صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مزایای بازار متشکل‌ ارزی/ بازار متشکل ارزی باید به تک نرخی شدن بیانجامد

۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۸:۰۱
کد خبر: ۵۲۲۸۱۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار متشکل ارزی یا هر بازار دیگری اگر ایجاد شود، اما مجددا بیش از یک نرخ ارز داشته باشیم همانند این می‌ماند که دولت هیچ سیاست جدیدی اتخاذ نکرده است.

هادی حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، درباره ایجاد بازار متشکل ارزی اظهار کرد: این بازار هم دارای مزیت است و هم ابهاماتی دارد که باید رفع شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مزایای ایجاد این بازار افزود: تکلیف معاملات ارزی باید در بازار مشخص شود امروز بانک‌ها برای اینکه بروکراسی ادارای دارند خرید ارز برای مردم به سختی انجام می‌گیرد از طرفی صرافی‌ها نیز به دلیل اینکه نفع شخصی دارند طبیعتا در هنگام نوسانات شدید ارزی، به صورت موقت یا کارشان تعطیل می‌شود و یا خودشان تعطیل می‌کنند.

وی گفت: اگر یک بازار متشکل ارزی وجود داشته باشد و مردم بدانند چه کسانی رسما در این بازار هستند، خرید و فروش با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

حق شناس ادامه داد: در این بازار بانک‌ها یا صرافی‌های دارای مجوز، واردکنندگان و صادرکنندگان عضو و عرضه کنندگان مشخص هستند که این شفاف سازی از مزیت‌های این بازار است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با ایجاد بازار متشکل‌ ارزی نیازی به وجود و ادامه کار سامانه نیما است یا خیر، گفت: در حال حاضر ارز ۴۲۰۰ تومانی، نیمایی و بازار آزاد سه نرخی است که در آن زمینه بستر رانت و فساد وجود دارد و نه تنها هیچ نفعی برای دهک‌های کم درآمد ندارد بلکه رانت نصیب گروه‌های ذی نفوذ شده و منجر به وجود آمدن فاصله طبقاتی بیشتر بین دهک‌های مختلف می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نسخه بازار ارز برای اقتصاد ایران تک نرخی کردن است، تصریح کرد: نه تنها ارز بلکه هر کالایی بیش از یک نرخ داشت در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت منجر به فساد می‌شود که در اقتصاد کشور نیز بار‌ها این موضوع دیده شده است.

حق شناس خاطرنشان کرد: بازار متشکل ارزی یا هر بازاری دیگری اگر ایجاد شود، اما مجددا بیش از یک نرخ ارز داشته باشیم به این می‌ماند که دولت هیچ سیاست جدیدی اتخاذ نکرده است.

وی اظهار کرد: هر سیاستی منتج به تک نرخی شدن ارز شود شاید در کوتاه مدت عوارض داشته باشد، اما در بلندمدت به اقتصاد کشور کمک می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *