صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلایل افت قیمت دلار در بازار/ تاثیر بانک مرکزی در کاهش قیمت

۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۵۲۱۸۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی گفت: عوامل و متغیر‌های مختلف طی روز‌های اخیر موجب کاهش قیمت دلار در بازار شد.

هادی حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره دلایل کاهش قیمت دلار در بازار با طرح این سئوال که چرا زمانی که قیمت ارز به ۲۰ هزار تومان رسید ماندگار نشد؛ اظهار کرد: به دلیل اینکه قیمت ارز در آن مقطع ۲۰ هزار تومان نبود و اگر باقی می‌ماند بسیاری از کالا‌های وارداتی دیگر توجیه اقتصادی نداشتند و بازار در رکود می‌رفت.

وی افزود: اگر این قیمت باقی می‌ماند، برخی از اجناس به حدی گران می‌شد که به دلیل کاهش قدرت خرید، دیگر توان خرید وجود نداشت و اختلال در اقتصاد کشور به وجود می‌آمد.

این کارشناس اقتصادی گفت: همین دلایل را امروز می‌توان درباره دلار ۱۵ هزر تومانی نیز بیان کرد، بر اساس متغیر‌های بنیادی اقتصاد، قیمت دلار نمی‌تواند ۱۵ هزار تومان باشد، یکی از راهکاری تعیین قیمت دلار، مابه التفاوت تورم داخلی به تورم خارجی است اگر این منطق بکار می‌بردیم، قیمت دلار تا پایان سال گذشته می‌توانست ۱۰ هزار تومان باشد، اما به دلیل متغیر‌های بیرونی که بیشتر سیاسی بود این اتفاق نیفتاد.

حق شناس ادامه داد: طی روز‌های اخیر به دلیل اتفاقات سیاسی که صورت گرفت، موجب شد متغیر‌های سیاسی تضعیف شود و قیمت افت کند.

وی یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت ارز را صدوربخشنامه بانک مرکزی برای ارز‌های صادراتی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر اینکه ۴۰ درصد از ارز حاصل از صادرات را صادرکنندگان می‌توانند خودشان واردات انجام دهند و مابقی را به صورت ارز نیمایی به واردکننده تحویل دهند به دلیل اینکه در سطح عرضه اثرگذار شد موجب افت قیمت در بازار شد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته طی سالیان گذشته نیز هر گاه قیمت دلار نوسانات شدید داشت پس از مدتی به ثبات رسید که این موضوع هم در کاهش قیمت ارز می‌تواند اثرگذار باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *