صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنوز به ظرفیت تولید سال 90 نرسیده ایم/ تصور اشتباه در مورد بازار سرمایه و پول

۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷:۱۷
کد خبر: ۵۲۱۰۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه هنوز به ظرفیت تولید سال های 89 و 90 نرسیده ایم، گفت: یکی از اساسی ترین دغدغه های بانک مرکزی ساماندهی تصمیم ها و سیاست گذاری های تامین مالی تولید است.
به گزارش ، ولی اله سیف، رقم کل تسهیلات بانک ها به بخش تولید در سال 93 را 342 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : با توجه به شرایط اقتصادی کشور و ظرفیت های کاری که در واحدهای تولیدی وجود دارد و خطوط تولیدی که بلا استفاده است، باید این مبلغ به حرکت درآورنده این چرخه باشد و به تقویت رشد و توسعه اقتصادی و بالا بردن تولید ناخالص داخلی کشور کمک کند.

سیف، سیاست اصلی بانک مرکزی را اولویت اعطای تسهیلات برای سرمایه در گردش اعلام و گفت: از 342 هزار میلیارد تومان حدود 67 درصد به بخش سرمایه در گردش اختصاص یافته که سهم در بخش صنعت و معدن از این میزان به صورت ویژه حدود81 درصد بوده است.

وی گفت: سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص داخلی20.7 درصد است در صورتی که تسهیلات پرداخت شده به این بخش 31.2 درصد است و علاقه مندی نظام بانکی به افزایش بخش تولید را نشان می دهد.

هنوز به ظرفیت تولید سال های 89 و 90 نرسیده ایم
رئیس بانک مرکزی ادامه داد: هنوز به ظرفیت تولید سال های 89 و 90 نرسیده ایم زیرا 2 سال پی در پی رشد منفی داشته ایم و به این دلیل امسال بانک مرکزی سیاست اصلی خود را تامین سرمایه در گردش قرار داده است که امیدواریم رشد 25 درصدی تسهیلات پرداختی شاهد باشیم.

وی تصریح کرد: نباید انتظار داشت به راحتی رشد اقتصادی که در سال 93 حاصل شده است، امسال هم فراهم شود و حتما نیازمند تصمیم های جدی تر و هماهنگی های بیشتر مسئولان اقتصادی است.

رئیس بانک مرکزی همچنین گفت: یکی از عمده دارایی های بانک مرکزی در ترازنامه، بحث  دارایی های خارجی است ، بخشی از درآمد نفت در شرایط تحریم قابل استفاده نیست و سیاست بانک مرکزی این است که با روش های متفاوت این منابع را به قابلیت استفاده تبدیل کند از جمله در تفاهم با 1+5 برای کالاهای اساسی و دامی و تجهیزات پزشکی به صورت نامحدود از این منابع استفاده کنیم و علاوه بر آن هم مبالغی را به صورت آزاد قابلیت استفاده داشته باشیم.

سیف اظهار داشت: در مجموع سیاست بانک مرکزی کمک کرده است که ما در دارایی های حساب خارجی خود افزایشی نداشته باشیم که گام مثبتی است و شاید یکی از دلایل کنترل نقدینگی همین باشد که افزایش دارایی های خارجی می تواند نقدینگی را افزایش دهد.

وی با اشاره به دیگر مقوله ای که سیاست های پولی را دچار مشکل کرده است، گفت: دارایی های خارجی که نمی توان از آنها استفاده کرد و اگر معادل ریالی آن به بازار تزریق شود به افزایش نرخ تورم می انجامد اما با سیاستگذاری که شده است چنین مشکلی را نداشتیم و باوجود اینکه به دلیل نیازهای بخش تولید، بانک مرکزی مجبور به صدور مجوز اضافه برداشت از سوی دیگر بانک ها از بانک مرکزی شد، تلاش کردیم نرخ رشد اقتصادی در حد 3 درصد حفظ شود.

تصور اشتباه در مورد بازار سرمایه و پول
وی افزود: این تصور غلطی است که فکر کنیم میان بازار سرمایه و بازار پول رقابت وجود دارد و در حال حاضر بازار سرمایه به عنوان یک ظرفیت وجود دارد که می تواند بخش عمده ای از تامین منابع مالی کشور را بر عهده گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: سهم بازار سرمایه از تامین مالی کشور حدود 12 درصد و سهم نظام بانکی حدود 88 درصد است که سبب می شود دچار مشکلاتی در این نظام باشیم.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *