صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاثیر استفاده از مکمل‌های سوخت بر خودرو چیست؟

۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۵۲۲۳۱۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
استفاده یا عدم استفاده از مکمل‌های سوخت یکی از چالش‌های موجود در میان صاحبان خودرو است که آیا استفاده از این افزودنی‌ها می‌تواند در روند سوخت و ساز خودروها موثر باشد یا تبلیغات این حوزه جنبه تجاری دارد، این در شرایطی است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی این موضوع را به صورت کامل رد کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، مکمل‌های سوخت یکی از افزودنی‌های رایج برای خودرو‌ها به حساب می‌آید که در زمان سوخت‌گیری در کنار بنزین یا گازوئیل به باک خودرو افزوده شده تا عملکرد خودرو‌ها را در زمان فعالیت بهبود ببخشد.

این مکمل‌ها با توجه به مواد تشکیل دهنده خود انواع مختلفی دارند که در مدل‌های متفاوت خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاکنون بار‌ها بر سر ضرورت یا عدم ضرورت استفاده از این مکمل‌ها برای خودرو‌ در میان صاحب نظران صحبت‌هایی شده اما همچنان برخی صاحبان خودرو نسبت به تاثیر این مواد افزودنی ابهاماتی در ذهن خود دارند.

به صورت کلی استفاده از مکمل‌های سوخت با هدف بهبود عملکرد موتور خودرو در سوخت و ساز و افزایش راندمان خودرو دنبال می‌شود.

نگاهی به سطح بازار نشان می‌دهد، انواع مختلف افزودنی‌های سوختی در جایگاه‌های سوخت یا تعمیرگاه‌ها و یا فروشگاه های محصولات خودرویی وجود دارد که در قالب مدل‌های تثبیت کننده‌های سوخت، تقویت کننده‌های اکتان، پاک کننده‌های انژکتورشور و ضد یخ گازوئیل تقسیم می‌شود.
 
کارکرد این افزودنی‌ها به این صورت است که به طور مثال، تثبیت کننده سوخت با هدف خارج کردن رطوبت و خوردگی از سیستم، تقویت کننده اکتان با هدف روان کننده برای حفاظت از سایش قطعات داخل موتور و افزایش راندمان، پاک کننده‌های انژکتورشور به منظور بهبود عملکرد خودرو در قسمت انژکتور خودرو و در نهایت ضد یخ گازوئیل برای گردش بهتر سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته استفاده از مکمل‌های سوخت با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف متفاوت است و یا اگر خودرو در زمان طولانی مدت خاموش مانده برای شروع آن باید از مکمل متفاوت سوخت استفاده کرد تا با از بین رفتن رسوب داخل سیستم، خودرو به راحتی شروع به کار کند.

برخی کارشناسان خودرو معتقدند در صورتی که طول عمر خودرو و پیمایش آن بالا است، استفاده از این مکمل‌ها می‌تواند اثربخش باشد.
 
این در شرایطی است که در این بخش نظرات مخالف متعددی نیز وجود دارد به گونه‌ای که کارشناسان و فعالان حوزه پالایش و پخش بار‌ها بر نیاز نبودن استفاده از این مکمل‌ها تاکید داشته و معتقدند که سوخت توزیع شده به میزان لازم افزودنی‌های مورد نیاز را دارد و تبلیغات موجود در این زمینه جنبه تجاری دارد و در موضعی جدی‌تر شرکت پخش فرآورده های نفتی فروش هرگونه مکمل‌های سوخت را در جایگاه‌های سوخت غیرقانونی می‌داند.
 
**عرضه غیرقانونی مکمل‌های سوخت در جایگاه‌ها
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *