آغاز خروج تدریجی ایران از برجام؟
وی افزود: بیانیه شورای عالی امنیت ملی در روز ۱۸ اردیبهشت میگوید ایران دیگر به سقف ۳۰۰ کیلویی برای اورانیوم کم غنی شده و سقف ۱۳۰ تنی برای آب سنگین – که جزو تعهدات اصلی برجامی ایران در حوزه انباشت مواد هستهای است - متعهد نخواهد بود. با سرعت فعلی، ایران زودتر از ۱۸ تیر (پایان مهلت ۶۰ روزه) از سقفهای تعیین شده در برجام عبور خواهد کرد.
این کارشناس مسائل بین المللی تاکید کرد: انباشت مواد هستهای برای برداشتن گامهای بعدی در حوزه غنی سازی ضروری است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز هفته گذشته اعلام کردند به جز مصوبه شورای عالی، ایران اگر لازم باشد، «گامهای مقتضی» دیگری هم برخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: درباره مسائل ناموسی انقلاب مذاکره نمیکنیم
محمدی اظهار داشت: برجام برای آمریکا، اروپا و حتی اسرائیل دارای مطلوبیت بسیار بالایی است و به ویژه دسترسی اطلاعاتی که برای آنها ایجاد کرده و تاخیری که به برنامه هستهای ایران تحمیل کرده، به هیچ روش دیگری قابل دست یابی نیست.
وی تاکید کرد: ایران نه فقط خروج تدریجی از برجام را آغاز کرده بلکه تصمیم گرفته [است] از سایر مولفههای قدرت خود هم برای هزینهمند کردن اقدامات آمریکا استفاده کند. تا زمانی که تحریمها ادامه داشته باشد، این روند متوقف نخواهد شد. ظرف چند ماه خواهیم دید که کدام طرف مجبور به تغییر محاسبه خواهد شد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان همچنین اظهار داشت که در گزارش جدید منتشر شده از سوی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اشاره صریحی به دستور شورایعالی امنیت ملی مبنی بر توقف برخی اقدامات ایران تحت برجام در چارچوب مواد ۲۶ و ۳۶ شده است.
این گزارش نخستین گزارش آژانس پس از اعلام روز ۱۸ اردیبهشت ایران در تعلیق برخی محدودیتهای برجامی از جمله محدودیت ذخیره اورانیوم غنی شده و آب سنگین است.