از هر فعلی که در جهت رونق تولید باشد، با همه وجود حمایت میکنیم/ مطلقا نباید اجازه داد که کارگاههای تولیدی متوقف شود
وی با اشاره به توسعه استان خراسان جنوبی نسبت به گذشته، ادامه داد: باید نسبت به کارهایی که انجام شده، خداوند متعال را شاکر باشیم و مسئولانی که این گامها را برداشتند، حتما نزد خدا ماجور هستند.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: مدیریت در نظام اسلامی با مدیریت در نظامهای دیگر متفاوت است و اولین تفاوت آن این است که در این نوع مدیریت انسان قبل از هرچیز خود را در محضر پروردگار متعال میبیند و قبل از اینکه بخواهد به ارباب رجوع، مدیران سلسله مراتب و عموم مردم پاسخگو باشد، باید به خداوند متعال پاسخگو باشد و شاید این جهت، قویترین انگیزه را برای مدیران در انجام مدیریت و برای کارکنان در انجام خدمت ایجاد نماید.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه امروز قویترین نظام کنترلی، خود کنترلی است، افزود: در همه نظامات میگویند قویترین نظام کنترلی آن است که خودِ کارکنان قانونمند عمل کرده و تخلف نکنند.
وی بیان داشت: نظام خودکنترلی به عنوان کارآمدترین نظام کنترلی در گرو اعتقاد به خداست و هرچه معنویت و اخلاق در یک سازمان بیشتر باشد، تخلف و نارسایی کمتر و کارآمدی بیشتر است.
رئیس قوه قضاییه خطاب به اعضای شورای اداری استان خراسان جنوبی تاکید کرد: باید تلاش کرد که مجموعههای تحت فرمان شما هرچه بیشتر با معنویت و اخلاق اداری، عمومی و حرفهای آشنا شوند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان طبق همه آمارها پایینترین ورودی را از جهت جرایم ارتکابی به نیروی انتظامی و دستگاه قضایی داریم که قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه به نسبت استانهای دیگر پایینترین رقم جرم و جنایت را در استان خراسان جنوبی داریم، گفت: خراسان جنوبی پایینترین رقم جرم ارتکابی را دارد و سهم اصلی این موضوع مربوط به فرهنگ، دینمداری و اخلاق و معنویت مردم این استان اعم از شیعه و سنی است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: پایبندی مردم این استان به اخلاق و معنویت باعث شده که جرم و جنایت در این استان به صورت نسبی پایینترین نرخ را داشته باشد.
آیت الله رئیسی خطاب به مدیران استان خراسان جنوبی اظهار کرد: ضمن مدیریت در حوزههای کاری و اجرایی باید بر گسترش اخلاق و معنویت به عنوان یک اصل اساسی که در کارآمدی بسیار نقش آفرین و موثر است، تاکید شود.
وی با اشاره به ضرورت حفظ کرامت کارکنانِ زیرمجموعه و نیز نسبت به ارباب رجوع تاکید کرد: این جهت یک نگاه مشتریمداری است. در نظام کاری میگویند حق با مشتری است؛ ولی در کلام امام علی (ع) پیرامون نظام مدیریتی آمده است که باید مردم را دوست داشت که این موضوع را در آموزههای مدرن نظام مدیریتی هم نداریم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: آدم وقتی مردم را دوست داشته باشد، احساس خستگی نمیکند و توقع تشکر ندارد؛ چون محبت مردم خیلی مهم است و باید همه افتخارمان در زندگی این باشد که داریم به مردم خدمت میکنیم.
آیت الله رئیسی با تاکید بر نظارت بر بخشهای مختلف، تصریح کرد: در نظام نظارتی و کنترلی، یک سئوال این است که اصل بر اعتماد بر زیرمجموعه است یا کنترل آنها؟
وی ادامه داد: در نگاه امام علی (ع) اصل بر هردو است؛ یعنی آنجا که سخن از گزینش افراد برای بکارگماردن است، میفرمایند از خانوادههای صالح و افراد ریشهدار و مورد اعتماد برگزین و آنجا که سخن از کنترل است، میفرمایند عیونی و بازرسانی بگذار که اهل صدق و وفا باشند و خوبها و افراد مورد اعتماد را کنترل کنند که بد نشوند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: نباید هیچ زمانی از کنترل نگران بود؛ چراکه کنترل برای افزایش اعتماد است. اعتماد یک امر مقطعی نیست و نیاز به تداوم دارد و تداوم اعتماد در گرو کنترل و نظارت است و این نظارتها میتواند کار، کارآمدی و سلامت در مجموعه را تضمین نماید؛ لذا حتما نسبت به خوبانِ تحت مجموعه نیز کنترل داشته باشید؛ چراکه کنترل میتواند آسیبها را کم کند و کارآمدی را افزایش دهد.
آیت الله رئیسی به عنوان نکته دیگر مسئله اجرای عدالت را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: در نظام اسلامی، امام عادل در راس نظام است حال سئوال این است که آیا بودن امام عادل در راس نظام اسلامی برای اجرای عدالت در تمام لایههای حکومت کفایت میکند یا اینکه هر فردی که در حاکمیت کار میکند باید از ملکه عدالت بهرهمند باشد؟آیت الله رئیسی به عنوان نکته دیگر مسئله اجرای عدالت را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: در نظام اسلامی، امام عادل در راس نظام است حال سئوال این است که آیا بودن امام عادل در راس نظام اسلامی برای اجرای عدالت در تمام لایههای حکومت کفایت میکند یا اینکه هر فردی که در حاکمیت کار میکند باید از ملکه عدالت بهرهمند باشد؟
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: یعنی اگر امام عادل در راس نظام است، ولی کارگزاران در سلسله مراتب از ملکه عدالت بهرهمند نشوند، مگر ممکن است که مردم مزه شیرین عدالت را بچشند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: عدالت نسبت به امام المسلمین حتمی است، اما اینکه فقط امام المسلمین عادل باشد کافی نیست بلکه همه کسانی که تحت اشراف امام المسلمین اقدام میکنند نیز باید در سطوح مدیریتی از ملکه عدالت برخوردار باشند.
وی بیان داشت: باید همه ما در دستگاههای مختلف مجریان فرمان مقام معظم رهبری باشیم و در اجرا پیش رویمان بایدها و نبایدها را قرار داده و به فعلها و ترک فعلها توجه کنیم.
رئیس قوه قضاییه با تاکید براینکه معتقدم افراد بیشتر از فعلها در ترک فعلها باید مورد سئوال قرار گیرند، افزود: گاهی خسارت برخی از ترک فعلها به نظام و کشور و مردم بیشتر از بسیاری از فعلها است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: برنامه ما در دستگاه قضایی در این دوران تحریم بر این است که از هر فعلی و هر اقدام مدیران که شجاعانه، مبتکرانه، خلاقانه، برای حفظ اقتصاد ملی، برای دور زدن تحریمها، برای کارآمدی دستگاه مربوطه خودشان، برای رونق تولید و برای جلوگیری از توقف یک کارگاه اقدام کنند، با همه وجود حمایت کنیم و باید همه کشور از مدیران شجاع حمایت نمایند.
وی با بیان اینکه مدیر شجاعِ خطرپذیر در این دوران بسیار ارزشمند است، گفت: مدیری که دستش به کار نمیرود و دستش بلرزد که این کار را بکنم یا نکنم در این دوران خصوصا در دوانی که دشمنان با جنگ اقتصادی و سیاسی و روانی که دارند عرصه را به ملت ما تنگ میکنند، کار پیش نمیرود و هرجا که کار پیش رفته با یک مدیریت جهادی همراه بوده است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: امروز دشمن به دنبال این است که ایجاد یاس کرده و نظامات ما در جامعه سست کند، یکی از نظامات ما توزیع عادلانه کالا، قیمت گذاری و نظارت بر قیمتها است و اینها میخواهند نشان دهند که بر بازار کنترلی نیست در حالی که مدیران میتوانند بر بازار کنترل داشته باشند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه مطلقا نباید اجازه داد که کارگاههای تولیدی متوقف شود، افزود: اگر مشکلی در تولید، مواد اولیه، پرداخت و تسهیلات دارند باید رفع شود.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: تنها راه حجم بالای نقدینگی، هدایت به سمت تولید است که جلوی تورم و رکود را میگیرد و اگر این حجم نقدینگی به سمت دلالی برود مشکلات در کشور مضاعف میشود.
وی تاکید کرد: تسهیلات باید فقط به تولیدکننده پرداخت شود و اگر به سمت تولید برود، گره گشا خواهد بود.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: علیرغم همه دشمنیهای دشمنان، با توجه به زمینههایی که وجود دارد از جمله نیروی متراکم کارآمد جوان و مدیران لایق، امکان برون رفت از همه مشکلات کاملا وجود دارد و به معنای واقعی میتوانیم.
آیت الله رئیسی با تاکید بر توجه به اقتصاد سنگ، گردشگری و گیاهان دارویی در استان خراسان جنوبی و تلاش برای فعال کردن آنها، افزود: اقدامات ماندگاری در این استان انجام شده است.آیت الله رئیسی با تاکید بر توجه به اقتصاد سنگ، گردشگری و گیاهان دارویی در استان خراسان جنوبی و تلاش برای فعال کردن آنها، افزود: اقدامات ماندگاری در این استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در گام دوم انقلاب آزمون و خطا از نظر مردم و قانون و مقام معظم رهبری پذیرفته نیست، گفت: باید کارهای متقن انجام شود و با تدبیر عمل کرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه به گفته استاندار خراسان جنوبی انسجام با محوریت نماینده مقام معظم رهبری در این استان، مثال زدنی است، گفت: توسعه یافتگی این استان در پرتو انسجام است.
آیت الله رئیسی بیان داشت: اگر انسجام نباشد و اختلاف در منطقهای وارد شود، از در دیگر توسعه یافتگی بیرون میرود.
وی در پایان با قدردانی از همراهی استاندار و نماینده مقام معظم رهبری با دادگستری استان خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که فعالیتهای همه بتواند گره گشایی از کار مردم را ایجاد کند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز دشمن به دنبال ناامیدکردن مردم است و ما باید سخت به دنبال امیدوار کردن مردم باشیم. هرکسی هرکاری در گوشهای بکند و مردم را ناامید کند، بداند که در جهت خواست دشمن قدم برداشته است و هرکاری که در جهت امیدوار کردن مردم انجام شود، به انقلاب، نظام و اعتماد مردم نسبت به کشور و کارآمدی نظام کمک کرده و در جهت راهبردهایی است که امروز نظام جمهوری اسلامی دارد.