صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آلودگی هوا در "افغانستان" بیش از جنگ قربانی می‌گیرد

۱۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۲۱۰۷۱
آمارهای سازمان‌های بین‌المللی نشان می‌دهند که در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۲۶ هزار نفر از مردم افغانستان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند.

به گزارش گروه بین الملل ،  همه ساله بخش مربوط به بیماری‌های تنفسی بیمارستان کودکان در کابل پر از کودکانی می‌شود که به سختی تنفس می‌کنند و مراجعه بیماران برای مشکلات تنفسی بشدت در فصل سرما افزایش می‌یابد.

براساس گزارش سازمان «وضعیت جهانی هوا» در سال 2017 میلادی بیش از 26 هزار افغان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند.

به گزارش «فارین پالیسی»، ریشه شیوع بیماری‌های تنفسی در افغانستان مشکلات مالی مردم این کشور است زیرا آنها تامین گرمای مورد نیاز خود در زمستان‌های سخت این کشور، هرآنچه در دسترس دارند را می‌سوزانند.

بسیاری از مردم با سوزاندن مواد پلاستیکی و یا زغال سنگ گرمای مورد نیاز خود را تامین می‌کنند و استفاده صنایع از سوخت‌های دارای سرب و ضایعات نیروگاه‌های انرژی به بحران آلودگی هوا در افغانستان می‌افزاید.

حتی در روزهایی که هوا تاحدودی خوب است نیز آلودگی هوا در بخش‌هایی از شهر مشهود است. در روزهای زمستان آلودگی به بالاترین سطح خود می‌رسد و افق و کوه‌های کابل از نظر نامعلوم است.

یک متخصص بیماری‌های تنفسی گفت که در فصل زمستان شمار مراجعه کنندگان بیماری‌های تنفسی بشدت افزایش می‌یابد و بر روی هر تخت دو بیمار و یا بیشتر بستری شده و خانواده دیگر بیمارها نیز پتوهایی که از خانه با خود آورده‌اند را بر روی زمین قرار می‌دهند تا در کف بیمارستان به بیمار آن‌ها نیز رسیدگی شود.

این پزشک افغان همچنین اظهار کرد که بیشتر بیمارهای این بخش را کودکان 6 ماه تا 5 سال تشکیل می‌دهند.

«محمد فهیم» متخصص داخلی در یک بیمارستان خصوصی در کابل نیز اظهار داشت که همه ساله در فصل زمستان شمار بیماران تنفسی افزایش می‌یابد.

قطعی برق در کابل متداول است که استفادع از وسایل گرمایشی الکتریکی را غیرقابل اتکا و بسیار پرهزینه می‌کند.

شهروندان متمول کابل قادر هستند به جای تکیه بر سیستم برق همگانی از ژنراتورهای شخصی استفاده کنند اما بیشتر 4 میلیون ساکن پایتخت افغانستان با سوزاندن زغال سنگ، چوب، پلاستیک و هر آنچه قابل اشتعال است گرمای خود را تامین می‌کنند.

انتهای پیام/.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *