صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خبرگزاری فرانسه: مردم قربانی اصلی "خشونت جنگ" در افغانستان هستند

۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۵:۰۱
کد خبر: ۵۲۳۰۱۰
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: بار اصلی جنگ در افغانستان تنها بر دوش مردم این کشور بوده و بسیاری از ساکنان این کشور به نوعی قربانی این نبرد چهل ساله شدند.

به گزارش گروه بین الملل ، سال گذشته ده کودک در یک روستای دور افتاده در افغانستان در راه مدرسه شیء را پیدا کرده و بدون اینکه بدانند آن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد و تنها از روی حس کنجکاوی آن را برداشته و به خانه می‌برند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، ناگهان این شیء که یک بمب کار نکرده بوده در خانه منفجر می‌شود و 3 نفر از این کودکان کشته شده و مابقی حداقل یک پای خود را در این حادثه از دست می‌دهند.

این انفجار که در شرق افغانستان و در جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار رخ داده، تصویری وحشتناک از باری است که غیرنظامیان افغان در سرتاسر این کشور طی چهل سال گذشته متحمل شدند. 

ربیاگل، که یکی از ده کودکی است که پای خود را در این حادثه از دست داده به خبرگزاری فرانسه گفت: خیلی احساس بدی دارم که نمی‌توانم مانند سایر کودکان راه بروم.

وی می‌گوید: قبلا که پا داشتم بسیاری خوشحال بودم اما از وقتی که پایم را از دست دادم دیگر احساسی خوشحال نمی‌کنم.

براساس این گزارش، براساس آمار سازمان ملل 3 هزار غیرنظامی در افغانستان از جمله 900 کودک در سال 2018 کشته شدند.

سال گذشته بیشترین آمار تلفات غیرنظامیان در افغانستان به ثبت رسید، کشوری که برای ده‌ها سال با مین ها، بمب‌های کار نکرده و موشک دست و پنجه نرم می‌کند. 

ربیا که در کنار 6 نفر از برادر و خواهرها و اقوام خود با پای مصنوعی خود نشسته می‌گوید: امیدوارم طالبان با دولت افغانستان صلح کند و دیگری کسی در این کشور کشته یا زخمی نشود. 

به نوشته این رسانه فرانسوی، این کودکان اکثر اوقات در خانه مشغول تحصیل هستند، خانه‌ای که دیوارهای آن با گلوله های ناشی از جنگ در افغانستان پاره پاره شده است، اما برخی مواقع برای امتحان مجبورند به مدرسه بروند، مسیری که با پاهای مصنوعی و تاول زده بسیار دشوار است.

این گزارش می‌افزاید: در شهرستان ترینکوت ننگرهار،  «نیاز بی‌بی»، پیرزن 70 ساله که 3 پسر و 3 نوه خود را در حملات جداگانه داعش از دست داده است، و در حال حاضر مسئول نگهداری از 40 یتیم به جای مانده از فرزندان خود است. 

این پیرزن 70 ساله می‌گوید که مجبورم از همسایگان و سایر افراد درخواست کنم که برای غذا و لباس آنها به من کمک کنند.

وی در حالی که به یک اسلحه اشاره کرده و می‌گوید این را برای دفاع از خود و فرزندانم نگهداری می کنم و اگر جنگ ادامه یابد مجبورم این کودکان را برای مبارزه به میدان جنگ بفرستم. 

بعد از 18 سال جنگ در افغانستان طالبان و آمریکا در حال مذاکره برای رسیدن به یک توافق صلح هستند، اما با توجه به اینک طرفین بر سر موضوعات مختلف اختلاف نظر دارند، رسیدن به یک توافق بسیار دور از انتظار است.

در 19 سال گذشته تعداد زیادی از اعضای طالبان در نبرد با آمریکا و دولت افغانستان کشته شدند، اما این گروه هنوز قادر است برای خود نیرو جذب کند، جوانان گاهی برای پول در آوردن عضو این گروه می شوند و گاهی چاره ای جز این امر ندارند. 

رحیم جان که بازیگر تلویزیون است می‌گوید تنها زمانی فهمیدم که پسرم عضو طالبان شده که روزی یک نفر زنگ زد و به من تبریک گفت که وی در راه جهاد کشته شده است. 

وی گفت: نمی‌دانم چرا پسر باید به یک حمله کننده انتحاری تبدیل شود در حالی که تنها 3 ما از ازدواج او گذشته بود. 

افضل پسر این بازیگر در یک کلیپ کوتاه که برای پدرش فرستاده به وی اطلاع می دهد که عضو طالبان شده و از این موضوع خوشحال است. 

این بازیگر می‌گوید از ترس امنیت پسر دوم را به ترکیه فرستادم، اما وی از آنجا اخراج شد و دوباره به افغانستان بازگشته داده شده، با این وجود دوباره مجبورم او را به یک کشور دیگه بفرستم. 

پسر دوم این بازیگر می‌گوید که بارها طالبان با من تماس گرفته و می‌گوید راه برادرت را انتخاب کن و به جهاد بپیوند

وی می‌گوید که دوباره به خارج از کشور فرار خواهم کرد، چون زندگی در اینجا بسیار دشوار است. 

/انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *