صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصلاح ساختار بودجه نیازمند تغییر نگاه است/ شناسایی راه‌های جایگزین درآمد‌های نفتی

۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷:۰۱
کد خبر: ۵۲۱۰۹۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی گفت: اصلاح ساختار بودجه نیازمند تغییر نگاه است تا تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمدهادی سبحانیان درباره الزامات اصلاح ساختاری بودجه ریزی کشور اظهار کرد: در زمان تدوین لایحه بودجه ۹۸ با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار دارد مقام معظم رهبری دستور دادند طی ۴ ماه صلاحات ساختاری در بودجه صورت بگیرد.

این کارشناس اقتصادی افزود: علاوه بر این در سیاست‌های اقتصاد مقاوتی نیز دو برنامه از ۱۲ برنامه اقتصاد مقاومتی به این موضوع اختصاص دارد.

وی گفت: یکی از دلایل اصلاح ساختار بودجه‌ای کشور این است که یکی از هدف‌های اصلی تحریم‌ها علیه کشور وضع شده همین فشار آوردن بیش از اندازه بر بودجه کشور است.

سبحانیان تصریح کرد: یکی از اهدافی که تحریم کنندگان پیگیری می‌کنند تا اهدافشان محقق شود فشار آوردن بر بودجه کشور‌ها است تا نتوانند کالا و خدمات عمومی را برای مردم محقق کنند تا بتوانند یک نارضایتی اجتماعی را به وجود بیاورند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در حال حاضر مراکز مختلفی در کشور از جمله سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهش‌ها به این موضوع ورود کردند و اقدامات نسبتا خوبی در حال انجام است تا اصلاحات ساختاری انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اولین الزام این موضوع این است که نوع نگاه را تغییر دهیم و تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، اگر همچنان فکر کنیم که در آینده نه چندان دور می‌توانیم به توافقاتی برسیم، نمی‌توانیم اصلاحات ساختاری را انجام دهیم.

سبحانیان با بیان اینکه پیش نیاز این موضوع این است که بپذیریم در چنین شرایطی می‌توانیم کشور را در مقابل تکانه‌های خارجی و تحریم‌ها اداره کنیم گفت: باید مسئولین به این باور برسند که اقداماتی در بخش هزینه‌های دولت و در بخش درآمد‌های دولت قابل انجام است تا بتوان بودجه را پوشش داد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: اقداماتی که در حوزه درآمدی می‌توان انجام داد ساماندهی حوزه مالیاتی کشور است که متاسفانه در کشور با فرار مالیاتی زیادی در کشور مواجه هستیم که موجب شده افرادی که شناسنامه دار و تولیدکننده هستند فشار مالیاتی بر گردن آن‌ها قرار دارد.

وی افزود: یک الزام قانونی از سال‌های گذشته وجود دارد که سازمان امور مالیاتی یک بانک جامع مالیاتی را طراحی کند که کار خوبی در این زمینه انجام شده، اما نکته مهم این است که برخی از دستگاه‌ها که باید اطلاعات به آن تزریق کنند اینکار را نکردند.

سبحانیان ادامه داد: برخی از فعالیت‌ها مثل فعالیت‌های هنری از پرداخت مالیات معاف هستند که می‌توان با اصلاح این امور درآمد‌هایی را برای کشور ایجاد کرد.

این کارشناس اقتصادی گفت: راه دیگر برای افزایش درآمد دولت، فروش اموال مازاد دولت است اما، یکی از نقایضی که وجود دارد این است که دولت برآوردی از دارایی خود ندارد.

وی درباره کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی در بودجه نیز افزود: باید سایر راه‌هایی که می‌تواند جایگزین درآمد‌های نفتی شود را شناسایی کنیم.

سبحانیان ادامه داد: یکی از کار‌های دیگری که باید پیگیری شود ساماندهی و مدیریت هزینه‌های دولت است، اما شاهدیم است که بسیاری از هزینه‌ها به دلیل موازی کاری‌هایی که وجود دارد صورت می‌گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *