صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقشه‎ای شوم که آمریکا و صهیونیست‎ها برای فلسطین کشیدند؛ معامله قرن به دنبال چیست؟

۱۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰:۲۱
کد خبر: ۵۲۱۳۳۶
طرح موسوم به «معامله قرن» عنوانی است برای آنچه که ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی خود آن را وعده داده و نیز در پی آغاز به کار در کاخ سفید به عنوان راهکاری برای پایان دادن به مناقشه میان فلسطین و رژیم صهیونیستی ارائه داده است.

به گزارش گروه بین الملل ، تاکنون جزئیات زیادی از طرح آمریکا برای مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» منتشر نشده است، اما اخیرا یک روزنامه رژیم صهیونیستی و نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» سندی را منتشر و ادعا کرده که این سند پیش‌نویس طرح آمریکا برای معامله قرن است.

افشای جزئیاتی از طرح معامله قرن

روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» اخیرا جزئیاتی را از طرح معامله قرن که از یک سند محرمانه درز کرده را منتشر کرد به طوری که این گزارش در محافل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی دست به دست می‌شود.

 

 

بیشتر بخوانید: کنفرانس اقتصادی بحرین؛ تلاش بی حاصل ترامپ و کوشنر برای جذاب کردن معامله قرن

 

اسرائیل الیوم جزئیات این طرح را به شرح زیر منتشر کرده است:

توافق

توافقی سه جانبه میان اسرائیل، حماس و دولت فلسطین امضا می‌شود و دولت جدیدی با عنوان «فلسطین جدید» در کرانه باختری و نوار غزه بدون شهرک‌های صهیونیستی ایجاد خواهد شد.

تخلیه سرزمین

تجمع شهرک‌ها مانند قبل به دست صهیونیست‎ها باقی خواهد ماند و برخی شهرک‌های جدا افتاده نیز به آن‌ها ملحق خواهند شد. مسافت شهرک‌ها افزایش یافته تا به این شهرک‌های جدا افتاده برسند.

قدس

قدس تقسیم نخواهد شد و میان رژیم صهیونیستی و فلسطین جدید مشترک باقی خواهد ماند و مرکز فلسطین جدید و اسرائیل خواهد بود. ساکنان عرب شهروندان فلسطین جدید خواهند بود.

غزه

مصر سرزمین‌هایی با هدف ساخت فرودگاه، کارخانه، مراوده تجاری و کشاورزی و به جز ساخت و ساز مسکونی خواهد داد. مساحت و قیمت این زمین‌ها از طریق میانجی و کشور‌های حمایت کننده به توافق طرفین خواهد رسید.

 

 

کشور‌های حمایت کننده

کشور‌هایی که از نظر مالی اجرای این توافق را پشتیبانی می‌کنند شامل: آمریکا، اتحادیه اروپا و کشور‌های تولید کننده نفت حاشیه خلیج فارس هستند. این کشور‌ها هزینه‌ای معادل ۳۰ میلیارد دلار برای فلسطین جدید در طول ۵ سال در نظر گرفته‌اند؛ و هزینه انضمام شهرک‌ها و به خصوص شهرک‌های جدا افتاده به اسرائیل بر عهده خود اسرائیل است.

ارتش

فلسطین جدید ارتش و سلاح نخواهد داشت و تنها سلاح‌های سبک در دست پلیس خواهند یود. توافقی دفاعی میان اسرائیل و فلسطین جدید امضا خواهد شد و اسرائیل محافظت از فلسطین جدید را در برابر تهاجمات خارجی تضمین می‌کند و فلسطین جدید بهای این حفاظت را به اسرائیل می‌پردازد.

مبلغ این هزینه به وسیله میانجی و کشور‌های حمایت کننده میان طرفین به مذاکره گذاشته می‌شود.

حضور جرد کوشنر در منطقه برای گفتگو درباره معامله قرن

طی روز‌های گذشته رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که «جرد کوشنر» داماد ترامپ و مشاور کاخ سفید در امور خاورمیانه برای گفتگو با مقامات صهیونیست، اردن و مغرب، به خاورمیانه سفر کرده است.

«برایان هوک»، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا و نیز «جیسون گرینبلات»، فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه نیز در این سفر همراه کوشنر هستند.

در همین راستا در روز‌های ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) یک نشست اقتصادی در منامه بحرین برگزار شود؛ نشستی که وزیران اقتصاد به‌همراه سران شرکت‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی در آن حضور خواهند داشت.

روزنامه اسرائیل الیوم در گزارشی به نقل از یک منبع در کاخ سفید نوشته که نشست اقتصادی منامه به احتمال زیاد بر ابعاد اقتصادی طرح معامله قرن تمرکز خواهد کرد، ولی ابعاد سیاسی نیز خواهد داشت.

 

 

واکنش‌ها به طرح موسوم به معامله قرن

واکنش شیخ عیسی قاسم

شیخ «عسی قاسم»، رهبر شیعیان بحرین تأکید کرده که معامله قرن جنایت و توطئه‌ای دیگر علیه ملت فلسطین است.


شیخ قاسم با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به نسشت اقتصادی منامه گفته است: معامله قرن، معامله‌ای یکجانبه از سوی ترامپ، اسرائیل و کشور‌های عربی همدست او است که در برابر اراده امت ایستاده‌اند.

واکنش حزب الله لبنان

«سید حسن نصرالله»، دبیر کل حزبالله لبنان طی یک سخنرانی تلویزیونی ضمن رد کردن طرح معامله قرن خواستار مقابله با آن شد.

وی در رابطه با مساله فلسطین اظهارداشت: امروز مردم فلسطین با بزرگترین توطئه برای حذف مواجه شده است از همین رو محور اصلی روز قدس امسال، مقابله با معامله ترامپ است به همین جهت جمعه آینده همایش مردمی در ضاحیه جنوب بیروت به مناسبت روز جهانی قدس برگزار خواهیم کرد.

دبیرکل حزب‌الله در رابطه با اجلاس منامه بیان داشت: موضع علمای بحرین و مردم این کشور در زمینه مخالفت با این موضوع که بحرین خاستگاه اولین قدم برای معامله قرن باشد و موضع واحد فلسطینیان درباره مخالفت با کنفرانس اقتصادی بحرین را می‌ستاییم.

وی تأکید کرد که همگی در خصوص مقابله با این طرح که با هدف از میان بردن موضوع فلسطین است، مسئولیت دارند.

واکنش رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین

«محمد عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به نشست اقتصادی بحرین به عنوان بخشی از معامله قرن گفت که حل مسأله فلسطین تنها از راه سیاسی ممکن است.

محمد عباس در این باره گفت: معامله قرن یا معامله ننگ به جهنم واصل خواهد شد. نشست اقتصادی بحرین نیز که برای برگزاری آن در ماه آینده تلاش می‌کنند به جهنم واصل می‌شود.

بایکوت نشست اقتصادی منامه از سوی چین و روسیه

مسکو و پکن اعلام کردند که نشست اقتصادی بحرین به عنوان مقدمه‌ای برای طرح معامله قرن را بایکوت کرده و در آن شرکت نخواهند کرد.

«گو وی» سفیر چین در فلسطین طی دیدار با «نبیل شعث»، مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد کعه پکن و مسکو در نشست اقتصادی منامه که در راستای اجرای طرح موسوم به معامله قرن برگزار می‌شود شرکت نخواهند کرد.

بر اساس گزارش گو وی این اقدام در پی توافق صورت گرفته میان چین و روسیه انجام می‌شود.

 

 

طرح معامله قرن محکوم به شکست

پس از گذشت چندین ماه از طرح‌ریزی طرح معامله قرن، طراحان آن تاکنون موفق نشده‌اند به توافقی در این زمینه دست پیدا کنند. مقامات فلسطینی با وجود تهدید‌ها از دیدار با آن‌ها خودداری کرده و برخی از کشور‌های عربی نیز دست کم در ظاهر از حمایت از این طرح خودداری می‌کنند.

میزبانی بحرین چالش دیگری است که ایده ترامپ با آن مواجه است. بحرین در کنار عربستان، امارات و مصر در چند سال اخیر بیشترین تنش‌ها را با قطر عمده‌ترین تامین کننده مالی فلسطین داشته است. هنور مشارکت قطر در این کنفرانس مشخص نشده است.

از سوی دیگر ترامپ به دلیل نشست گروه ۲۰ در هفته جاری در این کنفرانس شرکت نخواهد داشت و «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا سرپرستی هیئت آمریکایی را برعهده خواهد داشت. ضمن این که سایر کشور‌ها نیز به دلیل تاکید بر وجه اقتصادی این کنفرانس به جای وزیر خارجه، وزرای مالی خود را به این کنفرانس اعزام خواهند کرد.

منتقدان ضمن تردید در دستاورد‌های این کنفرانس، ایده آمریکا را به پیش فروش آپارتمان‌های آسمان‎خراشی تشبیه کردند که هنوز نقشه‌ای از آن هم طراحی نشده بود.

از سوی دیگر مقامات فلسطینی اعلام کردند که به بی‎طرفی دولت آمریکا اطمینان ندارند؛ چرا که رئیس جمهور آمریکا با گرایش‎های کاملا آشکار نسبت به اسرائیل نشان داده که به عنوان میانجی خنثی قادر به انجام توافق صلح نیست.

شکست تلاش سال گذشته کوشنر برای برگزاری کنفرانسی در زمینه بازسازی غزه در کاخ سفید نیز تاکیدی بر بی حاصل بودن تلاش برای صلح بدون در نظر داشتن بحران انسانی و تنها با مولفه‌های اقتصادی است. حملات اخیر اسرائیل به فلسطین نیز مانع عمده‌ای در اطمینان تامین امنیت سرمایه سرمایه گذاران است.

بیشتر بخوانید:  معامله قرن پیام آور تنش و خشونت 

تحلیلگران بر این باورند که این طرح نه تنها محکوم به شکست است بلکه موفقیت پیشنهادات صلح در دولت‌های بعدی آمریکا را نیز به شکل فاحشی کاهش می‌دهد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *