواب و استراحت طی کند اما روزهای آخر را سعی به درست گذراندن می‌کند.

وی در همین راستا افزود: برخی‌ افراد تصور می کنند در این سی روز می‌توانند بهره ای ببرند اما بعد از گذر زمان متوجه می شوند که فرصت را در چشم بهم زدنی از دست داده اند. یکی از جاهایی که فرد به شدت حسرت می‌خورد پایان روزهای رجب و شعبان است اما در این دو امید است که بعد از آن ماه رحمت خدا در پیش است.

این کارشناس علوم قرآنی درباره حسرت روزه داران اظهار کرد: وقتی ماه مبارک رمضان به انتها می‌رسد به خصوص کسانی که اهل نماز و روزه هستند در اثر انسی که با خداوند گرفته‌اند حسرت می‌خورند که ای کاش بیشتر از این با خداوند انس می‌گرفتند. اما هنوز دیر نیست، در ساعت‌هایی حضور داریم که لحظات آن بسیار برای ما مغتنم است و دیگر ۳۰ روز را در پیش نداریم.

حجت‌الاسلام و المسلمین فاتحی افزود: در روایت داریم خداوند متعال در هر شب از ماه رمضان هزار هزار بنده را از عذاب خود آزاد می‌کند. در عید سعید فطر خداوند لطف را به اوج خود می‌رساند و به تعداد تمام کسانی که در ماه رمضان بخشیده با رحمت خود می‌بخشد.

وی ادامه داد: کاری ندارد که خود را در معرض این آزادی قرار دهیم. این ماه که ابتدایش رحمت، میانه‌اش مغفرت و انتهایش رهایی از آتش جهنم است در واقع کسانی که اعمالشان درست است از ابتدای ماه مورد رحمت خداوند هستند، کسانی که کارشان گیری داشته بعد از ده پانزده روز روزه داری و استغفار از رحمت خدا بهره‌مند می‌شوند اما عده دیگر که اهل آتش و عذاب است بعد ار 30 روز عبادت کردن، آنها نیز آزاد می‌شوند.

این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: دعا‌های زیادی برای مناجات کردن در شب‌ها و روز‌های ماه رمضان وارد شده است، اما متاسفانه به روز عید فطر که می‌رسیم همه مناجات‌ها را رها می‌کنیم در حالی که ۲۰۰ دعا فقط برای این عید مبارک که همزمان با روز اول ماه شوال است توصیه شده.

وی با تاکید جایگاه خاص عید فطر برای مناجات توضیح داد: در روایت‎ها آمده در عید فطر است که خداوند پرده‌ها را کنار می‌زند و موقع نجوای با اوست، قرار نیست زحماتی که برای کاشت و رشد یک درخت کشیده‌ایم، موقع برداشت میوه، درخت را رها کنیم. در شب و روز عید فطر قرار است تمام آنچه در سی روز کاشته‌ایم، برداشت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاتحی خاطر نشان کرد: لحظات پایانی ماه مبارک یعنی اگر خواندن دعای ابوحمزه ثمالی، افتتاح و قرآن، کم حرف زدن با خدا، خلوت کردن با خدا، نرفتن به زیارت، افطار ندادن، دست نکشیدن به سر یتیم را انجام نداده‌ایم، از روزهایی که گذشت ناامید نشویم. الان وقت این است که لحظه به لحظه این ماه را غنیمت بشماریم بنابراین خوش به حال کسی که بتواند از این لحظات باقی مانده تا پایان عید سعید فطر استفاده کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *