چرا خوردن "نان سفید" خطرناک است؟
بر اساس تحقیقات، قند گلوکز از طریق خون وارد بافتها و سپس وارد سلول و در نهایت وارد میتوکندری میشود، سپس اکسیژن توسط هموگلوبین از طریق خون به میتوکندری آورده شده و در صورت وجود ویتامینهای گروه B با استیل کوآنزیمآ ترکیب شده و سوخت لازم برای عملکرد سلولها یعنی انرژی تولید میکند.
بررسیها نشان میدهد در صورتی که گندم و برنج، سفید شده باشد یعنی با مصرف نان سفید مثل نان سنگک و نان بربری و نان تافتون و نان لواش که بیشتر این روزها با آرد سفید ۱۸ درصد سبوس گرفتهشده تولید میشوند و برنج سفید که ویتامینهای گروه B. خود را در کارخانهها از دست دادهاند، متأسفانه لقمه ایرانی از نظر ویتامینهای گروه B. بسیار فقیر شده است.
پس قند ناشی از نان سفید، برنج سفید و شکر سفید به انرژی تبدیل نمیشود و همه به چربی خون تبدیل شده و چربی را افزایش میدهد و در نتیجه چاقی و کبد چرب در پی خواهد داشت.
اما اکسیژن که توسط هموگلوبین به میتوکندری سلول آورده شده چه میشود؟ چون نتوانسته باعث سوخت گلوکز شده و انرژی تولید کند به رادیکالهای آزاد تبدیل میشود (O دو منفی، OH یک منفی و O۲H۲) که اینها مهمترین و گستردهترین عوامل تولید سرطان در بدن انسان هستند.
با این شرایط، متوجه میشویم که سفید کردن گندم برای تولید نان سفید و سفید کردن و آبکش کردن برنج باعث چاقی، چربی خون، فشار خون، دیابت و کبد چرب شده و در ضمن اکسیژن بهخاطر نبود ویتامین B به رادیکالهای آزاد یعنی مهمترین عوامل سرطانزا تبدیل میشود.