اعلام برنامه تعطیلی تالارهای نمایشی تئاتر شهر/ اعتراض ۴۱ ناشر
• برنامه تعطیلی تالارهای نمایشی تئاتر شهر اعلام شد
برنامه تعطیلی تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر همزمان با فرا رسیدن سالروز رحلت حضرت امام خمینی (ره) و قیام خونین پانزده خرداد اعلام شد. به گزارش تسنیم، واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاتر شهر خبر داد تمامی آثار نمایشی به صحنه رفته در مجموعه تئاتر شهر روزهای سه شنبه ۱۴ و چهارشنبه ۱۵ خرداد ماه به مناسب فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد اجرایی ندارند.
• ۴۱ ناشر اعتراض خود را تحویل هیئت تجدید نظر دادند
رئیس هیات تجدید نظر تخلفات سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران از ثبت ۴۱ اعتراض در دبیرخانه این هیئت خبر داد. نیکنام حسینپور از ثبت ۴۱ شکایت به دبیرخانه این هیئت خبر داد و گفت: ۴۱ ناشر تاکنون نسبت به احکام صادره در نمایشگاه کتاب تهران اعتراض خود را به ثبت رساندهاند. به گزارش تسنیم، وی با بیان این مطلب که پایان خرداد آخرین مهلت مقرر برای ثبت شکایت است، افزود: ما بعد از تعطیلات نیمه خرداد جلسات بررسی شکایتها را آغاز خواهیم کرد؛ البته همانطور که گفتم ناشران تا پایان خرداد ماه مهلت دارند تا اعتراض خود را ثبت کنند.
• توصیه به زائران حج تمتع
با توجه به اینکه بیشتر افراد، فقط یک بار به سفر حج تمتع مشرف میشوند، سفرنامهخوانی میتواند زائران را با تأثیرات این سفر روحانی آشنا کند تا از تمام لحظات حج تمتع بهره بیشتری ببرند. به گزارش فارس، این روزها با نزدیک شدن به موعد پروازهای زائران خانه خدا از ۱۷ تیر، خانوادههای زیادی در تب و تاب آمادگی برای این سفر مقدس هستند؛ سفری که غالبا در آن، پدر و مادر خانواده یا سالخوردهترین اعضا که حالا نوبتشان رسیده، باید آماده این سفر شوند، دل از خانواده و فرزندان بکنند، به خیل عظیم مسلمانان سراسر جهان بپیوندند و از عمق وجود، ندای «لبیک اللهم لبیک» سر دهند. این سفر که به سختی نصیب هر کس میشود، آمادگی روحی و معنوی زیادی میطلبد. به قول برخی از روحانیون کاروان ها، آمادگی ویژه و جمع و جور کردن خودمان برای اینکه سفر خوبی داشته باشیم، حداقل یک سال مانده به این سفر باید شروع شود. از جمله پیشنهادهای ویژهای که زائران حج تمتع میتوانند روی آن فکر کنند، سفرنامهخوانی است. خیلیها به سفر حج رفتهاند و ذوقی و قلمی هم داشتهاند و در نتیجه، تأثیرات این سفر روحانی را نوشتهاند. بر همین اساس زائران خانه خدا میتوانند قبل از رفتن به خانه خدا، با این سفرنامهها آشنا شوند و آنها را بخوانند و از همین حالا در حال و هوای مکه و مدینه و خانه خدا و شبهای حرم و…قرار گیرند. سفرنامه «خسی در میقات» جلال آل احمد و «حج» علی شریعتی، جزو سفرنامههای معروف معاصر ما هستند که به زبان سادهای هم نوشته شده است؛ مخصوصا سفرنامه جلال. سفرنامههای هدایتالله بهبودی به نام «سفر به قبله» هم جالب است؛ چرا که مقام معظم رهبری هم بر آن یادداشتی نوشتهاند.
• صدا و سیما باید نگاه خود را به موضوع موسیقی تغییر دهد!
یک ترانه سرا و آهنگساز که در کارنامه خود قطعات طفلکی، پناهم باش و آلبوم پسرای مشرقی و ... را دارد درباره ترانه و موسیقی تیتراژ سریالهای تلویزیونی صحبت کرد. افشین سیاهپوش به برنا گفت: هیچ ترانه ای، تاثیر مهمی در ارائه مضمون فیلمنامه یک سریال به مخاطب ندارد، کما اینکه در برخی مواقع میبینیم ترانه و موسیقی متن سریالها هیچ ربطی به موضوع و مضمون آن سریال ندارد. وی افزود: متن و موضوع یک سریال باید آنقدر جذاب و گرم باشد که قرار نباشد ترانه تیتراژ تاثیری بر کیفیت آن بگذارد. سیاهپوش درباره حمایت صدا و سیما به عنوان یک رسانه تاثیر گذار از روند موسیقی و چگونگی استفاده از آن در تولیدات تلویزیونی گفت: صدا و سیما باید نگاه خود را به موضوع موسیقی تغییر دهد و این نگاه محدود را به روز رسانی کند، چرا که موسیقی عامل مهمی در انتقال مسائل اجتماعی و فرهنگی است و از این منظر قطعاً میتواند کمک حال رسانه ملی باشد.
• اتفاقات تئاتر باید رو به رشد باشد نه بازگشت به گذشته
مدیر انجمن هنرهای نمایشی استان کرمانشاه با بیان اینکه مدیر جدید امور تئاتر استانها در اداره کل هنرهای نمایشی باید پاسخگو و آشنا به شرایط و مشکلات آنها باشد، گفت: امیدوارم هر اتفاقی که در حوزه تئاتر بویژه در استانها رخ میدهد رو به رشد باشد نه بازگشت به گذشته. به گزارش ایسنا، محمدرضا درند درباره تغییرات مدیریتی در تئاتر استانها بیان کرد: ما در امور استانهای اداره کل هنرهای نمایشی چند دوران مختلف را تجربه کردیم و مدیر و نیروی خوب کم نداشتیم، مثلاً در یک دورانی که آقای لک مدیر بودند یادگار باقی مانده؛ مجموعه تئاتر شهر هاست که در استانها افتتاح شدند، اما بعد از ایشان چند نفر آمدند که هیچکدام ثبات مدیریتی نداشتند و شرایط مناسبی وجود نداشت و وقتی آقای اتابک نادری آمدند شاهد اتفاقات خوبی بودیم و خیلی از تنشها و کشمکشهایی که در استانها بود، برطرف شد.
• «نون. خ» رمضانی میشود
نویسنده سریال «نون. خ» از نگارش فصل جدید این سریال برای رمضان سال آینده خبر داد و دربارهی جزئیات نگارش آن توضیحاتی را مطرح کرد. امیر وفایی به ایسنا گفت: سریال «نون. خ» قرار است برای ماه رمضان سال آینده کار شود. وی درباره جزئیات نگارش این سریال گفت: تقریباً کار را شروع کردهایم. قصه را پیش میبریم تا به مرحله نهایی برسیم. به همراه آقای سعید آقاخانی هر روز جلسه داریم و قصه را چکشکاریهایی میکنیم تا به مرحله نگارش برسانیم.این نویسنده درباره فضای قصه فصل دوم «نون. خ» گفت: قصه این سریال تغییر میکند. آن قصهای که در فصل اول بود بسته شده است، اما همان بازیگران در فضای جدید با یک قصه جدید را خواهیم داشت.
• حسام منظور «الیزابت باتوری» را به صحنه میبرد
نمایش «الیزابت باتوری» به کارگردانی حسام منظور که زندگی یک کنتس خون آشام قرن هفدهم میلادی را روایت میکند مردادماه به صحنه خواهد رفت. به گزارش مهر، حسام منظور، بازیگر تئاتر و تلویزیون که این روزها سریال «برادرجان» را روی آنتن دارد درباره فعالیتهای اخیرش در تئاتر به خبرنگار مهر گفت: قصد دارم بعد از ۲ سال دوری از فضای تئاتر نمایش «الیزابت باتوری» را مرداد ماه در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه ببرم. الیزابت باتوری کنتس خون آشام مجارستان در قرن هفدهم است که زندگی او تا کنون چندین بار مورد اقتباس آثار سینمایی قرار گرفته است.