صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معضل کم آبی و خشکسالی در تمام کشور وجود دارد/ لزوم مدیریت عادلانه منابع آبی

۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲:۲۲
کد خبر: ۵۲۱۰۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان: وزیر نیرو گفت: بارش ها در سال های اخیر به شدت کاهش یافته که این امر نشانه وضع خشکسالی و نگران کننده در اکثر نقاط کشور است.
به گزارش ، حمید چیت‌چیان، در نشست مشترک با عبدالحسن مقتدایی، استاندار و مدیران صنعت آب و برق خوزستان درخصوص اختصاص آب سرچشمه های کارون به سایر استان ها، گفت: رئیس جمهوری در سفر به خوزستان متذکر شد که آب کارون به جز برای شرب، برای هیچ مصرفی به مناطق دیگر منتقل نمی‌شود.

وی افزود: در اصفهان که سال های گذشته صنایع زیادی ساخته شده است استفاده از آب چاه یا سطحی برای صنایع ممنوع شده و صرفا می‌توانند از پسابهای شهری آب مورد نیاز صنایع را تامین کنند که به نظر می‌رسد این سخت گیری عادلانه باشد.

چیت‌چیان همچنین با بیان اهمیت مدیریت مشکلات کم آبی خوزستان، تصریح کرد: بارش ها در سال های اخیر به شدت کاهش یافته و از ابتدای سال آبی جاری (مهر٩٣) تاکنون ٤٥ درصد نسبت به متوسط سالهای قبل کاهش داشته که این نشانه وضع خشکسالی و نگران کننده است.

کاهش 50 درصدی آورد رودخانه های کشور
وزیر نیرو از کاهش ٥٠ درصدی آورد رودخانه های کشور نسبت به ٤٤ سال پیش خبر داد و عنوان کرد: سال ١٣٥٠ آورد رودخانه های کشور ٨٨ میلیارد مترمکعب در سال بود که اکنون به ٤٢ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است و معضل کم آبی در تمام کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: از سال ٦٣ تا ٩٣ با وجود کاهش منابع آبی، سطح زیر کشت باغ ها هر سال به طور متوسط ٧٠ هزار هکتار و زراعت کشور نیز هر سال ٤٠ هزار هکتار افزایش یافته است.

چیت‌چیان همچنین آورد رودخانه کارون از ابتدای سال آبی تاکنون را ١٠ میلیارد مترمکعب اعلام کرد که تا پایان سال آبی در شهریور به ١٢,٧ میلیارد مترمکعب می‌رسد، اما در همین زمان میزان خروجی از سد گتوند ١٤.٧ بوده است.

وزیر نیرو درباره سد کرخه نیز گفت: براساس آمارهای گذشته وزارت نیرو و نظر مشاوران داخلی و خارجی، سد کرخه با ظرفیت هفت میلیارد مترمکعب ساخته شد، ولی در این ١٣ سال هرگز بیش از ٢,٩ میلیارد متر مکعب آب در آن ذخیره نشده است که این به معنی نادرستی نظرات گذشته نیست، بلکه نشانه تغییرات آمارهای منطقه است.

وی با تاکید بر مدیریت عادلانه منابع کرخه در استان های حوضه این رودخانه، افزود: نمی‌توان به مردم بالادست این رودخانه گفت که هیچ برداشتی نداشته باشند و نمی‌توان اجازه داد که برای پایین دستی ها سهمی نماند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *