صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انعقاد تفاهمنامه با چهار استان زاگرس نشین به منظور نجات جنگل‌ها/ حفاظت و توسعه پایدار منابع زیست محیطی در اولویت برنامه‌های کلان کشور

۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸:۴۹
کد خبر: ۵۲۱۳۸
خبرگزاری میزان: مدیر پروژه حفاظت ازجنگل‌های زاگرسی ایران از انعقاد تفاهم‌نامه بین تمام ذی نفعان حوزه جنگل و سازمان های دخیل از جمله محیط زیست با مدیران چهار استان زاگرس نشین خبر داد.
شیرین ابوالقاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با بیان این که حفاظت از جنگل های کشور در دو بخش خزری و هیرکانی خلاصه می شود، خاطرنشان کرد: حفاظت از جنگل های کشور بر عهده سازمان حفاظت از جنگل ها است اما  سازمان محیط زیست نیز بر حسب وظایف خود دو کارگروه را برای جنگل های خزری و هیرکانی شکل داده بود که در این میان کارگروه جنگل های خزری فعالیت بیشتری داشت.

وی با بیان این که کارگروه جنگل های زاگرسی سازمان محیط زیست با تاکید سازمان بر توسعه پایدار از 18 ماه پیش فعال شد، ادامه داد: این در حالی است که این کارگروه مصوبه خود را در قالب طرح صیانت از جنگل های زاگرس دریافت کرده است که مربوط به سال 79 می شود.

مدیر پروژه حفاظت ازجنگل‌های زاگرسی ایران با تاکید بر این که شرط توسعه پایدار بهره برداری پایدار از منابع است، گفت: آب، خاک، کشاورزی پایداراز یک سو و محل زندگی قوم، ایل و عشیره همچنین جامعه محلی از سوی دیگر از جمله مواردی است که با در اولویت قرار دادن آنها به یک برنامه حفاظت و توسعه پایدار دست یافتیم. این برنامه از سوی سازمان محیط زیست به عنوان برنامه ششم توسعه کشور در این حوزه تعریف شد.

ابوالقاسمی با بیان این که مجلس و دولت به زودی به جمع بندی و ابلاغ قوانین پیشنهادی سازمان محیط زیست کشور در این خصوص می پردازند، اظهار کرد: در صورت تصویب این برنامه، حفاظت و توسعه پایدار منابع زیست محیطی در اولویت برنامه های کلان کشور قرار می گیرد و تمام ذی نفعان بهره برداری های خود را انجام می دهند اما در قالب برنامه ای که به تدریج در یک روند 30 ساله به سمت توسعه پایدار گام بر می دارد.

وی  با بیان این که در قالب برنامه ششم توسعه جایگزینی بهره برداری های ناپایدار با بهره برداری های پایدار انجام می شود، عنوان کرد: این برنامه به صورت پایلوت در هر چهار استان فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری انجام شد و نتیجه آن نیز اثربخش بود.

مدیر پروژه حفاظت ازجنگل‌های زاگرسی ایران با بیان این که در این برنامه موفق شدیم ما به ازای بهره برداری ناپایدار گزینه جایگزین به جوامع محلی معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: به طور مثال توانستیم برخی از بومیان را ترغیب کنیم به جای زغال گیری به انجام صنایع دستی بومی شان بپردازند. این برنامه در یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری توسط زنان اجرایی شد وبه شکل یک الگوی موفق توسط وزارت جهادکشاورزی به تمام زاگرس نشینان ابلاغ شد.

ابوالقاسمی در توضیح این برنامه با بیان این که مدیریت منابع آب، کاشت، داشت و برداشت و نیز نهاده های کشاورزی توسط کشاورزان داوطلب و پیشرو مدیریت شد، تاکید کرد:  بدون این که کوچکترین فشاری به دولت وارد شود و تنها با مدیریت زمان و منابع موفق شدیم در چند مزرعه نمونه تا 58 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنیم.این در حالی است که در نقاطی همانند استان فارس با دمای هوای بالا و به تبع آن میزان تبخیر بالای آب مواجه هستیم.

وی ادامه اجرای برنامه ای را که به صورت پایلوت اجرا شد منوط به تصویب آن تا پایان خرداد دانست و خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته مباحث این حوزه در کارگاه آموزشی در چهار محال و بختیاری با حضور سازمان محیط زیست، سازمان جنگل ها و مراتع، سازمان صنایع دستی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان آب و وزارت کشور، برای تامین زیرساخت های شیوه های جایگزین به بومیان آموزش داده شد.

مدیر پروژه حفاظت ازجنگل‌های زاگرسی ایران  با بیان این که پیش نیاز برنامه در نظر گرفته شده برای زاگرس از هم اکنون آغاز شده است،عنوان کرد: به زودی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تفاهم نامه ای را برای حفاظت از جنگل های زاگرسی با مدیران چهار استان زاگرس نشین امضا می کنند. این تفاهم نامه توسط استاندار به فرماندار ی ها ابلاغ می شود.زیرا فرمانداری ها آخرین حلقه متصل به زنجیره زیستی هستند که اجازه تغییر کاربری، بهره برداری از منابع آب، جنگل و مرتع را می دهند.این برنامه برگرفته از مشارکت بین تمام ذی نفعان و استان ها و سازمان های دخیل است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *