مراکز درمانی در آماده باش/برگزاری آزمون پرستاری در نیمه دوم امسال/ راه اندازی سامانه نوبت دهی الکترونیکی در بیمارستانهای دولتی
• مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال آمادهباش هستند
در آستانه برگزاری سی امین سالگرد مراسم ارتحال امام خمینی (ره)، رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آمادگی تمامی مراکز درمانی و تیمهای عملیات امدادی این دانشگاه خبر داد. به گزارش ایلنا، امیر هاشمی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: امسال با توجه به تقارن مراسم سالگرد ارتحال امام (ره) با ماه مبارک رمضان، از ۱۳ تا ۱۵ خرداد تمامی مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی دولتی و غیر دولتی تابعه دانشگاه برای پذیرش و درمان رایگان زائران در حال آماده باش هستند. به گزارش ایلنا، هاشمی به استقرار متخصصان طب اورژانس، داخلی، جراحی، پزشک عمومی، کادر درمانی و بهداشتی شامل پرستاری، مامایی، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها در دو درمانگاه صحرایی، پایگاه اورژانس و درمانگاه شهر سالم اشاره کرد و اعزام ۴ دستگاه آمبولانس با تجهیزات کامل به همراه ۸ تکنسین فوریتهای پزشکی در مرقد مطهر امام راحل (ره) به منظور هماهنگی با مراکز درمانی تابعه دانشگاه برای پذیرش بیماران و زائران را از دیگر اقدامات دانشگاه در این مراسم عنوان کرد.
• برگزاری اولین آزمون صلاحیت حرفهای پرستاران در نیمه دوم امسال
مدیرکل دفتر توانمندسازی و بهرهوری نیروی انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از برگزاری اولین آزمون صلاحیت حرفهای پرستاران در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ خبر داد. به گزارش ایلنا، احمد نجاتیان با اعلام این خبر افزود: با هدف تایید صلاحیت شاغلین حرفه پرستاری و گروههای مرتبط و همگام ساختن خدمات پرستاری کشور با استانداردها و معیارهای جهانی، صدور پروانه صلاحیت حرفهای پرستاران و گروههای مرتبط در سال ۱۳۹۵ آغاز شد. نجاتیان افزود: تاکنون در ۴ مرحله، حدود ۳۰۰۰۰ پروانه صلاحیت حرفهای صادر کردیم که گروههای هدف مدیران پرستاری صف تا ستاد، فارغ التحصیلان گروههای پرستاری تا سال ۱۳۸۵، اعضا هیات علمی و مسئولین فنی و پرستارانی که در مراکز مشاوره و خدمات پرستاری در منزل کار میکردند، بودند.
• سامانه نوبتدهی الکترونیکی در بیمارستانهای دولتی راهاندازی شد
سامانه یکپارچه نوبت دهی الکترونیکی به منظور ارائه خدمات بهتر و افزایش رضایتمندی بیماران در تمامی بیمارستانهای دولتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، راه اندازی شد. به گزارش مهر، مرضیه نوربخش، مدیر خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: درمانگاههای بیمارستانی به عنوان یک بازوی خدمتی مهم در بهرهگیری بهتر بیماران از خدمات درمانی و کاهش تعداد بستری در بخشهای بیمارستانی محسوب میشود. از اینرو ارتقا کیفیت خدمات درمانگاهی با راه اندازی سیستم نوبت دهی جامع در دستور کار دانشگاه و معاونت درمان قرار گرفت.
• آموزش پزشکی جزو جدایی ناپذیر از بهداشت و درمان است
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: سیاست وزارت بهداشت کماکان بر این است که جدایی آموزش علوم پزشکی از بهداشت و درمان ممکن نیست و آموزش پزشکی جزو جدایی ناپذیر از بهداشت و درمان است. به گزارش مهر، کیانوش جهانپور در ارتباط با موضوع جدایی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت تاکید کرد: نظر وزیر بهداشت و سیاست وزارت بهداشت کماکان بر این است که جدایی آموزش علوم پزشکی از بهداشت و درمان نه ممکن است و نه مطلوب و مطالبی که در این مورد به نقل از افراد مختلف منتشر شده است، صرفاً نظر شخصی گوینده بوده و آموزش پزشکی جزو جدایی ناپذیر از بهداشت و درمان است.
• ۳۰ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو
رئیس واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از وجود ۳۰ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو در کشور خبر داد. فرحناز صادق بیگی اظهار داشت: اصلیترین راه فراهم کردن عضو مورد نیاز بیماران در انتظار پیوند عضو، موارد فوت به علت مرگ مغزی است. به گزارش مهر، وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر حدود ۳۰ هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا قرار دارند، افزود: روزانه ۱۲ نفر از این لیست به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت میکنند.
• محبت بیقید و شرط از اعتیاد فرزندان به مواد افیونی جلوگیری میکند
عضو انجمن علمی روانپزشکان گفت: پدر و مادرها نیز برای جلوگیری از گرفتار شدن فرزندان در دام سیگار و دیگر مواد افیونی، میتوانند با محبت بیقید و شرط و کمک به افزایش عزت نفس نوجوان و کسب هویت و هدفمندی او و نیز با ایجاد امنیت روانی و احترام به جایگاه و شخصیتی فرزند گامهای موثری بردارند. ارسیا تقوا افزود: سخن گفتن از مضرات دخانیات را نباید فقط به مصرف سیگار و افراد سیگاری ختم کرد، بلکه سیگار شاه بیت تمام مواد دخانی و افیونی است و امروزه به دلیل تقاضای بالا نه تنها وفور انواع سیگار داخلی و خارجی را در سطح شهر و روستاها شاهد هستیم، بلکه علاوهبر افراد بزرگسال، دخترها و پسرهای نوجوانان هم در دام این کالای خطرناک گرفتار شدهاند.
• بیمارستانها نباید بیماران را برای تهیه دارو به خارج از مرکز درمانی بفرستند
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هیچ بیمارستانی حق ندارد بیمار را برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان ارجاع دهد اگر کسی با چنین موردی برخورد کرد مراتب را برای پیگیری به معاونت غذا ودارو اطلاع دهد. به گزارش ایرنا، قباد محمدی افزود: به تازگی به دلیل نوسانات ارز شاهد قاچاق معکوس دارو هستیم که دارو را از ایران خریداری کرده و در کشورهای همسایه به فروش میرسانند، این نوع قاچاق در استان به صورت سازمان یافته مشاهده نشده است، اما برخی از سودجویان اقدام به خریداری یک داروی خاص از چند داروخانه میکنند و آن را با چند برابر قیمت در کشور عراق به فروش میرسانند.
• انتقاد انجمن داروسازان از بینظمی بیمهها در پرداخت طلب داروخانهها