صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به انتخابات پارلمانی ترکیه

۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵:۲۴
کد خبر: ۵۲۰۷۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان: مردم ترکیه هفتم ژوئن( 17 خرداد ماه) آینده برای شرکت در انتخابات مجلس این کشور به پای صندوق های اخذ رای می روند و در این میان نکته قابل تامل، چشم پوشی از احزاب کوجک در ساختار سیاسی ترکیه است.
به گزارش سرویس بین الملل ، شبکه خبری یورو نیوز در در این باره گفت: در این کارزار انتخاباتی، احزابی با گرایش های کمونیستی، لیبرال، اسلامگرا و دیگر احزابی که سابق بر این در راس قدرت بوده اند، حضور دارند.

یورو نیوز با اشاره به اینکه نخست وزیر و اعضای دولت ترکیه با رای مستقیم مردم، از میان نمایندگان منتخب انتخاب می شوند، افزود:  ساختار سیاسی این کشور اجازه خودنمایی احزاب کوچک را در انتخابات پارلمانی نمی دهد. بر اساس قانون اساسی نگاشته شده پس از کودتای نظامی در اوایل دهه 80 میلادی، برای حضور در پارلمان ترکیه، هر حزب باید دستکم ۱۰ درصد کل آرا را به دست آورد.
 
حزب عدالت و توسعه که از سال ۲۰۰۲ میلادی سکان هدایت دولت ترکیه را در دست دارد، بیش از هر جریان سیاسی دیگر در قدرت بوده است. دو رییس جمهوری، عبدالله گل و رجب طیب اردوغان و سه نخست وزیر به ترتیب عبدالله گل، رجب طیب اردوغان و احمد داووداغلو برآمده از این حزب هستند.
 
کادر اصلی حزب عدالت و توسعه از اعضای پیشین دو "حزب رفاه” و "حزب سلامت ملی” متعلق به نجم الدین اربکان هستند. فعالیت هر دو حزب پیشتر به دلیل ناسازگاری با نظام لائیک ترکیه ممنوع شده بود.
 
رجب طیب اردوغان، عبدالله گل و همکارانشان در سال ۲۰۰۱ حزب عدالت و توسعه را پایه گذاری و با لیبرال ها در ترکیه ائتلاف کردند تا پایه های سنتی نظام سیاسی ترکیه را در ادارات دولتی، ارتش، سازمان های بزرگ و دیگر نهادهای اجتماعی در دست گیرند.
 
"کمال قلیچ داراوغلو"، رهبر حزب جمهوری خواه خلق، اصلی ترین حزب مخالف دولت کنونی ترکیه است. این حزب که خود را به عنوان حزبی با گرایش های چپ میانه معرفی می کند و تا حدی شانه به شانه محافظه کاران می زند در تلاش است تا با قشر مذهبی جامعه ارتباط برقرار کند. با اینهمه این حزب سعی می کند تا مرزبندی خود را با حزب عدالت و توسعه حفظ و موضع گیری های خود را بر مسائل اقتصادی متمرکز کند.
 
"دولت باغچلی" رهبر ۶۳ ساله حزب حرکت ملی ترکیه است. این حزب در تلاش است تا جریان های ملی گرا را گرد هم آورد.
 
"بورا بایراکتار" خبرنگار یورونیوز در مورد نقش اصلی ترین احزاب ترکیه در انتخابات پیش رو می گوید: «حزب عدالت و توسعه در حال رقم زدن بزرگترین ائتلاف در صفحه شطرنج سیاست ترکیه است. این حزب در تلاش است تا محافظه کاران و راست میانه را دور خود گرد آورد. حزب دموکراتیک خلق ها و حزب حرکت ملی مهمترین و قدیمی ترین احزاب ترکیه هستند. بازیگر اصلی این انتخابات حزب دموکراتیک خلق هاست . این حزب، کردهای ترکیه و جریانهای چپ را گرد هم می آورد.
 
حزب دموکراتیک خلق ها بر حقوق اقلیت های بومی ترکیه و همچنین اصلاحات اجتماعی تاکید دارد. بر اساس نظر سنجی های به دست آمده، این حزب می تواند بیش از ۱۰ درصد کل آرا به دست آورد. این نتیجه به توزیع نسبی کرسی ها میان اقلیت های قومی در پارلمان آتی ترکیه کمک خواهد کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *