اجرای طرحهای توانمندسازی جامعه روستایی به شکل نقطه و چرخه آبادانی/ تعیین وضعیت اراضی بلاتکلیف و پیگیری اجرای کامل طرح کاداستر در مناطق در خطر تخریب و تصرف
وی افزود: در سال جاری کارگروه با تمرکز بر ۲ راهبرد عمده و اساسی شامل پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی (جلوگیری از پدیده زمین خواری) و همچنین پیشگیری از مهاجرتهای بی رویه و نامتعارف روستائیان به شهرها در صدد است تا نسبت به کنترل و مهار این پدیده اقدام کند.
ساوری گفت: پیگیری طرحهای مرتبط با توانمندسازی جامعه روستایی با هدف پیشگیری از مهاجرتهای بیرویه آنان و امکان بازگشت مجدد افراد به موطن اصلی خود از طریق هماهنگی اجرای طرحهای معطوف به مدیریت یکپارچه "منابع آب و خاک"، "حرفه آموزیهای تخصصی و کاربردی با هدف ایجاد اشتغال خرد روستایی" و "توسعه صنایع دستی و گردشگری با تمرکز بر گردشگری طبیعی" و ... در دستور کار سال جاری کارگروه قرار دارد.
وی ادامه داد: با همکاری دستگاهها و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای آنان طرحها و برنامههای مذکور به صورت متمرکز و به شکل "نقطه آبادانی" و "چرخه آبادانی" به مرحله اجرا در خواهد آمد.
این مقام مسئول بیان کرد: کارگروه پیشگیری از گسترش مناطق جدید سکونت گاههای غیررسمی در سال جاری در نظر دارد مطابق مصوبات شورای عالی اجتماعی کشور ۳۱ منطقه در ۳۱ استان را به عنوان نقاط پایلوت جهت اجرای طرحهای توانمندسازی به صورت "نقطه آبادانی" مورد پیگیری قرار دهد.
ساوری بیان داشت: همزمان برنامهها و طرحهای پیشگیرانه در حوزه پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی، الزام دستگاهها به حفظ و صیانت از اراضی تحت مالکیت خود و همچنین تعیین وضعیت اراضی بلاتکلیف و پیگیری اجرای کامل طرح کاداستر (حدنگار) در مناطقی که در خطر تخریب و تصرف اراضی یا گسترش مناطق جدید حاشیه نشین قرار دارند در دستور کار جدی و عاجل کارگروه قرار گرفته است.
شایان ذکر است کار گروه هم اکنون در ۲ سطح ملی و استانی فعال بوده و با بهرهگیری از ظرفیت دستگاهها نسبت به پیگیری برنامهها و اولویتهای تعیین شده اقدام میشود و در این باره دستورالعملهای لازم تهیه و ابلاغ شده است.