صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمایشگاه بین‌المللی قرآن به ایستگاه پایانی رسید/ کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌ها در این دوره

۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۰:۰۲
کد خبر: ۵۲۰۵۴۲
آیین پایانی بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شامگاه چهارم خرداد در سالن نشست‌های این نمایشگاه در مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، آیین پایانی بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شامگاه چهارم خرداد در سالن نشست‌های این نمایشگاه در مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.


***تأکید بر نوآوری و ابتکار در نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم

در بخشی از این آیین عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه قرآن کریم، به بیان سخنانی پرداخت.

فقهی زاده با اشاره به آیه مبارکه «مَا أَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَمَا أَصَابَکَ مِنْ سَیِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ وَأَرْسَلْنَاکَ لِلنَّاسِ رَسُولًا وَکَفَى بِاللَّهِ شَهِیدًا» گفت: آنچه از موفقیت نصیب ما شده است به جز به یمن و برکت عنایت الهی نبوده است و البته همه کاستی‌ها از ما بوده است و برای کمبود‌ها و کاستی‌هایی که قابل مشاهده بوده از همه بازدیدکنندگان و ملت شریف ایران و مخاطبان نمایشگاه عذرخواهی می‌کنم.

وی در ادامه افزود: تلاش می‌کنیم در سال آینده نمایشگاه قرآن به مثابه ویترین فعالیت‌های کثیری در حوزه‌های فرهنگ دینی تابنده‌تر و موثرتر از پیش جلوه‌گری کند.

فقهی‌زاده تصریح کرد: بدون شک بالندگی فرهنگ قرآنی در میان کودکان و نوجوانان آرزوی بزرگ همه ماست؛ ما نمایشگاه قرآن را همچون رویدادی در نظر داریم که راهی به دل‌ها پیدا کند و معنای زندگی را که در قرآن کریم جستجو می‌کنیم، در دل‌ها به مثابه نهالی نوپا بنشاند. ان شاالله علاقه به قرآن و آموزه‌های آن را از مرحله شعار به مرحله عمل بدل کنیم.


رئیس بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی‌قرآن کریم اظهار کرد: رویکرد‌های ما در نمایشگاه قرآن در این دوره به اجمال بیان شد؛ آنچه در این میان بر روی آن تأکید دارم این است که همه طرح‌ها و برنامه‌ها را با نوآوری و برجستگی‌های جدید و در جلوه‌های تازه عرضه کنیم.

فقهی‌زاده بیان کرد: ما نمایشگاه قرآن را متعلق به نهادی بدون نهاد دیگر، موسسه‌ای بدون موسسه دیگر و اشخاصی بدون اشخاص دیگر نمی‌دانیم؛ بلکه این نمایشگاه را متعلق به آرمان‌های مقدس ایران و آحاد ملت شریف ایران می‌دانیم که نمایندگان آن‌ها با برخورداری از توش و توان بیشتر توانایی اجرای برنامه‌های شایسته‌تر و موثرتر را در برنامه‌های پیشنهادی عملاً نشان می‌دهند.

وی افزود: امیدواریم این سیر تحول‌خواهی و نوآوری و نوگرایی همچنان در معاونت بپاید و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری و هم یاری‌های خالصانه و موثر نهاد‌های فرهنگ دینی و موسسات قرآنی توانایی اجرای نمایشگاه‌های بهتری را در سال‌های آتی به دست بیاورد.

وی در پایان از همکاران خود در معاونت قرآن و عترت و مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد و گفت: از همه دوستانی که در موسسات حامی نمایشگاه و مسئولان فرهیخته و بزرگوار رسانه ملی و مصلای حضرت امام خمینی (ره) و همه موسسات دیگری که ما را یاری کردند قدردانی می‌کنم و در پایان ضمن تشکر مجدد از همه دوستان آرزو دارم ما را به عنوان کوچکترین سربازان خدمتگزار به آستان قرآن و اهل بیت (ع) بپذیرند.

 ***نمایشگاه قرآن امسال با کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌ها همراه بود

در این مراسم محمدمهدی عزیززاده، مشاور برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گزارشی از برپایی این دوره از نمایشگاه ارائه کرد و گفت: هدف گذاری مشخص برای برپایی نمایشگاه قرآن در نظر گرفته شد و آن ایجاد فضایی برای انس و بهره‌گیری بیشتر برای مخاطبان بود. تبدیل شدن نمایشگاه به یک نهاد تاثیرگذار در فعالیت‌های قرآنی کشور به نحوی که نمایشگاه قله فعالیت‌های قرآنی کشور باشد مدنظر بود و به این منظور پیش‌بینی شده است یک گروه و هسته پژوهشی پس از پایان نمایشگاه بیست و هفتم در این زمینه فعالیت کند. تبدیل شدن نمایشگاه به یک اقدام جریان ساز در سطح کشور و نیز مردمی شدن نمایشگاه از دیگر اهداف مهم ما است.

وی با اشاره به اقدامات لازم برای تحقق این اهداف، گفت: ملی شدن نمایشگاه قرآن با مشارکت همه اجزای قرآنی کشور و اعلام فراخوان گسترده که هر صاحب سبک و ایده‌ای امکان عرضه آن در نمایشگاه قرآن را داشته باشد از جمله این اقدامات بود.

عزیززاده با بیان اینکه ۱۴۱ طرح حائز شرایط لازم برای حضور در نمایشگاه بودند، افزود: ۲۴ جلسه طولانی با صرف ۱۴۸ ساعت زمان برای بررسی این طرح‌ها برگزار شد که از این تعداد ۵۷ طرح در حوزه مؤسسات و نهاد‌های مردمی بود.


وی ادامه داد: در حوزه نیروی انسانی امسال با ۳۵۱ نفر نیرو در راستای چابک سازی نیروها، در اداره نمایشگاه فعالیت داشتند. همچنین در این دوره ۸۷ نهاد و موسسه، ۲۱ نهاد غیردولتی، ۱۸ نهاد دولتی، ۱۸ نهاد دانشگاهی، ۱۶ نهاد حوزوی و ۱۴ نهاد استانی حضور داشتند. همچنین امسال شاهد حضور بخش بین‌الملل نمایشگاه برای اولین بار در صحن اصلی مصلای حضرت امام خمینی (ره) بودیم.

عزیززاده گفت: در این دوره از برپایی نمایشگاه، کارگاه‌ها محدود شدند و برگزاری ۳۷ نشست و کارگاه تخصصی در حوزه فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی در کارنامه این دوره ثبت شد. ۱۷ هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه امسال حضور داشتند و رکورد فروش کتاب‌های دینی در نمایشگاه بیست و هفتم شکسته شد و بیش از ۲۵ میلیارد تومان میزان فروش این بخش بود.

وی افزود: باشگاه همراهان نمایشگاه که پل ارتباط نمایشگاه و مخاطبان است، در سال گذشته توانست حدود ۱۷ هزار عضو و امسال بیش از ۶۹ هزار عضو را جذب کرد.

به گفته عزیززاده، امسال با مشارکت شهرداری تهران بسته‌های افطاری سالم به نمایشگاه بازگشت.

وی با اشاره به رویکرد‌های این دوره از نمایشگاه بیان کرد: ساختار‌های نمایشگاه در دوره بیست و هفتم بازبینی جدی شدند و برخی بخش‌ها تخصصی‌تر تفکیک شدند. همچنین بخش‌های فروشگاهی تخصصی‌تر حاضر شدند و صرفه جویی‌های بسیاری در هزینه‌های نمایشگاه را در این دوره شاهد بودیم. نمایشگاه قرآن امسال بیش از ۱۵ درصد کاهش هزینه داشت.

به گفته مشاور برنامه‌ریزی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم؛ در این دوره به کارکرد معرفتی نمایشگاه توجه ویژه‌ای شد و گروه‌های برنامه ریزی نمایشگاه الزام جدی داشتند که توجه به سبک زندگی قرآن را در دستور کار خود قرار دهند.

***نرم افزار تجویدی مروارید رونمایی شد

سید محسن موسوی بلده در آیین رونمایی از نرم‌افزار جامع آموزش تجوید سطح یک با عنوان مروارید گفت: می‌توان ادعا کرد که ۹۹ درصد تلفظ حروف و آیات قرآن همان تلفظی است که از زبان مبارک پیامبر (ص) خارج شده است و تجوید ضامن حفظ اصالت تلفظ کلمات قرآن «کما انزل» بوده است.

آیین رونمایی از نرم‌افزار جامع آموزش تجوید سطح یک با عنوان مروارید که بر اساس کتاب حلیةالقرآن سطح یک تولید شده است، با حضور سیدمحسن موسوی بلده در سالن نشست‌های شماره دو مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.

عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان درباره اهمیت و ضرورت تعلیم و تعلم قرآن، گفت: همانطور که امام صادق (ع) فرمودند: «شایسته نیست انسان مؤمن بمیرد، مگر اینکه قرآن را فراگرفته باشد و در راه فراگیری آن باشد تا عمرش به پایان برسد.»

وی ادامه داد: جایگاه معلمان قرآن، جایگاه والایی است که بر همه مشخص است که پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی (ع) در این باره فرمودند: قرآن را بیاموز و به مردم نیز آموزش بده که به ازای هر حرفی از قرآن که به دیگران آموزش دهی، خداوند ۱۰ حسنه قرار داده و اگر در راه آموزش قرآن، عمرت به پایان برسد، شهید مرده‌ای.

سلیمی با اشاره به روایتی که «قرآن را بیاموزید و به دیگران نیز آموزش دهید و همان‌گونه که مردم به گرد خانه خدا طواف می‌کنند، مردم نیز به گرد مضجع تو طواف می‌کنند»، اضافه کرد: طی چند دهه گذشته که محصولات فرهنگی متعددی در قالب آموزش قرآن ارائه شده است، جای نرم‌افزار «مروارید» خالی بوده است که با همکاری استاد مسلم قرآن، این امر محقق و فراهم شد.


وی ضمن تشکر از زحمات دستگاه‌هایی، چون معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران برای انجام این اقدام ضروری، ادامه داد: شما قرآنیان برای رفع ناهنجاری‌های اجتماعی که به عنوان تهدیدی برای هویت دینی است، باید پیشگام باشید و برای نهادینه کردن مفاهیم و تدبر در قرآن و حاکمیت آن در زندگی غفلت نورزید.

در ادامه، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌های امور قرآن و عترت ضمن تشکر از نویسنده حلیةالقرآن برای تهیه این نرم‌افزار، اضافه کرد: این نوآوری براساس تغییر زمان برای جذاب‌تر کردن علوم قرآنی و ارتقای سطح قرآنی علاقه‌مندان به کلام وحی قابل تحسین است.

سپس مهدی قره‌شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به سخنرانی پرداخت و گفت: مردم شرایط حضور در تمامی کلاس‌های حضوری را به دلایلی، چون مشغله کاری و ... ندارند. تهیه این نرم‌افزار‌ها موجب می‌شود تا علوم قرآنی برای تمامی علاقه‌مندان به این عرصه فراهم باشد و مردم بتوانند از این محصولات قرآنی در فرصت‌های مختلف برای ارتقای سطح قرآنی خود استفاده کنند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ابزار و تکنولوژی روز برای گسترش امر قرآن، بیان کرد: تنوع در ارائه موضوعات این نرم‌افزار‌ها متناسب با رده سنی مختلف خردسالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان و افراد تحصیل‌کرده و همچنین توجه به آموزش عمومی و تخصصی قرآن متناسب با مخاطبان لازم و ضروری است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان نوید رونمایی از بسته آموزش‌های غیرحضوری قرآن را در آینده نزدیک داد.

سپس سیدمحسن موسوی بلده با اشاره اجمالی به بحث ضرورت تجوید و با اشاره به آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»، گفت: «نحن» در این آیه تأکید است. یعنی خود ما قرآن را نازل کردیم و خود ما هم از آن حفاظت می‌کنیم و همیشه تا ابد حافظ قرآن هستیم.

یادآور می‌شود، نرم‌افزار جامع آموزش تجوید سطح یک مروارید به همت سیدمحسن موسوی بلده، مهدی قره‌شیخلو، محمدرضا پورزرگری، ابوالفضل قدیانی و سیدحسین موسوی بلده با مشارکت معاونت قرآن و عترت ارشاد و سازمان دارالقرآن الکریم و شورای عالی قرآن شهرداری تهران و مؤسسه احسن الحدیث تهیه و تولید شده است که طی آن به بیان علم تجوید به زبان ساده پرداخته شده است. همچنین نرم‌افزار مروارید سطح دو پیش‌تر از این رونمایی شد.

 ***بخش حجاب و عفاف این دوره از نمایشگاه قرآن کریم پرشور بود

دبیر انجمن فعالان تخصصی حوزه حجاب کشور و مسئول حجاب و عفاف نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم با بیان اینکه بخش حجاب و عفاف این دوره از نمایشگاه قرآن کریم پرشور بود گفت: بخش حجاب و عفاف بخشی است که محصولات حجاب شامل چادر و روسری عرضه می‌شود.

مریم السادات خرم دره افزود: امسال این بخش در نیم طبقه شبستان قرار گرفته که به این دلیل برای بخش خیلی بهتر بود چرا که مردم سردرگمی سال قبل را نداشتند و به راحتی از غرفه‌های مختلف این بخش بازدید کردند.

خرم دره در مورد نشست‌ها و کارگاه‌های بخش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن اظهار کرد: نشستی با حضور خانم طاهره همیز با عنوان "ححاب یا بی حجابی" برگزار شد که در این نشست پرسش‌هایی در مورد حجاب مطرح شد و کارشناس این نشست با استنادات قرآنی پاسخگوی مسائل بود. همچنین نشستی با حضور مهندس رحیمی در مورد "برندسازی در حوزه مد و لباس اسلامی" برگزار شد.


خرم دره ادامه داد: سال‌های قبل نشست‌هایی با موضوعات تکراری برگزار می‌شد، اما امسال تصمیم گرفتیم نشست‌ها را به صورت کاربردی و متفاوت برگزار کنیم به همین جهت سه جلسه کارگاه تخصصی نحوه فروش محصولات از طریق شبکه‌های مجازی برگزار شد تا تولیدکنندگان با نحوه فروش محصولات خود در فضای مجازی به ویژه خارج از کشور آشنا شوند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد به تولیدکنندگان حوزه حجاب به عنوان تولیدکنندگان محصولات فرهنگی کشور نگاه شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *