صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آماری از فرزندان حاصل از مادران ایرانی و پدران خارجی وجود ندارد/ برخی از ازدواج ها شرعی اما غیرثبتی است

۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۲۲۰۶۶
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: آمار تعداد فرزندان متولد شده از ازدواج مادران ایرانی با پدران خارجی در جایی ثبت نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، یکشنبه ۲۲ اردیبهشت بود که نمایندگان مجلس در جلسه علنی  کلیات لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را با ۱۸۸ رای موافق، ۲۰ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی تصویب کردند.

در صورت اجرای این لایحه، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی تابعیت ایرانی خواهند گرفت.

«آیا آماری از این فرزندان که می توانند تابعیت ایرانی بگیرند وجود دارد؟» این سوالی بود که خبرنگار گروه جامعه بود که سیف الله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور پرسید.

ابوترابی این سوال را اینگونه پاسخ داد: «هیچ دستگاهی آمار دقیقی از تعداد فرزندانی که از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی متولد شده اند، ندارد.»

وی ادامه داد: از آنجایی که آمار این فرزندان تاکنون ثبت نشده است، هیچ شخص و دستگاهی نمی‌تواند آمار درستی در این رابطه ارائه دهد چرا که متولی مشخصی برای این امر وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کشور متولی این قانون نیست، افزود: ما نه پیشنهاد دهنده و نه پیگیری کننده این قانون هستیم، بنابراین در این خصوص آماری در سازمان ثبت احوال کشور موجود نیست.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در رابطه با ازدواج دختران ایرانی با مردان خارجی، اظهار داشت: یک تعداد خانم‌های ایرانی هستند که با پروانه صادره از سوی استانداران ازدواج می‌کنند و از این طریق برای فرزندان خود گواهی ولادت اتباع خارجی دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: اما عده‌ی زیادی از دخترانی که به عقد مردان خارجی در می‌آیند، ازدواج شرعی غیر ثبتی انجام می‌دهند. برای مثال دختری ایرانی در مناطق عشایری سیستان و بلوچستان با مردی غیر ایرانی ازدواج می‌کند. این ازدواج به لحاظ شرعی درست است، اما چون در جایی ثبت نشده است به ازدواج شرعی غیرثبتی معروف است؛ بنابراین کسی نمی‌تواند آماری در این خصوص ارائه دهد.

ابوترابی خاطرنشان کرد: بحث‌های عددی و آماری که در این رابطه مطرح می‌شود مبنایی نیست و سندیت ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *