صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرسودگی شغلی بیماری اعلام شد/ پاسخ وزارت بهداشت به خبر «کمبود پانسمان بیماران پروانه‌ای ای بی» / خط قرمز‌ها در بازار تجهیزات پزشکی

۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶:۵۰
کد خبر: ۵۲۱۳۸۶
فرسودگی شغلی بیماری اعلام شد، پاسخ وزارت بهداشت به خبر «کمبود پانسمان بیماران پروانه‌ای ای بی»، خط قرمز وزارت بهداشت در بازار تجهیزات پزشکی و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، فرسودگی شغلی بیماری اعلام شد، پاسخ وزارت بهداشت به خبر «کمبود پانسمان بیماران پروانه‌ای ای بی»، خط قرمز وزارت بهداشت در بازار تجهیزات پزشکی، آپنه خواب احتمال ابتلا به سرطان در زنان را افزایش می‌دهد، پوشش دارو‌های ضروری نیازمند بازنگری در بسته بیمه خدمات پایه سلامت، خطر زیاده‌روی در مصرف ویتامین B برای زنان و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

• "فرسودگی شغلی" بیماری اعلام شد
سازمان جهانی بهداشت (WHO) فرسودگی شغلی یا کارزَدگی را به طور رسمی یک بیماری اعلام کرد. به گزارش ایسنا، این سازمان که در حال حاضر مجمع جهانی بهداشت را در ژنو برگزار می‌کند، روز گذشته (دوشنبه) یک سال پس از توصیه کارشناسان جهانی سلامت، فرسودگی شغلی را به فهرست خود در طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD) اضافه کرد. این بیماری از سال ۲۰۲۲ میلادی به طور جهانی به رسمیت شناخته خواهد شد و نمونه‌هایی برای تشخیص، درمان و پوشش‌دهی علائم فرسودگی شغلی برای ارائه‌دهندگان خدمات درمانی و بیمه‌گران فراهم خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت، فرسودگی شغلی را "استرس مزمن محیط کار که به درستی مدیریت نشده است" توصیف کرده و سه نشانه زیر را برای آن در نظر گرفته است:

- احساس کمبود انرژی، خستگی و فرسودگی

- افزایش فاصله روحی با شغل یا احساسات منفی‌گرایی یا احساس پوچی نسبت به شغل

- کاهش کارآمدی حرفه‌ای و شغلی

در فهرست طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها (ICD) به این نکته اشاره شده که فرسودگی شغلی به طور خاص پدیده‌ای در محیط کاری بوده و نباید برای توصیف تجربیات مشابه در دیگر زمینه‌های زندگی به کار برده شود.

 

• پاسخ وزارت بهداشت به خبر «کمبود پانسمان بیماران پروانه‌ای ای بی»

به دنبال انتشار اخباری مبنی بر کمبود پانسمان میپلکس برای بیماران ای‌بی، مشاور معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: به دنبال پیش‌بینی‌های صورت گرفته از سال گذشته، از نظر تامین پانسمان میپلکس حداقل تا اواخر سال جاری مشکلی نداریم و این پانسمان‌ها به میزان کافی و با کیفیت خوب در کشور وجود دارند. به گزارش ایسنا، جمشید کرمانچی در واکنش به خبر کمبود پانسمان میپلکس برای بیماران ای‌بی، افزود: طبق پیش‌بینی که از سال گذشته برای تامین پانسمان میپلکس داشتیم، پانسمان باکیفیت و خوبی در بین بیماران توزیع شده است و در حال حاضر هم در کشور وجود دارد. وی با بیان اینکه در حال حاضر از نظر تامین پانسمان میپلکس حداقل تا اواخر سال جاری مشکلی نداریم و به میزان کافی و با کیفیت خوب در کشور وجود دارد، افزود: بنابراین درباره پانسمان بیماران ای‌بی در حال حاضر هیچ مشکلی نداریم.

 

• خط قرمز وزارت بهداشت در بازار تجهیزات پزشکی
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: بحث کیفیت و اثربخشی تجهیزات و ملزومات پزشکی خط قرمز وزارت بهداشت است. به گزارش مهر، سیدحسین صفوی، در خصوص برگزاری نمایشگاه تجهیزات و ملزومات پزشکی (ایران هلث)، اظهار کرد: در چند سال گذشته نمایشگاه ایران هلث یکی از بزرگترین رویداد‌های حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی بوده که امسال نیز با محوریت پررنگ‌تر نقش تولید کنندگان داخلی برگزار می‌شود. به گزارش مهر، وی با بیان اینکه در رویداد ایران هلث تمامی مصرف کنندگان اعم از دولتی و بخش خصوصی شرکت می‌کنند، افزود: تولیدکنندگان آخرین دستاورد‌های خود را که موفق به دریافت تاییدیه از سوی وزارت بهداشت شده‌اند را به معرض نمایش می‌گذارند که قاعدتاً فرصت خوبی است تا تولیدکنندگان داخلی شاهد رونق بیشتری باشند.

• آپنه خواب احتمال ابتلا به سرطان در زنان را افزایش می‌دهد
به گفته محققان، افراد مبتلا به آپنه خواب (نوعی اختلال تنفسی در خواب) با افزایش ریسک ابتلا به سرطان روبرو هستند و این احتمال در زنان بیش از مردان است. به گزارش مهر، «آتاناسیا پاتاکا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آریستوتل یونان، در این باره گفت: «مطالعات اخیر نشان داده اند که میزان کم اکسیژن خون در طول خواب و اختلال خواب نقش مهمی در بیولوژی انواع مختلف سرطان دارد.» در این مطالعه، داده‌های مربوط به بیش از ۱۹ هزار بیمار مبتلا به آپنه خواب در اروپا به منظور ارزیابی رابطه بین شدت آپنه خواب انسدادی، میزان پایین اکسیژن خون و ریسک سرطان بررسی شد. در افراد مبتلا به اختلال خواب، مسیر جریان هوا در طول مدت خواب چندین بار به طورکامل یا نسبی بسته می‌شود و در نتیجه میزان اکسیژن خون کاهش می‌یابد. علائم شایع این اختلال، خروپف کردن، خواب مختل شده و خستگی بیش از حدزیاد است.

  • فقط داروخانه‌ها مجاز به فروش داروی گیاهی هستند
    مدیرکل امور فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه عطاری‌ها تنها مجاز به عرضه گیاهان دارویی هستند، گفت: فروش دارو‌های گیاهی تنها در داروخانه مجاز است. به گزارش مهر، مهناز خانوی، با تاکید بر اینکه عطاری‌ها تنها اجازه فروش گیاهان دارویی بسته بندی و فله را دارند، عنوان کرد: اگر فرآورده‌ای بسته بندی بوده و ادعای درمانی داشته باشد مجاز به عرضه در عطاری‌ها نیست. به گزارش مهر، وی با تاکید بر اینکه فروش فرآورده‌ای که شکل دارویی دارد در عطاری ممنوع است، تصریح کرد: تهیه این فرآورده‌ها تنها از داوخانه‌ها مورد تائید سازمان غذا و دارو است.

• پوشش دارو‌های ضروری نیازمند بازنگری در بسته بیمه خدمات پایه سلامت
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت بر لزوم بازنگری در بسته خدمات بیمه پایه سلامت به منظور تحت پوشش قرار دادن دارو‌های ضروری تاکید کرد. به گزارش ایلنا، حنان حاج محمودی بر بازنگری در بسته خدمات بیمه پایه سلامت تاکید کرد و افزود: بعد از در دستور کار قرار گرفتن اصلاح کدینگ در سازمان بیمه سلامت و بررسی ۲ هزار و۴۰۰ دارو و مقایسه آن با کد IRC سازمان غذا و دارو بسته خدمتی در این بخش به ۱۸۰۰ قلم دارو کاهش یافت، چرا که در بسته فعلی حدود ۶۰۰ دارو تولید نمی‌شود و یا قیمت‌گذاری نشده است. وی ادامه داد: همچنین بخشی از دارو‌های موجود چندان مورد مصرف قرار نمی‌گیرد و به همین دلیل لازم است که این دارو‌ها از لیست بسته خارج شده و به جای آن دارو‌های ضروری از جمله دارو‌های خوراکی بیماران دیابتی پوشش داده شود.

• سرطان معده، شایع‌ترین سرطان در ایران
به مناسبت هفته جهانی سلامت گوارش، این هفته از سوی سازمان بهداشت جهانی"تشخیص زودرس سرطان گوارش و درمان" نام گرفت تا بر اهمیت پیشگیری و درمان سرطان‌های دستگاه گوارش تاکید کند. دبیر علمی هفته سلامت گوارش با بیان این‌که شایع‌ترین سرطان در کل کشور سرطان معده است، گفت: در آقایان اولین سرطان شایع و در خانم‌ها پس از سرطان پستان، سرطان معده در رتبه دوم قرار می‌گیرد. به گزارش ایسنا، اکرم پورشمس ادامه داد: امروزه در سراسر دنیا سرطان‌ها در حال کنترل هستند، اما از آنجایی که سرطان‌های دستگاه گوارش در ابتدا علائم خاصی ندارند، ممکن است زمان تشخیص بیماری به تعویق بیفتد که با پیشرفت هرچه بیشتر بیماری، هزینه درمان افزایش و شانس بهبود کاهش می‌یابد.

• خطر زیاده‌روی در مصرف ویتامین B برای زنان

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که مصرف دوز بالایی از ویتامین B. با خطر شکستگی سر استخوان ران در زنان مرتبط است. به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده‌است هر چه میزان مصرف مکمل‌های B ۶ و B ۱۲ بیشتر باشد احتمال شکستگی استخوان سر ران در دوران یائسگی افزایش پیدا می‌کند. میزان توصیه شده ویتامین B ۱۲ و B ۶ برای زنان بالای ۵۰ سال به ترتیب ۲.۴ و ۱.۵ میکروگرم است که با مصرف ۱۷۰ گرم ماهی تن پخته شده تامین می‌شود. همچنین مواد غذایی بسیاری وجود دارند که حاوی این ویتامین‌ها هستند.

 

• تولید سوزن‌های الکترود نوار عصب و عضله در کشور
پژوهشگران جوان ایرانی مستقر در یکی از شرکت‌های فناور دانشگاه علوم پزشکی مشهد با روش مهندسی معکوس موفق به تولید سوزن‌های الکترود الکترومیوگرافی شدند و شرایطی فراهم آوردند که کشور با تولید این محصول دانش‌بنیان از واردات آن بی‌نیاز شود. به گزارش ایسنا، مجتبی نوروزی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه شرکت ما از سال ۱۳۹۲ با هدف تولید تجهیزات یکبارمصرف پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد، ادامه داد: با توجه به نیاز موجود در کشور و با اتکا به دانش بومی، محققان ایرانی توانسته‌اند فناوری ساخت سوزن‌های الکترود الکترومیوگرافی را به مرحله تولید و ایجاد ظرفیت‌های بازار و تجاری‌سازی برسانند.

• راهکار‌هایی برای درمان تیک عصبی
یک روانشناس بالینی گفت: تیک‌های عصبی در زمان مشخصی اتفاق نمی‌افتاد و رفتاری کاملا غیر ارادی است و ممکن است به طور ناگهانی در فرد رخ دهد. به گزارش برنا؛ محمد هادی جاذبی زاده درباره تیک‌های عصبی و راه‌های درمان آن، اظهار کرد: تیک‌های عصبی در زبان شناسی رویکرد‌های مختلفی دارد؛ این رویکرد شامل عوامل شناختی و شناخت گرایی، عوامل ژنتیکی و سرشتی، عوامل محیطی و روان کاوی است که هر کدام از این رویکرد‌ها سبب شناسی خاص خود را ارائه می‌دهد، اما مهم است که این سبب شناسی‌ها بین تمام رویکرد‌ها اتفاق افتد.

• شایعترین عامل یائسگی زودرس
عضو هیات علمی پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی ابن‌سینا به نقش عوامل محیطی در بروز یائسگی زودرس اشاره کرد و گفت: آندومتریوز در سال‌های اخیر به شایع‌ترین عامل بروز یائسگی زودرس تبدیل شده است. به گزارش برنا، سهیلا عارفی با اشاره به اینکه هر عاملی که سبب التهاب تخمدان‌ها شود به یائسگی زودرس می‌انجامد، افزود: عفونت‌ها، واکنش‌های دارویی یا حساسیتی از دیگر عوامل بروز یائسگی زودرس هستند. وی افزود: گاهی اوقات این عارضه می‌تواند بر اثر برداشتن بخشی از تخمدان به علت درمان سرطان تخمدان، کیست‌های تخمدانی یا بیماری‌های تخمدانی، به وجود آید.

• عواملی که باعث «ریفلاکس» و «ترش کردن» معده می‌شوند
فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد افراد جامعه دچار ریفلاکس هستند، گفت:چاقی، خوردن فست فودها، برخی داروها، نوشابه و پوشیدن لباس تنگ باعث ایجاد ریفلاکس و ترش کردن معده می‌شود. محمود اسحاق حسینی درباره «ریفلاکس و ترش کردن معده و نشانه‌های آن»، اظهار داشت: بیماری ریفلاکس بیماری شایعی است که از طریق برگشت غذا از معده به مری ایجاد شده و ناشی از چند علت مهم است. وی ادامه داد: حدود ۲۵ درصد جامعه دچار ریفلاکس هستند و ۹۹ درصد نیز در طول عمرشان یکبار ترش کردن را تجربه کرده‌اند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *