ارسال آیین نامه شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی به حوزه ریاست قوه قضاییه
وی در این راستا به تبیین آیین نامه یاددشده پرداخت و گفت: این مقرره مشتمل بر ۱۰ ماده و ۴ تبصره در اجرای ماده ۵۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری و با لحاظ ماده ۲۵ همان قانون تدوین شده است.
معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به ماده یک آیین نامه مذکور خاطرنشان کرد: علاوه بر شعب اختصاصی مصرح در قوانین خاص که تشکیل آن الزامی شمرده شده است، بر اساس این آیین نامه شعبه یا شعبی از دادسرا و دادگاهها با رعایت صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به موضوعات کیفری و حقوقی اختصاص داده میشود.
مصدق خاطرنشان کرد: بر این اساس رییس دیوانعالی کشور، رییس کل دادگستری استان و رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان با توجه به تجربه و تخصص قضات نسبت به تخصیص شعبه یا شعب تخصصی مورد نیاز اقدام میکنند.
وی با تأکید بر رویکرد تخصص محور در تعیین قضات این محاکم افزود: این آیین نامه تصریح کرده است که قضات شعب تخصصی باید علاوه بر توانایی و تجربه لازم در رسیدگی به موضوع، ترجیحا دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکترای حقوق یا معادل حوزوی آن در رشته مربوط باشند و آموزش تخصصی لازم را نیز سپری کرده باشند.
معاون حقوقی قوه قضاییه در پایان با اشاره به اینکه در این آیین نامه معاونت منابع انسانی قوه قضاییه موظف شده است تا نسبت به تأمین نیروی انسانی لازم و ارتقا دانش تخصصی قضات و کارکنان شعب مزبور اقدام کند تصریح کرد: پیش بینی شده است در حوزههای قضایی که امکان تشکیل شعبه یا شعب تخصصی وجود ندارد، معاونت منابع انسانی قوه قضاییه زمینه آموزش قضات را درموضوعات تخصصی فراهم آورد.
شایان ذکر است متن آیین نامه با عنوان «آیین نامه شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی» به زودی، با درج بر روی وبگاه معاونت حقوقی قوه قضاییه (به نشانی mh-gh.ir) در بخش لوایح و مقررات، برای کاربران قابل دسترسی میشود.