بیش از نیمی از ساختمانهای بلندمرتبه پایتخت پایان کار ندارند
به گزارش گروه جامعه ، مهدی صالحی، با اشاره به بررسی لایحه ایمنی ساختمانهای ناایمن با اولویت حریق در جلسه روز یکشنبه شورای اسلامی شهر تهران، گفت: براساس این لایحه ساختمانهای بلندمرتبه ناایمن توسط سازمان آتش نشانی شناسایی و برای آنها دستور العمل ایمنی تهیه خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که پیش از این نیز چنین اقداماتی از سوی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و سازمان آتش نشانی صورت گرفت، اظهار کرد: تفاوت این لایحه با قوانین پیش از خود در این است که این بار برای اجرای دستورالعملها و نظارت بر آنها یک سری ضمانتهای اجرایی دیده شده است. همچنین برای تمامی شخصیتهای حقوقی که در کمیته ایمنی مسئولیت دارند، تعهداتی پیش بینی شده است.
صالحی ادامه داد: به طور مثال، اگر مالکی دستورالعمل ایمنی را اجرا نکرد، اتحادیه مربوط باید این کار را انجام دهد یا شهرداری به مرجع قضایی مراجعه و تقاضای حکم قضایی کند.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با تاکید بر اینکه با تصویب لایحه مذکور به دنبال انسجام عملکردی هستیم، تصریح کرد: با این روش، پایش ایمنی ساختمانها سامانهمند و هوشمند میشود؛ به این معنی که ساختمان ناایمنی که دستورالعمل ایمنی را اجرا کرده است، به فراخور دستورالعملهای ایمنی، میزان بهره برداری، قدمت و نوع ایمنی، در یک بازه زمانی مشخص ایمن محسوب میشود و پس اتمام اعتبار دوره، به طور مجدد مورد پایش قرار میگیرد.
صالحی با اشاره به اهمیت این لایحه گفت: واقعیت این است که از حدود ۵ هزار ساختمان بلندمرتبه، حدود ۳ هزار مورد گواهی پایان کار ندارند. این به آن معنا است که دستورالعلهای ایمنی این ساختمانها دقیق نیست.
وی تاکید کرد: از آن جا که مالکان طبق قانون برای گرفتن پایان کار الزام ندارند، با تکیه بر این لایحه تلاش میکنیم به سراغ ایمنی این نوع از ساختمانها برویم.